Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pytanie o STX 15 AKX i?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pytanie o STX 15 AKX i?

Witam
    Jestem nowy i nie czy taki post może tu być.
    Mam takie pytanie czy STX GDN 15 AKX to to samo co AX, bo szukałem na forum ale nie mogę znaleźć jednoznacznej odp. Znalazłem gdzieś tylko ze nazwa się zmieniła, ludzie robią zwrotki do AKX z AX. Jak nie są to te same głośniki to czym się różnią? Bardzo proszę o pomoc?

Nie ma wersji AX. Jest AKX (starsza) i AWX (nowsza), ale to dwie różne wersje głośników.
    Wejdź na stronę i porównaj: http://www.stx.pl/index.php/product/...48/producer_id

Skomentuj

bart210, ale kiedys akx byl chyba oznaczany AX. Nie chodzi tu o akx vs awx.

Skomentuj

dzieki
        panowie, dostałem info od producenta ze jest to ten sam model, kiedyś AKX był oznaczany jako AX

Skomentuj

Tak samo jak z kopółkami, starą PJ i jeszcze starszą AJ Z tym, że czytałem kiedyś wypowiedź Irka, że jednak nie są to te same głośniczki ale różnice na pomiarach były tak niewielkie, że można je stosować wymiennie w zaprojektowanych przez niego zwrotnicach. Z AKX i AX pewnie jest podobnie.

Skomentuj

Zwracam honor, nic o tym nie wiedziałem :razz:

Skomentuj

Zamieszczone przez dabyl
              Tak samo jak z kopółkami, starą PJ i jeszcze starszą AJ
              bo to nie sa takie same glosniki :P
              AJ to PJka z aluminiowym frontem i dodatkowym magnesem oraz wieksza komora :P
              Zamieszczone przez dabyl
              Z AKX i AX pewnie jest podobnie.
              a tutaj to bylo zupelnie inaczej - to te same glosniki tylko nazwa sie zmienial - chodzilo o sposob oznaczania literek wg budowy glosnika

Skomentuj

Zmienił się też kształt kosza :P Ale to chyba w innym momencie niż nazwa....

Skomentuj

Czaruję...
                X