Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Temat dla palaczy

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Temat dla palaczy

Wczoraj usłyszałem o elektronicznych papierosach, myślałem, że ktoś jaja sobie robi, ale ten nius okazał się prawdą! Mieliście styczność z takimi fajkami, jak to palić itp? Podobno po takiej "kuracji" można "bezboleśnie" rzucić palenie na dobre. http://www.epalacz.pl/

z tego co wiem pali się jak normalnego fajka :P do tego wychodzi w czasie taniej ... wydatek na jakiegoś lepszego z tego co gadałem z kolesiem to jakieś 200-220 zł do tego loquid za 30-40 zł który zastępuje jakieś 15-20 paczek ...
    no do tego ma spory plus, palisz koło kogoś i nic nie czuć, nie ma substancji smolistych, tlenku węgla, itp substancji które tworzą się przy spalaniu (płyn jest tylko podgrzewany)
    no ma też jeden minus, można przedawkować nikotyne :/ bo jednak w sumie ten dym co wciągasz to podgrzany glikol (podobny do tego z wytwornic dymu) + jakoś wyekstrahowana nikotyna + aromaty

Skomentuj

DIGIPROCOMP, próbowałem, niewiem komu może to smakować, dusi, wogóle nie dymi po prostu palenie mozna rzucić jednym sposobem - silną wolą...

Skomentuj

No i minus kolejny że musisz ładować baterie w papierosie :lol:

Skomentuj

Probowalem, nic specjalnego. Na pewno nie wyleczy palacza z palenia bo on musi miec dym.

Skomentuj

Po prostu przestajesz palic i tyle. Kazdy palacz jakiego znam, ktory juz nie pali tak wlasnie zrobil. Zadne tam plastry, bajery, cukierki, elektryczne papierosy. Silna wola i checi to najwazniejsza rzecz.

Skomentuj

A paliłeś już coś takiego? Zastanawiam się nad kupnem tego na w spółę z rodzicami, bo to duży koszt jak na eksperyment. Popytam znajomych czy mają taki stuf, żeby kopsli bucha :wink:

[ Dodano: 2009-12-09, 19:47 ]
              czyli nie za specjalnie, cholera od nowego roku fajki mają kosztować ~20zł

Skomentuj

Paliłem to na lekcji :mrgreen: Dym jest , nie czuć go mnie tam nie dusiło i czuć,że palisz,jeżeli poważnie podejdziesz do rzucenia to w jakimś tam stopniu ci to pomoże.

[ Dodano: 2009-12-09, 20:20 ]
                A i paliłem z takiego za 200 zl...

Skomentuj

Paliłem coś takiego: http://www.colinss.com.pl/index1.php?go=5 przez kilka dni. Napewno w rzuceniu palenia niepomaga, jedynie co to niema smoły i mniej szkodliwych zwiazków się wdycha. :mrgreen:
                  Tylko ludzie patrzą na ciebie jak na wariata lub narkomana: wyciagasz papierosa, ciągniesz, lampka się zapala (ala żar), za drugim,trzecim sztachem się rozpali i leci dym. Potem chowasz do kieszeni, jak kipa na potem.
                  Tylko papieros się spali i koniec , a z tym elektronicznym trzeba uważać i wiedzieć kiedy przestać, bo można się mocno upalić. :twisted:

Skomentuj

Wg. mnie pomysł z e-papierosem jest genialny. Ktoś, kto nie może obyć się bez nikotyny bez problemu może teraz zapalić w towarzystwie i nikomu to nie przeszkadza. Co do tego czy pomaga rzucić palenie... kilku moim znajomym się udało, a już na pewno ograniczyli ilość e-papierosów w porównaniu do zwykłych papierosów wypalanych :-)

Skomentuj

ja się nie mogę doczekac elektronicznego masła

hehehehehe

swoją drogą jak ten papieros działa, skad ten dym, co on zasila?

Skomentuj

http://pl.wikipedia.org/wiki/E-papieros

Skomentuj

ja rzuciłem po przeczytaniu ksiązki pt.:"Łatwy sposób na rzucenie palenia" autor Allen Carr.W moim przypadku okazało sie skuteczne.Ksiazke podsunąłem 4 kumplom w pracy-wszyscy rzucili.Polecam.Silnym bodzcem okazały się pieniadze;paliłem 25-30 papierosów na dobę no powiedzny paczke dziennie.Za paczke płaciłem przeciętnie 7pln.Pomnozyłem te 7pln przez 365 dni i wyszło,ze po roku niepalenia moge se kupić głosniki Scan Speak(rok jeszcze nie minął ale SS juz mammam to w pdf jak ktoś chce moge podesłać.

Skomentuj

zbyszek, Mógł byś mi to podesłać ?

Skomentuj

To ja też prosze o podesłanie,chociaż trudny ze mnie przypadek
                              22 lata z papierosem,nawet niechce mi się liczyć ,ile to byłoby Skan Speaków.

Skomentuj

22 Lata,co ty musisz mieć w płucach...

Skomentuj

po 7 miesiacach pluca sie regenerują, 22 lata moze zaniknac jak wytrzymasz 7 miechów :)

Skomentuj

El_liero, po 7 latach częściowo po 10 zupełnie :]

Skomentuj

jesli faktycznie ktos z was mysli o rzuceniu palenia to polecam ta oto ksiazke

http://rapidshare.com/files/32127723..._CARR.doc.html

wystarczy naprawde chciec rzucic i przeczytac ta ksiazke. Mi to pomoglo nie pale juz z 3-4 tygodnie. Kiedys raz udalo mi sie rzucic na tydzien a palilem z 8 lat

Skomentuj

Czytając tą książkę wypale pewnie ze dwie fajki :mrgreen:

Skomentuj

Czaruję...
                                        X