Witam, proszę spojrzeć na ten link: http://allegro.pl/item816500340_wypr...glosnikow.html Są to materiały do produkcji głośników przejęte przez Towarzystwo Finansowe Silesia Sp. z o.o. od Tonsila. A teraz proszę zjechać na dół i kliknąć i powiększyć zdjęcie 3 (tam gdzie widać stos kartonów i membrany na "kiju". Na boku tych kartonów pisze Made in China. Ciekawe co jeszcze oprócz membran sprowadzali z Chin... :roll:
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Tonsil- chyba jednak z Chin...
Collapse
X
-
benek silesia ma tonsila od bardzo dawna.....wcale tego nagle nie przejeła...
te półprodukty wszytkie były produkowane we wrześni ....
po likwidacji po prostu te zabawki zostały im i teraz je wyprzedają ...wogóle silesia to spółka która doprowadziła do upadku juz pare takich przedsiębiorstw.....i żyje własnie z takich wyprzedaży heh od taka polityka
Skomentuj
-
No to teraz fani Tonsila będą zawiedzeni, bo sam Tonsil się zawsze zarzekał, że wszystko robią sami we Wrześni i nic z Chin nie sprowadzają, a tu widać, że to wszystko Chińskie... Składać w Polsce sobie mogą, ale niech się nie zarzekają, że to wszystko to ich własny wyrób. A każdy ich za to chwalił, że sami robią głośniki od podstaw na częściach wyprodukowanych we Wrześni, a tu co?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marjano82Nie ma co się podniecać- sprawę wcześniej już Paweł S pokazywał, a po drugie niech nawet z Bangladeszu lub Surinamu pochodzą towary, dla mnie najważniejszym jest, by jakość była dobra. Teraz wszyscy z Chińczykami handlują i nie ma co się o to zabijać.
Skomentuj
-
Ja się w cale nie podniecam, tylko denerwuje mnie robienie nam wody z mózgu... :evil: Podłączyłem się do tematu na forum tonsil gdzie gościu z skleptonsil.pl dostał głośniki z napisem wyprodukowano w chinach a zamawiał oryginały GDN 20/40. Patrzę dziś a temat wykasowany :twisted: Coś chyba o nich to świadczy :roll:
Skomentuj
-
Że boją się krytyki- tyle:) I nieco wstydzą się, że kalają rdzennie polską produkcję chińskimi półproduktami:) a temat zaczyna przypominać ten o STX na audiostereo, obyśmy w podobną dyskusje nie dali się uwikłać:) A czy firma zamawia coś na Tajwanie, w Somalii czy w Polsce to i tak ważne jest to, co finalnie sprzedaje. A my, konsumenci albo to kupujemy, albo nie, wolny wybór.
Skomentuj
-
niby tak...liczy się finalny produkt i tyle...ale pamiętam gadki na forum Tonsila, ze STX to badziewie, bo wszystko z chin a u nas tylko składane...a teraz okazuje się, że Tonsil to takie samo badziewie...Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
ano tu macie racje...
sam fakt pochodzenia nie jest wazny.....firmy ktore nie produkujaw chinach mozna na palcach 1 reki pewnie policzyć liczy sie finalny produkt ...
wkurzające jest natomiast ogromnie ze ktos sciemnia ze to nie jest z chin podczas gdy jest.....
mnie tez zapewniano ze kompletnie wszytko jest w polsce .....
benek wrzuc linka do tego forum zaraz im tam wjazd zrobimy, nie lubie takiego zakłamania..
Skomentuj
-
a mi się zdaje że to tez może być tak że to Tonsil zaprojektował te czesci, i wysłał projekty do fabryki w chinach żeby to produkowali, i okreslił jak ma to wyglądać, z jakiego materiału ma być wykonane i jaka technologia.
w chinach mogą mieć nawet lepszą technologie niż u nas w Polsce, więc jakość wykonania tez moze być lepsza.
Skomentuj
-
Widzę że zrobiłem małe zamieszanie tym zdjęciemOsobiście uważam że mówienie że w chinach są lepsze technologie mija się z celem. Po prostu jest tanio. Tylko że tymphany też produkuje w Chinach :) I co z tego wyszło? Wysokotonówki z czasów produkcji w europie grają lepiej niż te same z czasów produkcji w Chinach...
Skomentuj
-
dlaczego świat przymyka oko na prawa człowieka w chinach i jeszcze im dali olimpiadę?
bo WSZYSTKO PRODUKUJE SIĘ W CHINACH !
masa lodówek, telewizorów, kina domowe itp - wszystko made in china. tyle tylko, że projekt jest europejski, japoński, ale wszystko składają małe skośne rączki za miskę ryżu dziennie. dlatego przyjrzyjcie się etykietkom swoich sprzętówmoże niższa jakość ale w granicach norm producentów i dużo dużo taniej. niestety taki świat...
ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19
Skomentuj
-
A z drugiej strony nie można generalizować. Wiele firm zamawiających w chinach towar nie narzeka na jakość wykonania, wystarczy tylko ścisła kontrola techniczna produktu i normy narzucone na podwykonawcę. Jeśli chce się produkt tańszy, to Chińczyk tanio wykona, lecz jasnym jest, że odbije się to na jakości. Nie ma co wychwalać pod niebiosa polskiej produkcji. I w Polsce jest wiele firm, które produkują tanią tandetę . Tak więc Chińczycy, którzy tę sama tandetę robią taniej, a wcale nie bardziej tandetnie wygrywają właśnie ceną z reszta świata:)
Skomentuj
Skomentuj