mam i 1,5mm i 2,5mm
w porownaniu do PROCABow sa troche ciensze (i przewody i izolacja) i troche bardziej sztywne
ale sa solidne i nic sie z nimi nie dzieje.
za ta cene polcam
nie wszyscy o tym pamiętają.
Byłem ostatnio w sklepie audio i "macałem" wlm stella a gość przy mnie wydał 1,5k na kable. Myślałem, że nie wytrzymam. Proste hdmi i rca. :shock:
pewnie mu sie mina krzywila w porownaniu do tych najtanszych ale zaraz przypominala mu sie cena jaka zaplacil i jednczesnie dzwiek byl owiele lepszy ...
moze to jakis sposob ?: )))
Pamiętam jak na AS2009 typ gadał z wystawcą na temat IC, że przetestował ich 15 itp. itd. Po czym zapytał jaki IC gra teraz (na 100% pierwszy raz słyszał ten system).
Po odpowiedzi wystawcy (jakiś model furukawy :razz: ) powiedział: no, taki całkiem przjemny :lol: :lol: :lol:
--------------
Ja do "kablarzy" nic nie mam bo sam nie wiem czy nie będę kiedyś "słuchał" kabli. Robiliście kiedyś testy drogich kabli na jakimś naprawdę dobrym systemie? Ja nie, więc nie wiem czy mają wpływ na dźwięk czy nie (chociaż pacjent którego opisałem jest z typu "hardkor").
roznica miedzy kablem za zlotowke a kablem za dyszke roznica jest... zarowno w glosnikowym jak i sygnalowym, ale roznica miedzy kablem za dyszke a za piec dyszek, chocbym nie wiem co nie dalo to odczuc roznicy... i tak mozna to powtarzac w kolko
roznica miedzy kablem za zlotowke a kablem za dyszke roznica jest... zarowno w glosnikowym jak i sygnalowym, ale roznica miedzy kablem za dyszke a za piec dyszek, chocbym nie wiem co nie dalo to odczuc roznicy... i tak mozna to powtarzac w kolko
zgadzam się w 100%. Trzeba po prostu znać granicę.
W to że kable grają raczej nie wierzę, ale kiedyś na AS Senicz pisał że kable (parametry) mogą mieć wpływ na działanie wzmacniacza, dzięki czemu wzmacniacz może różnie grać- w to jeszcze jestem w stanie uwierzyć.
W to że kable grają raczej nie wierzę, ale kiedyś na AS Senicz pisał że kable (parametry) mogą mieć wpływ na działanie wzmacniacza, dzięki czemu wzmacniacz może różnie grać- w to jeszcze jestem w stanie uwierzyć.
to jest oczywiste. Kabel (a raczej przewód) ma indukcyjność, pojemność i rezystancję, a więc jest układem RLC, działa jak zwrotnica, filtr itp i różnice są, ale to generalnie wartości tak małe, że pomijalne. Bardziej liczy się ekranowanie żeby szumów i brumów nie zbierać i tu akurat słyszę różnicę po zmianie kabla analogowego na światłowód.
Skomentuj