Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Serwis TV Wrocław

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Serwis TV Wrocław

Witam.

Padł mi telewizor kineskopowy Grundig. Czy może mi ktoś polecić jakiś rzetelny serwis TV we Wrocławiu?

Oj ciezka sprawa, teraz juz nie ma rzetelnych serwisow, sa tlyko rzetelni pojedynczy fachowcy.
    Co sie stalo konkretnie z nim?

Skomentuj

Sprawa wygląda następująco: telewizor wchodzi w tryb stand-by (dioda na dole świeci), przy uruchomieniu go czy to z pilota czy przyciskiem na TV telewizor "próbuje" się włączyć (reaguje kineskop, słychać charakterystyczny dźwięk) po czym znowu wchodzi w tryb stand-by. Wygląda to tak jak by urządzeniu brakowało mocy do poprawnej pracy.

Skomentuj

Pewnie uszkodzenie w ukladzie odchyalania V, ew. dzialaja jakies zabezpieczenia (protect). Cyżby to Thomson albo Philips?

Skomentuj

Re: Serwis TV Wrocław

Zamieszczone przez Songokan
          Witam.

Padł mi telewizor kineskopowy Grundig.
          Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Songokan, sproboj wylaczyc tv (nie stand by) a potem odrazu wlaczyc do sieci i go wlaczyc. U babci mialem taki przypadek, i jak sie nie myle to tez byl grundig ale jakis stary. Przy probie wlaczania bylo slychac pisk z przetworki ale sie wylaczal jakby nie wyrabiało cos, jak probowalem wlaczyc na pałe ciagle to zauwazylem ze jak odrazu po podlaczeniu do sieci i wlaczaniu działał. Troche zagmatwane ale powinienes zrozumiec

Skomentuj

Telewizor już naprawiony. Padła przetwornica napięcia :/

Skomentuj

Dziwne ze przetwornica skoro na chwile startował...

Skomentuj

próbował startować ale mu to nie wychodziło :)

Skomentuj

Ale skoro weszło WN to zasilacz musiałbyc sprawny... spora energia jest potrzebna do startu WN.

Skomentuj

Czaruję...
                    X