Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

najlepsze hasełka\wypowiedzi na forum

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

najlepsze hasełka\wypowiedzi na forum

Po przeczytaniu wielu tematów i postów doszedłem do wniosku że należało by wyszczególnić wypowiedzi które wam się podobają mi przeważnie zapadają w pamięć te śmieszne albo cięte riposty :twisted:
    Oto moja ulubiona wypowiedz po która mnie rozbawiła:

Cytat
    "a swoją drogą kto wymyślił ten silniczkiem pędzony przełacznik, nie lepsze by były przekażniki"

(ODP "Facet sprzedaje proszek na pchly, kllient pyta jak to dziala, ten odpowiada ze biezesz pan pchle wsypujesz jej do gardla ten proszek i ona od razu zdycha. Ale panie jak ja juz mam ta pchle w reku to ja moge po prostu zgniesc.
    Mozna i tak i tak."

BY Irek

p.s wyszczególnienie wypowiedzi nie ma na celu obrazę którejś ze stron(autor\adresat). Zachowano oryginalną pisownie.

Temat może być fajny:) Mi utkwił w pamięci tekst(nie jestem w 100% pewny czy to z tego forum):
    pan x: w tych kolumnach nie czuje basu
    odp pana y: jak nie czujesz basu to wsadź sobie brudne skarpety do bass reflexu :lol:

Skomentuj

Opisy brzmienia, cytaty z miesięcznika Audio"
      "brzmienie bezpieczne, harmonizujące w całym paśmie"
      "góra selektywna, środek plastyczny"
      "lekko ocieplone i uspokojone"
      "doskonały porządek na scenie" :lol:
      "siła bez agresji, bogactwo bez natarczywości"
      "swobodny, nie napięty i nie utwardzony" :???:

Nawet prawdziwy audiofil zrobiłby :shock: i zapytał "o co q...wa chodzi?"

Skomentuj

Heh ludzie sami nie kiedy nie wiedza co pisza albo poprostu sa w takim zachwycie ze nie widza jak to wyrazić w słowach i co wychodzi?? widać przyklady powyzej:P

Skomentuj

Zamieszczone przez DIGIPROCOMP
          "brzmienie bezpieczne, harmonizujące w całym paśmie"
          Niektórych kolumn to naprawdę można się przestraszyć

"doskonały porządek na scenie"
          I tak ma być

"swobodny, nie napięty i nie utwardzony"
          Nie powiem z czym mi się to kojarzy :twisted:

Skomentuj

melisław, Hahaha, dopiero teraz skojarzyło mi sie inaczej mowiac - dzwiek nie był chu#owy

Skomentuj

To może ja zapodam cosik, co prawda nie z forum, ale godne przedstawienia
              (słowa mojego mentora Pana Wiesława, pozdro dla niego)

" prąd jest jak dziwka, idzie najkrótszą drogą"

oraz dialog mojego mentora ze mną, gdy jeszcze zaczynałem naukę w technikum.
              Za kare na lekcji zostałem wysłany do mojego mentora ( wtedy jeszcze nie mentora) z zepsutym układem do badań, nie pamiętam jakim, (wzmacniacz OE chyba)
              nasz dialog:

pan-co jest młody gniewny?
              ja-mam to sprawdzić.
              pan-to co sie lapisz? ostatnie stanowisko jest wolne.
              (usiadłem, rozkręciłem obudowę, wziąłem miernik do ręki, pomierzyłem bez wylutowywania... tranzystor we wszystkie strony ma przejście.... Zadowolony, że wiem co jest skęciłem obudowe i wychodzę. na to:
              pan-gdzie lecisz młody człowieku?
              ja-na górę. to tranzystor.
              pan-chodź no tu kolego
              podchodzę.... pan wziął mnie za rękę, delikatnie przysunął i zapytał po cichu:
              pan- pitka cie nie boli?
              ja zmieszany słucham dalej...
              pan-spawdziłeś tranzystor niewylutowany, to tak jakbyś przeruchał laske w spudniczce nie zdejmując jej rajstop.... Zrobiłeś co chciałeś, a przyjemności ni hu#a.

Dopiero po miesiącu, gdy miałem lekcje analogów zrozumiałem o co mu chodziło.

