Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wypromuj swoją aukcję !

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie na temat...
    Zamieszczone przez Amnes Zobacz posta
    Nie na temat...
    Dopiero raczkuję na tym forum i przyznam szczerze, że nie rozumiem treści dwóch powyższych postów. Zupełnie nie jestem w stanie odszyfrować ich znaczeń. Proszę więc autorów tychże o pobłażliwość i możliwie proste w przekazie tłumaczenie ich treści, może być na PW.
    My też "zupełnie nie jesteśmy w stanie rozszyfrować" co jest ciekawego w tych wtykach że są takie drogie. Prosimy także o "pobłażliwość i możliwie proste w przekazie wytłumaczenie."

Nie odczytaj tego posta jako złośliwość:) Czasami jestem taki trochę nieuprzejmy:)
    Last edited by jamess8; 19.03.2011, 23:27.

Skomentuj

Nie na temat...
      Zdecydowanie miało być 198. Nowe kosztują trochę więcej a dokładnie 10%.

---------- Post dodany o 23:23 ---------- Poprzedni post o 23:17 ----------

Zamieszczone przez jamess8 Zobacz posta
      Nie na temat...

My też nie rozumiemy co jest ciekawego w tych wtykach że są takie drogie. Prosimy także o "pobłażliwość i możliwie proste w przekazie wytłumaczenie"
      Nie na temat...
      Osobiście nie sprawdziłem więc nie wiem co w nich jest takiego, bo jak widać na zdjęciach nie miałem okazji ich użyć, a spowodowane było to nieudaną tranzakcją kupna drutów ze srebra monokrystalicznego 5N. Jeżeli jednak chcesz poczytać zewnętrzne opinie na ich temat polecam zaznajomić się z np. tą recenzją: http://www.tnt-audio.com/accessories...nextgen_e.html

Skomentuj

Nie na temat...
        Czytanie recenzji "hajendu" nie ma najmniejszego sensu bo wiadomo, że w 99% są one pisane za pieniądze i nie są obiektywne. Nie odczytuj tego, co napisaliśmy o Twojej aukcji jako atak na Twoją osobę. To, że sprzedajesz te wtyki po takiej cenie - jak najbardziej OK skoro po tyle chodzą. Nasze opinie (nie wiem jak pozostałych kolegów - powinienem może napisać "moja opinia") tyczy się samego faktu jakim jest ich rynkowa cena. Prawda jest taka, że to kawałek blaszki (z czego by ona nie była) zatopionej w marnie wykonanej plastikowej osłonce i ich cena jest kompletnie nie adekwatna do ich realnej wartości - co innego wartość rynkowa bo uważam, że na rynku towar jest wart tyle, ile klient jest w stanie za niego zapłacić. Tak więc polecam trochę wyluzować i tyle. Nikt tutaj raczej nie ma negatywnych odczuć co do Twojej osoby (twierdzę tak o tyle, o ile znam kolegów jamess8 i RpLand, karolkuich troszkę mniej ale chyba też nie miał nic złego na myśli).

Skomentuj

Nie na temat...
          Ja się nie napinam, gdyby tak było to chodziłbym w pampersach, a takie wyjaśnienie jak najbardziej rozumiem. Na marginesie wtyki te wcale nie są marnie wykonane, ba jak na taki plasticzek są naprawdę solidnie i dokładnie obrobione. Cena trzeba przyznać w porównaniu do najtańszych wtyczek rzeczywiście jest wysoka a na jej temat z nikim nie dyskutowałem, ani nikt mnie do ich kupna nie zmuszał. Klocki lego jak na marny plasticzek też zawsze były drogie, bo tolerancja z jaką są wykonanie i jej utrzymanie wymaga używania dobrych form oraz ich częstej wymiany.

Skomentuj

Nie na temat...
            Ja się nie napinam, gdyby tak było to chodziłbym w pampersach, a takie wyjaśnienie jak najbardziej rozumiem. Na marginesie wtyki te wcale nie są marnie wykonane, ba jak na taki plasticzek są naprawdę solidnie i dokładnie obrobione. Cena trzeba przyznać w porównaniu do najtańszych wtyczek rzeczywiście jest wysoka a na jej temat z nikim nie dyskutowałem, ani nikt mnie do ich kupna nie zmuszał. Klocki lego jak na marny plasticzek też zawsze były drogie, bo tolerancja z jaką są wykonanie i jej utrzymanie wymaga używania dobrych form oraz ich częstej wymiany.
            Nie na temat...

Masz racje ale pomyśl racjonalnie czy jest sens wydawać taka kasę na wtyki wykonane tylko z plastiku.

Dopiero raczkuję na tym forum i przyznam szczerze, że nie rozumiem treści dwóch powyższych postów.
            Nie na temat...
            Należałoby rozejrzeć się na forum i popatrzeć czego używa się w konstrukcjach...nigdzie nie zobaczysz takiego hajendu za kupe kasy
            Last edited by IoNcs; 20.03.2011, 14:32. Powód: Byczek

Skomentuj

Nie na temat...
              IoNcs to nie mnie cytujesz:) Pomyłka się Tobie wkradła.

Skomentuj

Zamieszczone przez IoNcs Zobacz posta
                Nie na temat...

