Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Laptop LENOVO Y550 - wyjscie sluchawkowe, karta dzwiekowa zw

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Laptop LENOVO Y550 - wyjscie sluchawkowe, karta dzwiekowa zw

Witam

Kupilem sobie takiego laptopa jak w temacie LENOVO Y550.

Mam sluchawki Sennheiser HD 202 32/Ohm.

Teraz pytanie, sluchawki sa 32/Ohm a jak to sie ma do wyjscia sluchawkowego z laptopa ?? bo sa sluchawki 32/ohm i sa tez ktore maja ponad 300 ohm, czy jest jakas roznica jakie sluchawki podlacze pod te wyjscie sluchawkowe w laptopie ??

Czy tez lepiej zainwestwoac w jakas karte dzwiekowa ZEW ?? na USB czy PCIMCIA ??

Witam

Ja do swojego Lenovo T61p podłączam Kosy porta pro 60ohm i wbudowana karta dźwiękowa nie ma z nimi żadnego problemu

Skomentuj

Domyslam sie ze dzialac bezdie jak i podlacze sluchawki 300 ohm ale czy to ma jakies znacznie ?? :roll:

I zastanawiam sie tez nad kupna karty dzwiekowej, zew. jakiejs bo chyba te wbudowane nie sa wysokich lotow :)

Skomentuj

dobra zewnętrzna na pewno zagra lepiej od wbudowanej, tylko że wtedy sprzęt staje się trochę mniej przenośny

Skomentuj

chyba ze jakas karta na PCIMCIA czy jak to sie zwie

Skomentuj

Zamieszczone przez raffal81
            Kupilem sobie takiego laptopa jak w temacie LENOVO Y550.
            A mógłbyś napisać jak się sprawuje mniej więcej ten laptopik? Bo znajomy nie chcę się do niego przekonać a ja właśnie to mu wypatrzyłem

Skomentuj

Laptopik jest bardzo fajny, ladny ekran LEDOWY, ladne kolory rownomiernie podswietlony.

Centrino duo 2.10- /320GB /Geforce 130GT/3GB RAM.

Wydajnosc jest naprawde niezla, przetestowalem niektore nowe gry, np Far Cry 2 da sie grac nawet na maxymalnych detalach, aczkolwiek zmniejszenie detali i gra sie plynniej i przyjemniej :)

Z racji takiej ze Ekran jest rozdzielczosci 1366x768, czyli troche wyzsza od tych bardziej popularnych laptopow.

bardzo energooszczedny :) podczas pracy na bateri przegladnie www i takie podstawowe rzeczy, trzymal mi poad 4h, z tego jestem bardzo zadowolony.

Glosniki, bardzo mnie zaskoczyly czysty i przyjemny glos, podczas ogladania jakiegos filmu czy sluchania muzyki efekt jak na laptopa jest naprawde ciekawy.

Dodatkowo wesjcie ESATA, mozna podpiac sobie zew dysk fajna sprawa :)

Ogolnie same plusy na minusy zaliczyl bym:

Obudowe ktora jest swiecaca i zostawia cholernie odciski palcow ) tz obudowa w srodku laptopa bo na wierzchu jest matowa z wzorem.

No i jeszcze touch pad, ma on takie wypustki nie jest gladki, jak sie ma troche spocone paluchy to szaleje ))

Jak masz jeszcze jakies pytania wal smialo ) bo nic wiecej do glowy mi nie przychodzi

Skomentuj

raffal81, dzięki za opinie , właśnie on potrzebuje kompa do gier i akurat za te pieniądze ten model wpadł mi w oko, wydaje mi się to za najlepszą opcję, nie wiem co mu w nim nie pasuje, (oprócz braku klawiatury numerycznej) że go nie chce najwyżej jak się dowiem to dopytam

Skomentuj

GTX wlasnie ta numerczyna klawiatura to porazka ) od jakiegos czasu zaczeli takie produkowac, a jak sie czlowiek przyzwyczail do lapa ktory nie ma tej numerrycznej, to pozniej ciezko sie przestawic, no i klawiatura jest lekko przesunieta wtedy w bok, i dziwnie sie pisze ja szukalem wlasnie bez numerycznej )

I jestem zadowolony :)

Skomentuj

Czaruję...
                  X