[ Dodano: 2009-11-05, 23:16 ]
              Pan- choć no kolego(wskazuje na ucznia w pierwszej ławce), będziesz ciągnął druta.
              kolega-co?
              pan-chodź, chodź, pociągniesz druta...
              kolega zmieszany wstaje, z bojaźnią na twarzy podchodzi do pana, po czym pan wyciąga rolkę cyny i mówi:
              pan-ciągnij druta do samej ściany...
              kolega zrozumiał dopiero po minucie....
              przy "ciągnięciu" pan w niemiłościwie śmieszny sposób mówił- umiesz ciągnąć, podoba mi sie.
              po czym kazał pociąć cynę na 15 kawałków i rozdać uczniom.

Skomentuj

Zamieszczone przez żuberek
                pan-spawdziłeś tranzystor niewylutowany, to tak jakbyś przeruchał laske w spudniczce nie zdejmując jej rajstop.... Zrobiłeś co chciałeś, a przyjemności ni hu#a.

Dopiero po miesiącu, gdy miałem lekcje analogów zrozumiałem o co mu chodziło.
                rozumiem czemu taki pomiar był bez sensu - ale porownania niet... :sad:

Skomentuj

Zamieszczone przez colcolcol
                  jakie kable jakie końcówki jakie powietrze i wilgotność ? bo ciągle nie gra....
                  :mrgreen: :mrgreen:

Skomentuj

kiedys przegladam oferty na allegro, chcialem cos kupic u jednego allegrowicza to zobacze jakie ma opinie, patrze jeden negatyw to sobie przeczytam a tam:

"Duzy nagatyw dla tego allegrowicza, ja chcialem tylko policytowac a nie kupowac" :shock: :lol:

Skomentuj

" Na pochyłe drzewo i Salomon nie naleje"

Skomentuj

Zamieszczone przez pajol112
                        "Duzy nagatyw dla tego allegrowicza, ja chcialem tylko policytowac a nie kupowac"
                        hahahahaha szoook!!!!!!!!! :razz:

Skomentuj

Ciekawe wypowiedzi na forum:
                          "Masa jest jak matka, jest tylko jedna"
                          "Elektryka prąd nie tyka, tylko z dala napier..la"

Skomentuj

Rozmowa na forum o subie pasywnym
                            Cytat
                            "przy czestotliwośćiach około 40 hz troszeczkę burczy"

ODP: Może jest głodny?

:lol: :lol: :lol: :lol:

Skomentuj

Coś z innej beczki, zaczerpnięte z basha =)

<hooy> jaka jest pojemnosc tego twojego subwoofera?
                              <czerniel> tzn?
                              <hooy> tzn ile ma litrow...
                              <czerniel> nie wiem, ja tam wody nie wlewam

Skomentuj

"borys napisał/a
                                moze sie i sprawdzi jak ktos slucha bardziej powaznej niz wyskokowej muzyki.

To jak budowanie samochodu co skręca tylko w jedną stronę, może do jeżdzenia po okrągłym torze w sam raz.

Wzmacniacz powinien sobie równie dobrze radzić z każdym rodzajem muzyki."

Yoshi_80

Skomentuj

Prosto z AS na pytanie co kupić tuner czy amplituner koleś odpowieda:

Amplituner. koniecznie z 15 gniazdami HDMI w kazda strone , obsługą 4 dodatkowych stref, nowych formatów, przedwzmacniaczem gramofonowym, oraz zgodnoscią z nowym nadchodzącym standardem 17 + 12 +1
                                  i dolby tru hd i uncompressed Dts. Możesz za pośrednictwem takiego czegos otoczyc sie w kuli dżwieku a 13 aktywnych subwooferów przebruzdkuje ci ci mózg, zas dodatkowe 17 głosnikow w tym trzy centralne sprawią iż pochłoniety totalną kakofonia dobiegających cie zewszad dzwiekow zapomnisz o słuchaniu radia,,, no pod warunkiem że HDMI sie nie zatnie i cie nie zabezpieczy przed HDCP

Skomentuj

:shock:
                                    toma085, tego gościa to trzeba by odesłać do tematu "ile wypijacie tygodniowo" bo jeszcze nikt nie odważył się założyć tematu "ile bierzecie i czego" :mrgreen:
                                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Z innego forum - temat o klonowaniu pewnej konstrukcji.

Pytanie: "przetworniki pewnie ogolnodostepne, ktos ma jakies dane?"

Odpowiedź: "Może i dostępne, ale z kolei tył pociągnięty jest bardzo cienką tkaniną z runa merynosów saksońskich, wypasanych w pewnej dolince w szwajcarskich alpach. Absolutnie nie do dostania bez osobistych znajomosci z bacą (...)."

:razz:

Skomentuj

dabyl,
                                        osobiście to współczuję temu gościowi osobistej znajomości z bacą i jego kozą... :razz:
                                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                                        X