Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Monitor LCD do 700zł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Monitor LCD do 700zł

Jakiś czas temu doradziliście mi dobrą drukarkę Brother dcp-385c, z której jestem zadowolony, wiec teraz czas na monitor

Panowie, szukam dobrego monitora LCD w cenie ok. (najlepiej do) 700zł, 19 - 21 cali. Monitor kupuje z myślą, o co najmniej 5-letnim użytkowaniu, a dalej rozwój techniki pokaże. Nie za bardzo wiem na co zwrócić uwagę, przy kupnie LCD i którym firmom warto zaufać, tak wiec czekam na wasze propozycje

patrz na iyamki, samsungi, niestety tylko wybrane modele

sprawdź testy na pclab, purepc
    kieruj się testami i opiniami, nie markami

Skomentuj

przy zakupie też patrz na to czy ma DVI...

Skomentuj

Co najmniej 22 cale, nie wchodz w zadne 21 ani tym bardziej 19.
        Polecam najbardziej Samsunga. Proponuję zapoznac sie z http://www.samsung.com/pl/consumer/p...getype=subtype

Dzis bym bral juz 24 FULL HD i koniecznie z HDMI. Ewnetualnie sa modele z kamerkami itp bajerami jak ktos potrzebuje.

Skomentuj

Zamieszczone przez pegelmesser
          Dzis bym bral juz 24 FULL HD i koniecznie z HDMI. Ewnetualnie sa modele z kamerkami itp bajerami jak ktos potrzebuje.
          i to wszystko jeszcze może za 700zł? :lol:

Skomentuj

No, dobra za 800. Ale 100zl roznicy to nic w porowniu do przeskoku jakosciowego.

Skomentuj

Polecam LG W2361V-PF

22" FullHD wraz z DVI/D-SUB + HDMI

Praktycznie brak konkurencji w tej cenie.
              http://allegro.pl/item819847247_lg_2...l_hd_hdmi.html

Skomentuj

Powyżej 22cali nie chciał bym sie pchać, raz że siedzę blisko monitora i mogło by to być niewygodne, dwa że sporo miejsca zajmuje, trzy że telewizor mam mniejszy

Skomentuj

Zamieszczone przez ŁukaszN
                  Powyżej 22cali nie chciał bym sie pchać, raz że siedzę blisko monitora i mogło by to być niewygodne
                  przez pierwszy tydzień... Ja mam 22" i mam prawie dziób przyklejony do matrycy :razz:
                  dwa że sporo miejsca zajmuje
                  1 cal nie zrobi Ci różnicy..
                  trzy że telewizor mam mniejszy
                  a co za problem wywalić tv z pokoju i kupić tuner zewnętrzny pod monitor(teraz dostaniesz już za mniej niż 100zł) :grin:

Skomentuj

csbiczek, może i przekonam sie do większego monitora, ale nie ma co ukrywać trochę przestraszony jestem Przesiąść się z 17 cali CRT na 23 cale LCD to jednak spory przeskok.

Podoba mi się ten LG polecony przez tom3kk'a i faktycznie ma dobre opinie.

Skomentuj

Przesiąść się z 17 cali CRT na 23 cale LCD to jednak spory przeskok
                      ja się też przesiadłem od razu z 17" crt na 22".. Szok jest tylko przez parę dni a po dłuższym czasie to już nawet mał0 się robi:P

Skomentuj

potwierdzam to co pisze csbiczek, też miałem przesiadke z 17" crt na 24", teraz twierdze że monitor mógłby być jeszcze większy :)

Skomentuj

Ja mialem przesiadke w domu z 15" na 22" i potrzebowalem az 3 dni zeby sie przezwyczaic. No ale wczesniej pracowalem na roznych monitorach, wlaczajac w to 26" HP kiedy wiekszosc ludzi marzylo o 17" LCD...

Skomentuj

a ja nie mam monitora a jakoś sobie radzę :lol:

Skomentuj

Nie tylko Ty, duzo ludzi uzywa juz TV 32 cale jako monitorow.

