Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Dobry hosting/domeny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Dobry hosting/domeny

Pracuje nad strona ogolnopolska pewnej grupy capoeira i zastanawiam sie nad hostingiem. Musze tez wykupic domene .pl

Mialem do czynienia z livenet.pl (unicar-capoeira.pl) oraz webd.pl (cracoviaxe.pl) poprzez strony ktorymi administruje ale mysle jeszcze czy nie ma jakichs lepszych opcji.. jak na razie to wychodzi mi ze najlepiej spisze sie webd.pl i wariant medium.

jesli ktos siedzi w tych tematach prosilbym o pomoc :)

Ja od 3 lat uzywam ovh.pl jest dobre, inna domena wisi na home.pl jednka Ci mają dosc duze ceny.

Chwilowo sam szukam nowej domeny/serwera.

Skomentuj

Tak się składa, że ja też szukam domeny :P

Do teraz używam darmowego serwera/domeny ovh.org ale planuję wykupić samą domene, a jako serwera używać tego z ovh.org bo tak się chyba da?

W home.pl jest promocja freewolne domeny, że przez pierwszy rok jest za darmo, a potem co? Potem zrywam umowe i do widzenia? Czy umowa jest na czas określony np. 2 lat czyli przez pierwszy rok za darmo a potem muszę zapłacić za drugi?

Wie ktoś jak z tym jest?

Interesuje mnie domena *.pl albo *.com

Skomentuj

Ja tez mam serwer i domene na ovh.pl i spisuje sie bardzo fajnie od 3 lat.

Skomentuj

dj_zibi, koleżanki też masz nienajgorsze :)

Skomentuj

lepiej jest sobie domene niezaleznie zarejestrowac i nie martwic sie tym ze jak zrezygnujesz z hostingu to Ci domene wezma badz walna focha, nawet jak Ci nie udostepnia sewerow DNS to nie ma problemu bo mozesz wykozystac serwisy:
            freedns.sgh.waw.pl
            xname.org

jako PRIMARY DNSy, w nich tworzysz sobie strefe a przy rejestracji podajesz ich adres, pozniej robisz tylko odp. wpisy DNS i w swoim hostingu tworzysz dla nich VHOSTY.

nie patrz na podchwytliwe promocje ze masz za 9zl u nich, a pozniej jak zrezygnujesz to kaza Ci zaplacic za nia zas,

lepiej sobie z gory zaplacic np za 3 lata i miec spokoj oraz miec ja na swoim DNSie oraz miec pelna wladze nad to domena, niezalezna od naszego hostingu

teraz praktycznie kazdy hosting umozliwia tworzenie vhostow i podpinanie ich pod swoje DNSy

Skomentuj

Zamieszczone przez cudny90
              dj_zibi, koleżanki też masz nienajgorsze :)
              No moga sie obrazic za powiedzenie "nienajgorsze"

Skomentuj

No i skad wiadomo ze tylko kolezanki :wink:

Skomentuj

tom3kk, możesz mi więc powiedzieć co mam zrobić, żeby założyć sobie jakąś domenę *.pl za powiedzmy max. 50zł za rok tak, żebym mógł wykorzystać serwer z ovh.org :)

Skomentuj

pogadamy na PM badz IRC, nie chce tu smiecic

Skomentuj

Zamieszczone przez tom3kk
                      lepiej jest sobie domene niezaleznie zarejestrowac i nie martwic sie tym ze jak zrezygnujesz z hostingu to Ci domene wezma badz walna focha
                      To jak proponujesz zalozyc. Gdzie domene a gdzie hosting ?

Czytalem regulamin webd i nie widze tam jakichs pulapek na rezygnujacych z umowi itd jesli moglbys pisac konkretniej bo nie jestem specjalista w tym temacie, nigdy sie w to nie zaglebialem wiecej niz potrzebowalem :)

Skomentuj

Zamieszczone przez n_omyzs
                        Zamieszczone przez tom3kk
                        lepiej jest sobie domene niezaleznie zarejestrowac i nie martwic sie tym ze jak zrezygnujesz z hostingu to Ci domene wezma badz walna focha
                        To jak proponujesz zalozyc. Gdzie domene a gdzie hosting ?

Czytalem regulamin webd i nie widze tam jakichs pulapek na rezygnujacych z umowi itd jesli moglbys pisac konkretniej bo nie jestem specjalista w tym temacie :)
                        Nie polece Ci zadnego hostingu.
                        Jest ich masa, ja kozystam z wlasnych serwerow tak wiec nie chce sie wypowiadac na ten temat, ktory lepszy ktory gorszy - ciezko to okreslic.
                        Jedyny sposob to porownywac oferty i szukac opinii w internecie.
                        Sprawdz na forum webhosting http://forum.webhosting.pl/ tam jest cos z opiniami, moze cos znajdziesz.

Co do tych domen, to dowiedz sie w webd co bedzie jesli ty sobie kupisz u nich domene, a np po pol roku zrezygnujesz z ich hostingu, czy wtedy bedziesz mogl pozyskac ta domene na wlasnosc, po to aby uzyc jej przy innym hostingu.

Ja ogolnie lubie rejestrowac domeny sam, trzymac je na swoich serwerach. Dzieki temu moge robic co mnie sie zywnie podoba.
                        Jest to troche wiecej roboty, ale chyba sie oplaca.
                        Wtedy hosting to jedynie sewer na ktorym trzymie sobie dane, domeny sam konfiguruje.

Skomentuj

co do domen to najwiekszy polski operator to home.pl, a co za tym idzie najlepsza obsluga i bardzo konkurencyjne ceny, co do serwera to polecam cyberdusk.pl nic tanszego raczej nie znajdziesz, mam tam serwerek z forum i nie narzekam, za 48zl/rok masz 4gb miejsca i 240gb/rok transferu, oprocz dostepu do konsoli nie ma zadnych ogranczen

Skomentuj

masternet.pl, active-hosting, webd, wiele innych
                            zapraszam na webhostingtalk.pl

Skomentuj

Polecam hosting: linuxpl.com
                              Tanio i naprawdę solidnie.

Skomentuj

AA.. dobra to sie jeszcze zapytam przy okazji tematu o mechanizmy forum. Potrzebuje jakiegos w miare rozbudowanego mechanizmu nie obciazajacego za bardzo serva. No i w gre wchodza tylko darmowe skrypty..

Skomentuj

Joomla.

Skomentuj

Ale nie chodzi mi o CMSa tylko skrypt forum :).. jak na razie obstawiam na phpbb ale moze jest jakas dobra alternatywa?

Skomentuj

W Joomli przecież można zainstalować forum i dużo różnych dodatków...

Skomentuj

No ale ja nie chce CMSa :P..
                                        Jesli chodzi o Joomle to zauwazylem ze na jej oficjalnej stronie forum jest postawione na vbulletinie wiec nawet jesli ma forum w dodatkach to autorzy za bardzo w nie nie wierzą :)

Skomentuj

Czaruję...
                                        X