Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Gdzie dostać Tang Bandy poza polinkiem

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Gdzie dostać Tang Bandy poza polinkiem

Zainteresował mnie ten głośnik:
    Tang Band W2-924SQ:
    http://www.tb-speaker.com/detail/1230_04/w2-924sq.htm
    Problem pojawił się w dostaniu go. W polinku takowego nie mają, a monacor ma straszne ceny.

Czy da się jeszcze gdzieś dostać tang bandy w polsce?
    Jeśli nie w polsce to znacie może jakieś sklepy internetowe w niemczech, holandii lub austrii?

Ja brałem z www.lautsprechershop.de .

Skomentuj

A pytałeś w Polinku? Może Ci je sprowadzą.

To truizm, ale weź dużą poprawkę na te wykresy producenta. Skala jest dość złudna a i tak potem wychodzą niezłe kwiatki. Czemu akurat ten model??

Skomentuj

Zamieszczone przez mor den siur
        To truizm, ale weź dużą poprawkę na te wykresy producenta. Skala jest dość złudna a i tak potem wychodzą niezłe kwiatki.
        Mógłbyś rozwinąć?

Czemu akurat ten model??
        A znasz jakiś głośnik 2", który nadałby się jako średniak?
        Chciałem je użyć w aucie jako średniak w 3way, wystarczy mi pasmo 500-4kHz, resztę przejmie tweeter(helix h1).
        Mam małe słupki i zapakowanie głośników typu Morel CDM 54 lub DLS UR2.5 będzie na pewno trudniejsze.
        Kumpel zaintereresował mnie tym:
        http://www.tb-speaker.com/detail/1230_04/w2-780sd.htm
        Ale mam jakieś takie dziwne uprzedzenie do membrany z PP, wolę papier(stąd myśl o 924sq).
        Narazie czekam na relację z odsłuchów od kumpla. :razz:

A pytałeś w Polinku? Może Ci je sprowadzą.
        Pisałem do nich mail, czy dałoby się dostać takowe u nich. W odpowiedzi dostałem, że nie, tylko to co w cenniku.

Skomentuj

TB ma dośc wygładzane wykresy.

Myślałem, ze uda się sciągnąć pojedyncze sztuki przy okazji rergularneto zamówienia. Przy zakupach z Parts Express takie sztuczki wychodziły.

Jeśli dałbyś radę wcisnac głośnik rozmiar większy, to spróbuj:
          http://www.tb-speaker.com/detail/1230_04/w3-1797s.htm
          To nowy typ głosników, z bardzo szerokim rozprasznaiem wysokich tonów. Nie będziesz potrzebował, żadnego wysokotonowca, co może wpłynie jakoś na ich umieszczenie.

Skomentuj

http://www.tb-speaker.com...04/w3-1797s.htm
            No właśnie problem w tym, że jakbym zmieścił taką 3", to szukałbym UR2.5 albo morela CDM54 w dobrej kasie, bo to podobny gabaryt, a nie muszę martwić się o komorę dla niego
            Kolejna kwestia to cena. Niewiele więcej wyjdzie mnie interetechnik MD9550, DLS UR2.5, a to podobny gabaryt, a przy tym sprawdzone średniaki.

Skomentuj

http://zap-audio.pl/sklep/index.php?...dex&cPath=2_66

tutaj też czasami są, może tam warto zapytać o ten głośnik

Skomentuj

Zamieszczone przez GTK
                http://zap-audio.pl/sklep...ndex&cPath=2_66

tutaj też czasami są, może tam warto zapytać o ten głośnik
                Sklep killera :evil:

Skomentuj

No to będzie od razu zwrota :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :twisted:

Skomentuj

Zamieszczone przez Rfck
                    No to będzie od razu zwrota
                    <lol2>, nawet nie wiedziałem, że to jego sklep, nie szukam po sklepach zwrotnic, myślałem, że killer tylko na allegro sprzedaje... a co ten sklep tyle wart co jego zwrotnice?

Skomentuj

skoro to killera sklep to i tak zamawia z polinka wiec nie ma co sie nim interesowac

Skomentuj

Sklep jak sklep, ma trochę głośników i dupereli ale ja osobiście nie dałbym zarobić naciągaczowi na swoje cudowne zwrotnice i konstrukcje.

Skomentuj

niech sobie ma skad kolwiek ....w kazdym razie kazdy przetwornik kilka pln taniej niz w polinku ....

a zwrotki z kalkulatora to zupelnie inna sprawa..

Skomentuj

http://www.tb-speaker.com...04/w3-1797s.htm
                            To nowy typ głosników, z bardzo szerokim rozprasznaiem wysokich tonów. Nie będziesz potrzebował, żadnego wysokotonowca, co może wpłynie jakoś na ich umieszczenie.
                            Słyszałeś może te głośniki?
                            Jak to się sprawdzi w paśmie 300-5000hz?

Skomentuj

Zamieszczone przez bawolek
                              niech sobie ma skad kolwiek ....w kazdym razie kazdy przetwornik kilka pln taniej niz w polinku ....

a zwrotki z kalkulatora to zupelnie inna sprawa..
                              Już wolę dopłacić te kilka PLN porządnej renomowanej firmie jaką jest polink, zawiódł się ktoś kiedyś na Polinku ? Paweł może Ty bo dużo zamawiasz ? stawiam na to że zawsze byłeś zadowolony.
                              Takich ludzi jak Killer nie powinno być w świecie audio i to jest dla mnie powód żeby nie dać mu zarobić.

Skomentuj

pewnie ma 10% albo i więcej zniżki i tyle ;]

Skomentuj

Zamieszczone przez Rfck
                                  Paweł może Ty bo dużo zamawiasz ?
                                  ja sie nie zawiodlem. ale raz na forum byl przypadek ze pomylili adresy. ale obaj to byli forumowicze wiec wymienili sie paczkami

Skomentuj

Z Polinkiem to akurat różnie bywa - miałem sytuację, że pomylili adresy i wysłali do kogoś innego moją paczkę. Po interwencji przyznali się do błędu i bezzwłocznie przysłali do mnie - także podchodzą profesjonalnie i z szacunkiem do kupującego. No ale jednak czekałem na części jakieś trzy tygodnie. Dodam tylko, że ilość zamówień u nich mogę policzyć na palcach jednej ręki - może miałem po prostu pecha, a może nie... Na pewno jednak złodziejami nie są :)

Skomentuj

zamawialem w polinku juz wiele razy chyba wszystko co oferuja, i nigdy sie nie zawiodlem. dobra rada: gdy przysylaja na maila fakturke do potwierdzenia, sprawdzcie na niej swoje dane, bo wg tych danych pozniej wysylaja. co do realizacji : 2-3 dni robocze

Skomentuj

Polink jest przecież OK ;-) Zamawiałem TangBandy i wszystko pięknie, podoba mi się że pakują głośniki w styropian

Skomentuj

Czaruję...
                                        X