Skomentuj

Oj tam patrz na to , na tamto, ja poszedłem do makro i patrząc na cenę kupiłem NEC-a LCD22WV za 299zł netto w promocji.
                                1680x1050 , ale w niczym to nie przeszkadza, 22 cale, tzn 21,6 jak wszystkie tzw dwudziestkidwójki , świetny kontrast, świetne kąty i naprawdę niezłe kolory, nie wiem czego chcieć więcej.
                                A teraz za około 700zł jest tam monitor 24 cale.

Skomentuj

A ja polecam Della 2209wa, matryca IPS wiec nie ma żadnego porównania do tandetnych TN.
                                  Owszem kosztuje około 960zł ale jeśli myślisz o długim użytkowaniu i cenisz w jakikolwiek sposób jakoś obrazu ( choćby oglądasz zdjęcia a nie cały czas word i excel) to jest to naprawdę dobry wybór. Sam go posiadam od około 2 miesięcy i nie ma się do czego przyczepić.

Skomentuj

Zamieszczone przez Ciemny80
                                    Oj tam patrz na to , na tamto, ja poszedłem do makro i patrząc na cenę kupiłem NEC-a LCD22WV za 299zł netto w promocji.
                                    m
                                    Tez tak można, ale to tam samo jakby kupowac kolumny Clatronic w Biedronce... bo tanie.

Zamieszczone przez takero
                                    22 cale, tzn 21,6 jak wszystkie tzw dwudziestkidwójki
                                    Oj nie kazde. Ja mam 22 cale. Prawdziwe. I matryce 16,7mln kolorow a nie 16,2... roznica kolosalna.

Zamieszczone przez Ciemny80
                                    A ja polecam Della 2209wa, matryca IPS wiec nie ma żadnego porównania do tandetnych TN.
                                    Deeli nie ma w Polsce w handlu detalicznym dla ludzie prywatnych. Zreszte Dell to tlyko naklejka, ta firma nic sama nie produkuje, wiekszosc ich modlei to czyste kopie Samsungów. LG, AOC, Benq, Sony itp

Skomentuj

Zamieszczone przez pegelmesser
                                      Tez tak można, ale to tam samo jakby kupowac kolumny Clatronic w Biedronce... bo tanie.
                                      do wszystkiego trzeba mieć podejście zdroworozsądkowe, oczywiście patrzyłem jak gra w sklepie zanim go kupiłem - to podstawa przecież, ale na pewno nie byłem skory płacić 2 czy 3 razy tyle ze względu na opinie jaki to dany monitor nie jest wspaniały.
                                      Trzeba wziąć lapa i połazić po sklepach oraz samemu zdecydować na czym nam zależy.
                                      Już nawet pomijając kwestię ceny, to naprawdę nie mam się do czego przyczepić , kąty są więcej niż wystarczające, kolory calkiem niezłe - tak tak, tachałem go do instytutu by porównać z LCD i CRT dla grafików, przekątna też jest wystarczająca, choć przyjemniej jest pisać na gg z 40 cali
                                      Nie wiem czemu, ale w wielu dziedzinach ludzie mają tendencje do przesadzania, czytając parę for pod kątem opinii o monitorach można szybko dojśc do wniosku że na tanim monitorze nie da się robić zupełnie nic...
                                      Osobiście jeśli miałbym wydać 1000zł lub więcej na monitor wolałbym już do tv najmniej 32 calowego dołożyć...

Skomentuj

Takero masz racje. Z drugiej strony jak widzę jak wyświetlane są zdjęcia na tych "waszych" monitorach to sorki ale ogarnia mnie płacz. Wiadomo każdy kupuje to co mu potrzeba, i na ile go stać. Jednak nie wciskajcie na silę ze sprzęt za 300-800zł za monitory 22” to dobry sprzęt. Ja dysponując kwota około 1500zł wybrałem 19” LCD EIZO na Matrycy PVA z 10bit przetwornikiem danych i szczerze ogarnia mnie śmiech jak widzę moja zdjęcia na różnych innych monitorach, wprost proporcjonalny do śmiechu ludzi którym mówię „ze tak za to małe 19” dałem 1,5kzł”.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X