Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pomiary, śląsk

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pomiary, śląsk

Siema,
    z braku sprzetu pomiarowego i czasu zeby go wykonac (jest tez kwestia $$) mam pytanie czy ktos ze ślaska ma sprzet pomiarowy i znalazlby czas zeby sciagnac pare charektyrystyk :)

dopisuję się do prośby :wink:

Skomentuj

SoundStarStudio?:
      http://diyaudio.pl/profile.php?mode=viewprofile&u=7557

Skomentuj

Jeżeli chodzi o mnie,niema problemu.

Skomentuj

No to kiedy? odpisz na gg albo pw. Może mały spot razem z n_omyzs :roll:

Skomentuj

Może i ja się załapię :cool:
            Od kilku dni goszczą u mnie nowe kolumienki :smile:

Skomentuj

Chętnie, tylko SSS jest chwilowo na gg niedostępny :neutral:

Zamieszczone przez bart210
              nowe kolumienki :smile:
              co spłodziłeś :?:
              Bardziej interesowałoby mnie porównanie UniAmpa do Denona.

Skomentuj

Zamieszczone przez DIGIPROCOMP
                co spłodziłeś
                Raczej nie jest to DIY. Kupiłem za nieco ponad 100zł Tonsil Scherzo/Barcarola 120 http://unitra.eu.org/node/389. Wg. mnie okazja więc wziąłem :smile: Elektrycznie stan dobry+, tylko kopułki w jednej kolumnie powgniatane, ale to da się naprawić. Poza tym zawieszenie w stanie idealnym. Obudowy, a właściwie tylna ścianka obudów wymaga małej kosmetyki, trzeba kupić BR i powymieniać okablowanie oraz kondensatory w zwrotnicy.
                Kolumny grają u mnie kilka dni i biją na głowę niejedne hipermarketowe pierdziawy.

Skomentuj

Może mały spot razem z n_omyzs
                  Zamieszczone przez bart210
                  Może i ja się załapię
                  Bardzo fajnie się zapowiada,że chłopaki ze śląska postanowili się spotkać :) Niestety krucho z czasem stoję ostatnio(praca),ale myślę że to w najbliższym czasie się zmieni :)
                  Co ma być mierzone bo muszę pomyśleć jaką salkę przygotować ??

Skomentuj

Zamieszczone przez SoundStarStudio
                    Co ma być mierzone bo muszę pomyśleć jaką salkę przygotować ??
                    tzn? w mieszkaniu nie da się? nie wyobrażam sobie targać kolumne - 40kg/szt :razz:
                    I sedno sprawy ile się cenisz za taką usługę, no chyba, że to ma być spotkanie przy 4,5% :razz: i odsłuchach. Pytam bo moja obecna praca polega na tym, że mam teraz bardzo dużo wolnego czasu tzn. bezrobotny :evil:

ps do pomiaru
                    ps2 kiedy jesteś dostępny na gg?

Skomentuj

Jakby były jakieś odsłuchy, to może też bym się załapał, bo interesują mnie np jakieś Seasy :?:

Skomentuj

Jestem jak najbardziej za. W moim przypadku tylko weekendy wchodzą w grę(najbliższe 2 tygodnie siedzę w Krakowie, tylko w weekend w domu).
                        Mam kolumienki na Seas H087 + dynaudio 22w75A

Skomentuj

Ja potrzebuje zmierzyc charke nadstawek estradowych ktore sa w producji no i zaprojektowac do tego jakas zwrote.
                          Poza tym intryguje mnie charka tangbandow ktore siedza w moim domowym naglosnieniu :P..

Jak bede mial te nadstawki z grubsza zrobione odezwe sie :)

Skomentuj

Ooo, widzę że coś się szykuje, też bym się chętnie załapał na jakieś odsłuchy a i do pomierzenia mam monitorki, więc i ja się uśmiecham do SoundStarStudio.
                            Jak by co to u mnie w domu można spota zrobić.

Skomentuj

Jakby nie było problemu to też bym wpadł :lol: Nigdy nie słuchałem kolumn z podobnej półki do mojej.

Skomentuj

tzn? w mieszkaniu nie da się? nie wyobrażam sobie targać kolumne - 40kg/szt
                                Da się,tylko mam możliwość wynająć dużą salę,a przy 3way wolę w niej robić pomiary farfield i niskotonowe,da się wtedy zejść niżej z pomiarem i bez większych błędów pomiarowych....

ps2 kiedy jesteś dostępny na gg?
                                Próbuj wieczorami,jestem praktycznie zawsze na niedostępnym.

Co do spota jestem bardzo chętny,tylko narazie(przez jakieś 2 tygodnie) jestem zajęty :( .A gdzie on by był ?? U mnie ?? Bo pomiary wolał bym pojedynczo wykonywać.... chyba że znajde czas i posprzątam studio :)

Skomentuj

...a przy 3way wolę w niej robić pomiary farfield i niskotonowe,da się wtedy zejść niżej z pomiarem i bez większych błędów pomiarowych....
                                  bardziej zależy mi na podziałach, czyli ~350Hz i 3,5kHz niż sprawdzeniu do ilu schodzi.
                                  U mnie ?? Bo pomiary wolał bym pojedynczo wykonywać....
                                  raczej u mnie, bo jak pisałem waga kolumny to ~40kg. Każdy głośnik wyprowadzę osobnymi kabelkami do pomiaru.

Skomentuj

Czaruję...
                                  X