Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

dziwny dzwiek z suba

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

dziwny dzwiek z suba

Witam !
    Panowie mam problem. Mianowicie posiadam suba VK 7810 podłączony do amplitunera Technics SA-EX300. Gdy sub podłaczony jest do prądu i uruchomiony wzmacniacz dzwiek leci z tunera cyfry jest wszystko ok gra ładnie i nic nie buczy. Problem rodzi sie gdy podłączę laptopa który podączony jest do zasilacza, sub wydaje z siebie dziwne dzwieki cały czas buczy, nawet jak amplituner jest wylączony, gdy odłącze zasilacz z lapka jest juz wszystko ok. Probowalem juz róznych sposóbów podłaczenie laptopa innym kablem i innymi wyjsciami w amplitunerze nic nie daje, sterowniki w karcie dzwiekowej zainstalowene nowe i sprawdzone na 3 wersjach tez nic.
    Prosze Was o pomoc bo dzwiek jest na tyle dokuczliwy ze nie mozna normalnie sluchac muzyki.
    Z góry dziekuje.

to jest buczenie czy taki "komputerowy" szum smieciowy?
    bo jak to drugie to wina lapka i nic tutaj nie zmienisz :P
    no moze nowa zewnetrzna karta cos pomoze

Skomentuj

Jezeli odlaczasz od lapka zasilanie i jest ok to moze sprobowac cos z uziemieniem ?? :)

Skomentuj

Ja miałem kiedyś podobny problem.
        Okazało się że zasilacz był podłączony do gniazdka bez uziemienia.
        Po podłączeniu do gniazdka z uziemieniem problem zniknął.

Skomentuj

Po podłączeniu do gniazdka z uziemieniem problem zniknął.
          Z reguły jest dokladnie odwrotnie...

Skomentuj

jest to takie buczenie jakby skrobanie nie potrafie tego sprecyzowac. Co do gniazdka nie ma znaczenia byl podłaczony z uziemieniem i bez. Sprawdzałem tez na 2 innych laptopach ja jednym bylo ciut lepiej tzn buczal ale nie az tak glośno. Nie mam bladego pojeca to z tym zrobic

Skomentuj

U mnie kiedyś też tak było, podłączyłem laptopa do innego gniazdka jak wzmacniacz i problem znikną :wink:

Skomentuj

Czaruję...
              X