Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

CD AUDIO, MASTER HD AUDIO, DTS itp

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

CD AUDIO, MASTER HD AUDIO, DTS itp

Tak sobie ostatnio siedzialem i zastanawialem sie jak maja sie te wszystkie formaty audio, czy naprawde slychac roznice miedzy CD AUDIO a HD MASTER AUDIO ???

Roznica jest w probkowaniu itp, ale jak to sie ma do praktyki ??? czy oprocz wielu kanalow w przypadku HD MASTER AUDIO mozna uslyszec lepszej jakosci dzwiek niz CD AUDIO ???

Ja polecam Ci przesłuchać to: http://forum.purepc.pl/Audio-f63/Tes...c-t283973.html

Ja i na słuchawkach i na kolumnach miałem cholerny orzech do zgryzienia.

Skomentuj

Co to za problem rozkminić ? W mp3 nigdy nie będzie takiej sceny jak w audio cd. W muzyke elektronicznej wielkiej różnicy nie ma, ale w rocku, hard rocku czy metalu różnica pomiędzy mp3, a audiocd jest kolosalna.

Skomentuj

Przyjde do domu poslucham, bo ostatnio analizowalem teorie troche ale nie wiem jak w praktyce. Sprawdze w domu :) to podziele sie odczuciami ;]

Skomentuj

Ja dochodzę do wniosku, że chyba nie mam co się pchać w coraz to lepszy sprzęt, bo i tak jestem za głuchy żeby to docenić

mythx, słuchałeś tych dwóch plików ? Tam są miksy różnych gatunków muzycznych - utwory z płyt, które są uznane za bardzo dobrze zrealizowane.

Skomentuj

Podobno MP3 320kbps dobrze skompresowane jest tak bliskie oryginalu ze naprawde trudne do rozroznienia.

Skomentuj

Niektórzy jakości 128kbps od płyty nie są w odróżnić a co dopiero 320 od płyty :grin: (ja czasami nawet mam problemy :lol: )

Skomentuj

No bez przesady 128kbps, to marnej jakosci MP3 )) roznica jest slyszalna, bunajmniej dla mnie, duzo slucham muzyki, w domu, na sluchawkach idac do pracy i z pracy a nawet w pracy, przeszedlem na FLAC i ewentualnie MP3 320kbps :)

Skomentuj

Czaruję...
                X