Moja frezarka nie jest często w użyciu, ale korzystam z frezów Dedra (Castorama). Te dołączone do frezarki szybko się stępiły i paliły drewno zamiast frezować.
też moge polecić dedre, kiedys ktoś w sklepie mi mówił że to tania chińszczyzna itp, ale jak zapytałem się czy taki frez np 10 razy droższy wytrzyma 10 razy dłużej, to już było nie ... ale ... i cisza :)
Mam kilka frezów, właściwie bardzo dużo chinoli, bo kupiłem za 130zł 35szt(taki zestaw w walizce) i mam kilka z Dedry. Dedra o klasę lepsza, ale miałem taką sztukę (50mm z łożyskiem), że podczas frezowania odkręciło się łożysko i zniszczyłem sobie frezowany detal. Potem kupiłem następny taki sam i trzpień miał trochę więcej niż 8mm i nie wchodził do frezarki. Kupiłem trzeci i jest dobrze.
A ja mam pytanie... Mam tą małą multiszlifierke i chciałbym do niej dokupić te małe tarczki do cięcia metalu, jakby była to i do drewna oraz glazury, oraz freziki... Gdzie mogę takie partsy dostać?? Na alledrogo widizałem tylko 1 zestaw jakiś...
Jimi też się bawie miniszlifierką ja dostałem te freziki i tarczki we wrocku, na allegro są w dziale modelarstwo, tylko moja miniszlifierka ma 60 000 obr/min i musze zrobić regulacje obrotów bo tarcze szybko pękają
jaromas, myślisz ze w Castoramie mogą mieć takie toolsy? głównie chodzi mi o freziki do drewna, żeby czasem jakieś małe rzeczy dopracować albo cóś... no i fajna by była taka mega mała tarczka do cięcia do tej miniszlifierki, a takiej na alle nie widziałem... do drewna jest np coś takiego: http://allegro.pl/item888422214_prox...t_fv_odss.html
ale do cięcia nie widziałem :/
te tarcze to takie miniwersje tych od zwykłych szlifierek powlekane i świetne do cięcia laminatu, metalu i drewna pewnie teź tyle ze moja ma za wysokie obroty i dostaje niebezpiecznych bić na boki przy tych dużych tarczach, przy tych małych z zetawu nie ale one szybko sie rozlatują
w castoramie też są najczęsciej w takich gablotach za szkłem, należy pytać o tarcze do mininarzędzi dremel itp. ale są dosyć drogie
aha kup sobie przy okazji okulary ochronne bo jak taka tarczka pęknie i walnie w ubranie to tylko poczujesz ale nic sie nie stanie ale jak walnie w twarz to może być nie ciekawie, mi juz kilka razy tak w okulary ochronne odpryski walnęły
witam . mam zamiar zakupić jakiś komplet frezów możecie coś polecić ? zastanawiam sie na tym: http://www.allegro.pl/item872263704_...zpien_8mm.html. widziałem też zestaw 35 frezów za 100 zł to wychodzi frez po 3 zł i sie boje że to moze być kiepska inwestycja ;]
Skomentuj