Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Ile warte jest diyaudio.pl ??
Collapse
X
-
Ale tutaj nie chodzi głównie o zawartość stony ale o np ilość wejść na nią. Nie znam się na tym ale mój znajomy zajmujący się tworzeniem i obsługą stron www kiedyś coś mi o tym opowiadał. Jak stronka ma popularną nazwę i tagi oraz na innych stronach są odnośniki do niej (a na niej odnośniki do tamtych stron) to wtedy winduje się do góry wartość tej strony bo dużo jest na nią wejść - może to trochę nie dokładnie opisałem ale jakoś tak zrozumiałem z tego co mi tłumaczył. Sprawdzałem właśnie stronę tego kumpla i jest warta ~450 tys. i ma ponad 600 wejść dziennie - a mogę się założyć, że na pewno nie wchodzi tam tylu ludzi celowo bo to dosyc specyficzna tematyka (klapy dymowe). Stronka ma zaledwie 4 podstrony i w sumie jakieś 2 strony A4 tekstu i 10 zdjęć.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dabylAle tutaj nie chodzi głównie o zawartość stony ale o np ilość wejść na ni
wyswietlen dziennie to jest <1000 raczej...
Skomentuj
-
Prawde mówiac strona nic nie jest warta dopuki ci ktoś nie zaproponuje pieniędzy. Można tak szacować ale w zasadzie nie ma to wymiernego przełożenia na zarobek jaki ta strona miałaby generować bo jak wiadomo Q dokłada do interesu zeby to funkcjonowało. Ktoś kto chciałby odzyskać te 37 tys wyłozone na diy móglby sie mocno pośliznać bo niby jakby miał to zrobić? Reklamami ? Buhahaha juz widze to "zadowolenie" userów i sukcesywny spadek odwiedzin do calkwitego upadku serwisu po 2 miesiacach. Popularność nie tak łatwo przekuć na pieniadze.
Skomentuj
Skomentuj