Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Program EQ do komputera

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Program EQ do komputera

Tak jak w temacie mam pytanie czy jest jakiś program korekcji dźwięku (jak tak to jaki ?) Chodzilo by mi o coś takiego żebym po korekcji miał ustawiony dźwięk nie tylko przy odtwarzaniu muzyki, ale i przy filmach oraz grach :razz: . Pozdrawiam

Jaką masz kartę dźwiękową? Nowsze karty mają razem ze sterami jakieś panele sterowania z korektorami etc...

Skomentuj

Zacznijmy od tego że jej nie mam :razz: . Jest zintegrowaa z plytą główną.

Skomentuj

Jaka to dźwiękówka ?
        Bo nie pamiętam takiej która nie miałaby eq wbudowanego...

Skomentuj

Jesli to RealtekAC to w C:/ Windows jest taki programik SOUNDMAN (sterowniki karty)
          lub w C:/Program Files szukasz folderu z audio i też dojdziesz do EQ :)
          AVRack lub RLTRack tak miałem w swojej zintegrowanej podane :)

Najlepiej podaj model karty zintegrowanej :)

Skomentuj

Większość zintegrowanych kart posiada proste korektory. Poszukaj na stronie producenta płyty czy czegoś takiego nie dodają. A jeśli nie ma takiego programu to możesz kupić tanią kartę soundblaster live! i tam na pewno takie "bajery" będą. Koszt takiej karty to ok. 10-15zł. Oczywiście mowa o używanych.

Skomentuj

Jeśli chodzi o plytę główną to ASUS A7N8X

Skomentuj

Wejdź na stronę producenta i ściągnij program do audio z działu Download:
                http://asus.com/product.aspx?P_ID=Uz3L1ioFuZkCI0VO
                Prawdopodobnie po instalacji powinna się pojawić ikonka w tray'u przypominająca głośnik. Tam też powinien znajdować się korektor.

Skomentuj

Seba727, miałem tą płytę, w sterach jest eq

Skomentuj

csbiczek, Mógł byś mi powiedzieć gdzie można zmieniać tą korekcję, bo o ile sie nie mylę to powinienem mieć zainstalowane ster, a jak nie to już tych plytek orginalnych nie znajde bo gdzieś zapodzialem. :cry:

Skomentuj

na stronie producenta poszukaj oprogramowania

Skomentuj

Tyko problem w tym że za bardzo nie wiem co i jak. A jak już wybrałem to nie mogłem pobrać(wlaśnie ze strony6 producenta)

Skomentuj

Czaruję...