Masz racje ale pomyśl racjonalnie czy jest sens wydawać taka kasę na wtyki wykonane tylko z plastiku.
                Nie na temat...
                Dla mnie liczy się efekt a nie sposób w jaki go osiągnięto. Równie dobrze mogłyby być wykonane ze sprasowanego papieru. Einstein zwykł mawiać, że najlepszym sposobem na osiągnięcie celu jest sposób najprostszy, ale nie za prosty. Tak jak pisałem, nie miałem niestety sposobności wypróbować tych wtyków (a ponoć są co najmniej lepsze od najtańszych) i sprawdzić ich walorów brzmieniowych w komplecie z możliwie najlepszej jakości przewodnikami. Paradoksalnie kupiłem je po to by !zaoszczędzić! pieniądze wykonując osobiście interkonekty z najlepszych dostępnych mi materiałów zamiast kupować hajendy w cenie 10x większej do których to w żaden racjonalny sposób w życiu nie byłbym w stanie się przekonać.

Zamieszczone przez IoNcs Zobacz posta
                Nie na temat...
                Należałoby rozejrzeć się na forum i popatrzeć czego używa się w konstrukcjach...nigdzie nie zobaczysz takiego hajendu za kupe kasy
                Nie na temat...
                I to potwierdza stare jak świat prawidło, że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Gdyby wszyscy byli zadowoleni z pierwszego lepszego rozwiązania każdego problemu siedzielibyśmy dalej w jaskiniach, a to, że zajmujemy się DIY audio świadczy o tym, że tak nie jest. Być może te wtyczki z odpowiednimi drutami nie zmieniłyby niczego w przekazie. Jako DIY'owiec miałem w planach to sprawdzić organoleptycznie, a w kwestiach audio uważam to za najbardziej konstruktywny punkt odniesienia. Czytałem wiele recenzji gościa z TNT audio i przyznaję rzeczywiście 99% recenzji prasowych to jedno wielkie marketingowe piep$zenie tak jego teksty były dla mnie tym poszukiwanym 1%. Wielcy wynalazcy i odkrywcy nieraz byli wyśmiewani, a czasem nawet paleni na stosach, dlatego dziwię się tak ostrym opiniom nt. konkretnego rozwiązania nie popartymi doświadczeniami osobistymi. Przepraszam wszystkich za rozpętanie takiej burzy OT, proszę również moderatorów o wyrozumiałość, ale poczułem się wywołany do tablicy.

Pozdro, Maciek

Skomentuj

http://allegro.pl/glosniki-onkyo-70w...520134975.html
                  głośniki ONKYO 70W 21cm

Skomentuj

Nie na temat...
                    junior300, w innym temacie podałeś link do jutuba, w którym jak byk stoi, że głośniki są po regeneracji. Na aukcji nie napisałeś o tym. Co prawda nie piszesz też, że głośniki są oryginalne więc kłamać nie kłamiesz i fajnie, ale to i tak zatajenie pewnego faktu, który pewnie mógłby zniechęcić ich przyszłego właściciela do kupna - to już nie jest takie fajne.

Skomentuj

Nie na temat...
                      Czytałem wiele recenzji gościa z TNT audio i przyznaję rzeczywiście 99% recenzji prasowych to jedno wielkie marketingowe piep$zenie tak jego teksty były dla mnie tym poszukiwanym 1%. Wielcy wynalazcy i odkrywcy nieraz byli wyśmiewani, a czasem nawet paleni na stosach, dlatego dziwię się tak ostrym opiniom nt. konkretnego rozwiązania nie popartymi doświadczeniami osobistymi.
                      Rozwinę nieco swoją poprzednią (skromną) wypowiedź.
                      Argumentowanie zakupu tak nieekonomicznego zawsze przywołuje mi na myśl pewne stwierdzenie; i tu cytat
                      "wtem wszystkie elektrony, niczym żołnierze dwuszeregu podążały ku mym głośnikowym membranom, tyś to mój kabelku uczynił, tę scenę zbudował, teatr dźwięków stworzył. Mój ty interkonekcie najdroższy z najdroższych".
                      Starałem się przytoczyć cytat jak najwierniej i nie odbieraj Amnes tego osobiście, bo jak dabyl już wcześniej wspomniał, nikt Cię nie atakuje.
                      Pozdrawiam i nie zrażaj się :)

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
                        Panowie skończcie ten offtop, nie każdemu chce się to czytać, jak chcecie na ten temat dyskutować to załóżcie nowy temat bo chyba zapomnieliście w jakim jesteście

Skomentuj

http://allegro.pl/najmniejsza-na-swi...524818673.html

Skomentuj

http://allegro.pl/ogrom-basu-ground-...514422959.html

Sub na Ground Zero

Skomentuj

http://allegro.pl/monitory-tl-visato...525885776.html

Skomentuj

http://allegro.pl/show_item.php?item=1524455912

2 szt. paneli wzmacniacza do subwoofera Tonsil - nowe, z gwarancją! :)

Skomentuj

Sprzedam monitorek Samsung P2470 FULL HD. Bardzo fajny monitor do PS3 lub XBOX-a . Jak nówka. Kupiony 2010-09-08 w MM z rozszerzona gwarancja na cztery lata wiec nawet jak go rozwalisz młotkiem to odzyskasz kasę :) Nie do zdobycia na allegro w tym momencie. Cena to 1150zł. Do monitorka mam wszystkie papierki i kabel do kompa.

Kontakt poprzez PW lub gg: 10158682. Zawsze na niewidocznym ale jak będę to odpowiem. Pozdrawiam.

Skomentuj

http://allegro.pl/show_item.php?item=1532076749

Końcówka mocy SymaSym dual mono

Skomentuj

Obudowy do monitorów od 1 zł

http://allegro.pl/obudowy-diy-vifa-p...532071419.html

Skomentuj

http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1061450

Skomentuj

http://allegro.pl/ogrom-basu-ground-...534347390.html

Subwoofer CA Ground zero GZRW - bandpass

http://allegro.pl/skrzynia-raveland-...540300910.html

Ciekawa propozycja do budżetowego CA, w tej cenie nie znajdzie się niczego lepszego.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X