Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

najlepsze hasełka\wypowiedzi na forum

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

tak sobie zapytam bo sie nie znam, Te"kółeczka z drucików" to powinny tak blisko byc siebie i lezec w takiej samej pozycji obydwa???

Skomentuj

jedyne czego tu brak to basu i właśnie dlatego zamierzam go zrobić samodzielnie.
      jest to zawsze jakies rozwiazanie :lol:

Skomentuj

Użytkownik zakłada temat, w którym jedynie podaje link do allegro, bez żadnych dodatkowych informacji i zadaje pytanie:
        Co sądzicie o tym??

Odpowiedź modera - prosta acz dosadna:
        sadze ze temat laduje w koszu :razz:

Wyjęte prosto z "Kosza" tego forum

Skomentuj

plazma nie nadaje sie do gier...
          A ty jesteś brzydki.
          uważam, że argument nie do podważenia :mrgreen:
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Co prawda, nie tutaj:

Witaj Grzegorz7, możemy posłuchać u mnie, tyle, że 3/5 sprzętu to DIY, które nie doczekało się do tej pory docelowych obudów, (wliczając zestawy głośnikowe). No ale scalaczków posłuchć można. Ja zapraszam.
            No ale scalaczków posłuchć można.

Słuchajmy scalaki, nie muzykę, audiofile nie mogą się mylić :)

Skomentuj

Szczerze powiem, że chyba zesranie sie w stringi będzie łatwiejsze niż przelutowanie tych kości...
              :twisted:

to słowa kolegi Zdzislav z AS

Skomentuj

scythe1123, dobre :lol:
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Moje "ulubione" forum to kopalnia:

Kable mają mniejszy wpływ na brzmienie niż regulatory korekcji barwy. Kablami da się uzyskać +/- 2dB(tzw. kropka nad "i"). Mierzone słuchowo.
                  Bo mierzone przyrządami to +/- 0,0 dB...

Skomentuj

To bardzo ciekawe, bo najmniejsza zauważalna różnica wartości ciśnienia akustycznego to 3 dB

Skomentuj

Zamieszczone przez melisław
                      To bardzo ciekawe, bo najmniejsza zauważalna różnica wartości ciśnienia akustycznego to 3 dB
                      Przy dobrym uchcu 1-2dB uda się wyczuc.

Skomentuj

Zamieszczone przez pegelmesser
                        melisław napisał/a

Przy dobrym uchcu 1-2dB uda się wyczuc.
                        owszem ale nie na całym słyszalnym przez ucho paśmie

Skomentuj

Jak wzrost jest skokowy a nie trwający w czasie to i 0,3 dB bez problemu słychać no i pewnie nie przy 35hz :).

Skomentuj

no tak, ale kot bylby w stanie powiedziec o ile dokladnie zmienia sie cisnienie?

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide
                              A tak serio to no chyba raczej nikt, rozchodzi się tylko o samo "wychaczenie" różnicy.....
                              No jeśli chodzi o "wyhaczenie" różnicy, to te kable, które stawiają "kropkę nad i" modelując poziom w zakresie +-2dB, musiałyby być nie z plecionki, a z litego drutu, aby można było z nich hak zrobić :P. A i tak pewnie zadziałałyby jedynie w delikatniejszych klimatach muzycznych, bo na "ciężkim" brzmieniu to miedziany hak by się odkształcił. Tak więc może do jazzu by pasowały. No chyba, że cudny przewód byłby wykonany z drutu stalowego, tak jak kilometry przewodów napowietrznych, do których cudownie wierzący w kabelkologię podłączają swoje magiczne przewody, to by się nie odkształcił nawet przy najcięższym brzmieniu :P. Ale znowu taki hak z litego drutu to by się z efektem naskórkowości musiał sprzeczać...Aj przepraszam, linie napowietrzne to aluminium na linkach stalowych. Przyznaję, nie miałem racji, pójdę się biczować za pokutę. Tymi kablami +-2dB :P

Skomentuj

stop chinskim podróbką!!!
                                Podpis jednego z forumowiczów, który co post wykazuje się wybitną znajomością ortografii i interpunkcji. :twisted:

Skomentuj

:shock: http://allegro.pl/wytlaczanki-jajek-...224084744.html Od dziś jem tylko jajka :mrgreen:

Skomentuj

Fajny tekst: " Bo zrobiłem upgrade salki z kurnika (jaja) do taboru cygańskiego (dywany)" -- widać, że ma dystans chłopak :)

Skomentuj

piasek :) jakoś spodobał mi się ten temat z prażonym piaskiem :)

Skomentuj

Cóż, dociążenie jak dociążenie... ale jaka riposta:

panowie nałożyli łopatą z naddatkiem :)
                                        Zapłaciłem 9zł.
                                        Tona płukanego piasku (prawie taki jak na plaży) w mojej miejscowości kosztuje 30zł także sporo przepłaciłeś :)
                                        :P

Skomentuj

"Witam,mam kolumny Universum Q1200,jest to konstrukcja 3 drożna. Kolumny napędza Hitachi ha-330. Głośnik niskotonowy ma średnicę 20cm. Kolumny mają dobre wysokie i średnie tony, lecz bas jest słaby. Chciał bym jakość polepszyć jakość niskich tonów, poprzez wyciszenie (którego nie ma są to kolumny zamknięte)."

No skoro są zamknięte kolumny to jak chcesz zrobić wyciszenie?

Mam zgona :mrgreen:

http://www.elektroda.pl/rtvforum/vie...518209#8518209

Skomentuj

Czaruję...
                                          X