Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Gwałtu! Rety! Zaraza!

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Gwałtu! Rety! Zaraza!

Jak widać, zaraza (głupoty) opanowała nie tylko zacne niegdyś forum diyaudio, ale dopadła też ostatni - jak się wydawało - bastion fachowości, czyli elektrodę.

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1510284.html

Młodzi konstruktorzy! Najlepiej nic nie róbcie; jak już zrobicie, to się tym nie chwalcie; jak się pochwalicie, to posypcie głowę popiołem!

Widać zasłużył na takie opinie :lol: Chociaż moja pierwsza konstrukcja nie była lepsza, ale mniej kasy zmarnowałem.

Skomentuj

Re: Gwałtu! Rety! Zaraza!

Zamieszczone przez brahms40
      Jak widać, zaraza (głupoty) opanowała nie tylko zacne niegdyś forum diyaudio, ale dopadła też ostatni - jak się wydawało - bastion fachowości, czyli elektrodę.

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1510284.html

Młodzi konstruktorzy! Najlepiej nic nie róbcie; jak już zrobicie, to się tym nie chwalcie; jak się pochwalicie, to posypcie głowę popiołem!
      Hmmm ten temat strasznie pachnie mi tutaj podobnym tematem " Tajemnica handlowa i cwaniactwo a Diy" A osoby które krytykują początkujących użytkowników powinni wziąć pod uwagę że sami kiedyś zaczynali i nie każdy jest geniuszem.A po drugie elektroda bastionem fachowości ??? :oops: Jakoś na dźwięk tego mam zawsze uśmiech na twarzy

Skomentuj

już nie przesadzaj. fakt za tę kase mógłby zrobić monitorki na stx i byłoby fajnie ale zaraz głupotA? głupota to jest np. wlm (nie pamiętam co) które kosztują bodajże o 16 000 a sa tam głośniki za około 500 zł ( dla ścisłościw jednej kolumnie)

Skomentuj

Re: Gwałtu! Rety! Zaraza!

Zamieszczone przez brahms40
          Że niby co? że elektroda jest lepsza od DIYaudio? w dziedzinie "kolumny" domowe lub estradowe? śmiesz chyba żartować. Napisałeś pierwszy post na tym forum i już obrażasz. prawda jest taka że w dziedzinie własnych konstrukcji akustycznych DIYaudio wyprzedza elektrodę o lata świetlne.

[ Dodano: 2009-12-14, 22:35 ]
          To po pierwsze,a po drugie nikt nie urodził się z wiedzą absolutną,nawet Ty,więc przestań pierdzielić głupoty.

Skomentuj

Zamieszczone przez Święty
            fakt za tę kase mógłby zrobić monitorki na stx i byłoby fajnie
            do momentu kiedy by na imprezie powiedzieli ze cicho.

Skomentuj

Zamieszczone przez Święty
              głupota to jest np. wlm (nie pamiętam co) które kosztują bodajże o 16 000 a sa tam głośniki za około 500 zł ( dla ścisłościw jednej kolumnie)
              głupota to są kolumny za ponad 10 tys zł z stxem 14 ss i dwoma FRSami 8 ;]

[ Dodano: 2009-12-14, 23:09 ]
              brahms40, co na celu ma Twój temat ?
              Ktoś na elce zrobił kolumny na alpierdach, co w tym nowego lub szokującego ?

Skomentuj

takero, może to właśnie brahms40 jest autorem tych kolumn stąd jego rozgoryczenie

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                  Prowokacje do kłótni, przywitanie się z forumowiczami, zaprezentowanie tematu w iście poetyckim tonie, sprawdzenie czujności moderatorów (czytaj jak szybko temat trafi do kosza)...

Skomentuj

Zamieszczone przez adambb
                    Zamieszczone przez takero
                    Prowokacje do kłótni, przywitanie się z forumowiczami, zaprezentowanie tematu w iście poetyckim tonie, sprawdzenie czujności moderatorów (czytaj jak szybko temat trafi do kosza)...
                    Taa nie ma to jak dobrze zacząć :mrgreen: . Ktoś kto krytykuje tego chłopaczka to po prostu ma klapki na oczach i zupełny brak tolerancji. Te kolumny to sprzęt do ciężkich zadań i posłuży pewnie mu do końca studiów (czyli najbliższe 10 lat) w przeciwieństwie do takich monitorków na stx'ie za 1000zł, które znudza się po roku słuchania a po pierwszej imprezie membranki będą leżeć na podłodze a po karaoke z kopułek poleci dymek.
                    Ludzie jak ma sie 16 lat to sie nie myśli o audiofilskich odsłuchach!

Skomentuj

O ja nie mogę!
                      Szacowne forum diyaudio broni młodego i jego konstrukcji na Alphardach...
                      A gdzie powszechne tu gromy i połajanki, przecież Alphard to ostatnie g..., nie lubimy tu Alpharda.

Oczywiście mój post to kolejna prowokacja, aczkolwiek źle odczytana. Chodziło mi o to, że na Elektrodzie, podobnie jak na tym forum od jakiegoś czasu zaczęło się odsądzanie od od czci i wiary konstrukcji "na-byle-czym", w zamyśle niskobudżetowych, bo popełnianych przez niedoświadczonych/początkujących/nie mających pieniędzy.

Lubię zamieszać, bo to skłania do myślenia, aczkolwiek wszystkowiedzących przemądrzalców nie skłoni, bo są tak mądrzy, że nie muszą myśleć.....

Pozdrawiam miłośników Alpharda i innych wynalazków.

Skomentuj

Nie chodzi o bronienie młodego/starego/alphardów/ itd tylko o zdrowe podejście do tematu. Kombajnem nie wjeżdżasz na autostrade, tak samo mercedesem klasy S nie kosisz pola a przecież kosztują podobne pieniądze. Wszystko ma swoje miejsce i zastosowanie.

Skomentuj

brahms40, kiepskie konsktrukcje nalezy odpowiednio kontruktywnie skrytykowac, dobre pochwalic. W czym widzisz problem?

Staramy sie zeby to forum bylo normalne, probojemy pomoc i wyposarzyc nowych forumowiczow w wiedze. Jak na razie widze ze ty jestes problemem - strasznie sie rzucasz jakby cie ktos tu skrzywdzil? Obrazasz zarowno forum i uzytkownikow, prosisz sie o warna. Temat nadaje sie do zamkniecia przed zalozeniem kolejnego przemysl czy masz jaks wazna sprawe do przedystkutowania czy chcesz narobic chaosu.

Skomentuj

Czaruję...
                          X