Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tonsil ...

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Tonsil ...

Juz wiele razy zastanawialismy sie dlaczego Tonsilowi nie idzie za dobrze i co robia zeby sie jakos utrzymac.Hasla , slogany a tu nadal d... zbita.
    Od przynajmniej tygodnia probuje sie skontaktowac z roznymi dzialami i jak to bywa zlewka. Nawet laskawie sie nie odezwa. I coz sie tu dziwic ze w tym kraju wszystko na leb leci skoro olewaja klientow i pomysly ludzi spoza szacownego towarzycha. Maly klient tez klient, ziarnko do ziarnka ale po co.... Skonczyly sie na dobre kontakty... Wyrazcie swoje opinie na temat doswiadczen w kontaktach z firma i ew przedstawicielstwami. Ja nacialem sie juz w pewnej hurtowni niby autoryzowanej na podrobki albo jakies odpady..... bez powtarzalnosci parametrow.
    Moze do nich naprawde jakis list otwarty napisac (tylko poczta tradycyjna bo ponoc na maile nie odpowiadaja tak napisali na stronie - moze nie potrafia...)

[ Dodano: 2004-11-17, 13:32 ]
    Dodam ze na stronie internetowej czesc informacji jezt nieaktualna, jakies glupoty np numer telefonu do firmowego punktu w Gliwicach a np podzial na regiony obslugi handlowej a kraju jest w wiekszosci na papierze bo numer telefonu jest w jedno miejsce (w wiekszosci zajety).

Dzwonilem do nich odebrala jakas kobieta ja do niej mowie .......... a ona TERAZ NIE MAM CZASU Z PANEM GADAC O TAKICH MALYCH ZAMOWIENIACH!!
    taka firma ze az przykro sie robi

Skomentuj

Przed chwila na stronie hurtowni w Rybniku znalazlem przetworniki ktorych juz Tonsil nie ma oficjalnie w ofercie (nie wiem co o tyms adzic) ale mam nadzieje ze sie z nimi dogadam.

[ Dodano: 2004-11-17, 15:01 ]
      Po rozmowie z ludzi w Rybniku jestem podlamany.Otoz skonczyly mi sie pierscienie.Jesli oryginalny glosnik Tonsila nie ma otworow montazowych wymagany jest pierscien ktorego nie mozna nigdzie kupic, nawet u producenta.Uzywaja go tylko do swoich potrzeb.Nie chce stosowac plastikow bo badziewnie wygladaja a na zabawe w toczenie nie mam ochoty. Jedna dobra wiadomosc, ze hurtownia sprzeda mi po dobrych cenach bez posrednikow....

Skomentuj

Witam
        Ja jakś czas temu wysłałem maila z zapytaniem o parametry głośnika, który jest w sprzedarzy (GDN 30/100/11 8 Ohm) a parametrów nie ma na stronie. Do dziś zero jakiejkolwiek odpowiedzi. Z tego co widać traktują swoich klijentów jak za poprzedniej epoki.

Skomentuj

Zamieszczone przez wisnia
          TERAZ NIE MAM CZASU Z PANEM GADAC O TAKICH MALYCH ZAMOWIENIACH!!
          A co się dziwicie?? Tonsil to wielka firme, a nie jakaś tam manufakturka. Jak nie bierzesz 10000 sztuk głośników, to nie opłaca im się robić z Tobą interesu...
          :(
          Widzieliście jak produkuje się głośniki w duńskich firmach? Tam produkcja odbywa się z założenia na rynek hobbystyczny i dla wielu mniejszych firm. Siedziby też mają mniejsze w porównaniu z Tonsilem...
          Takie wielkie faabryki jak tonsil ma np. B&W, wiedzieliście gdzieś ich głośniki dostępne w detalu??bo ja jeszcze nie (być może mało wiem o b&w:P).
          Taka jest po prostu polityka rynkowa tej firmy...

Skomentuj

a ja do tonsila nic nie mam, zapytałem ich kiedys jakie głosniki mi polecaja do kolumny z basowym, odpisali jakie modele warto, jak stłumić, ze dobrze policzyłem skrzynke i jaki bass z niej bedzie, na odpowiedz czekałem z 3 dni a moze 1 juz nie pamietam.

Moze wazne jak zada sie pytanie??

Skomentuj

Wierzcie mi ze zadaje pytania konkretne i rzadko odpowiedzi uzyskuje.Kiedys bylo inaczej i dostawalem poczta anwet charakterystyki zetsawow firmowych itd, lednie sie kontaktowealo z dzialem technicznym.Glosniki Tonsila sa dostepne w detalu wiec powinni szanowac kazdego klienta (nei robia przetwornikow tylko dla wlasnych potrzeb).Ziarnko do ziarnka jak mowi przyslowie.
              Dzis po wielu dniach dostalem odpowiedz z samego Tonsila (dzialu handlowego ) i moze sie komus namiar telefoniczny przyda cyt."Witam!
              Nie prowadzimy sprzedaży dla klientów indywidualnych wiec podaje numer tel. do naszej hurtowni we Wrześni ktora propwadzi sprzedaż naszych wyrobów i wysyła poczta do klientów. tel: 61-4360-570"

[ Dodano: 2004-11-26, 08:55 ]
              Mila sprawa, Panowie z Rybnika sie spisali.
              Jak ktos z pobliza potrzebuje to ich namiary sa na stronie Tonsila w linkach do hurtowni.

Skomentuj

Czaruję...
              X