Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Inwentaryzacja 2010...

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Inwentaryzacja 2010...

Nadszedł czas na inwentaryzację ...
    Przeprowadzka zbliża się wielkimi krokami, a "nadmiar bagażu" czeka zakamuflowany.
    Dziś postanowiłem z racji ładnej pogody zaprzestać nauki na dzień i zająć się czymś przyjemniejszym
    Oto wyniki:

A to nie wszystko :>
    Jest jeszcze karton z małymi głośnikami i kopułkami :)
    Dla jasności - w pudłach po alpierdach są stxy 27 150 8 sc, a obok nich dwa sufitowce :>

Kto zgadnie ile głośników spisałem w sumie ?

Ba ile...
    Ile fufu na to poszło... Też bym chciał móc pozwolić sobie na takie zabawki

Skomentuj

takero jak długo tu jestem na forum nie widziałem Twojej konstrukcji, wiedzę masz, głośniki widzę też :) Budujesz coś z nich ? czy tylko trzymasz bo trzymasz

Skomentuj

Zamieszczone przez adambb
        Budujesz coś z nich ? czy tylko trzymasz bo trzymasz
        Po prostu nie czuję potrzeby chwalenia się, swego czasu konstruowałem naprawdę sporo, ale większość na zamówienie była robiona, a to co miało iść dla mnie sprzedawało się na pieńku, często niewykończone...
        Ale z tego co pamiętam parę fot swoich konstrukcji tutaj zamieściłem , czasami przypadkiem , czasami nie

Ale mam teraz w planach parę konstrukcji które będą tłem do zrobienia tutoriali.

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
          Kto zgadnie ile głośników spisałem w sumie ?
          biorac pod uwage to ile u mnie lezy glosnikow to obstawiam na 50-80szt

Ale mam teraz w planach parę konstrukcji które będą tłem do zrobienia tutoriali.
          ja zrobilem takie 3... no i zabraklo czasu i cierpliwosci :???:

[ Dodano: 2010-01-23, 23:13 ]
          co tam robi doklejony magnes do vify XT?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
            co tam robi doklejony magnes do vify XT?
            uprzyjemnia jej życie
            Na razie doklejony nie jest, aktualnie robię testy , a że chwilowo nie mam sprzętu pomiarowego to się ciągną ;]
            Ot taki tut pt "Proste i szybkie sposoby modernizacji głośnika"

Skomentuj

Działasz cos na tych stx 15 akx? Chciałbym uslyszec Twoją opinie jak one graja.

Ile sztuk? Ze 40...

Skomentuj

Zamieszczone przez tomq88
                Ile sztuk? Ze 40...
                Zamieszczone przez Pawel S.
                biorac pod uwage to ile u mnie lezy glosnikow to obstawiam na 50-80szt
                95 sztuk

Zamieszczone przez tomq88
                Działasz cos na tych stx 15 akx? Chciałbym uslyszec Twoją opinie jak one graja.
                Działam - ze wstęgą ;] Bardzo przyjmnie to gra nawet w takim połączeniu, szczególnie gdy ktoś lubi delikatne brzmienie, ułągodzone.

A oto parę zestawów które udało mi się na szybko złożyć z tego co mam :

Skomentuj

takero, ja bym bardzo chetnie sie zaopiekowal ARNami 100... ale brak kasy i czasu :???:

Skomentuj

To ja spytam: po co Ci to wszystko? wykupiłeś cały sklep tesli? :lol: Nie lepiej mieć/robić tego mniej ale coś lepszego?

Skomentuj

Zamieszczone przez kombo
                      To ja spytam: po co Ci to wszystko?
                      jak jest okazja to sie kupuje - "bo sie przyda" :lol:

Skomentuj

Pawel S., taaa.. ja też kupiłem 3 pary vif z ebaya i już myślę żeby parkę-dwie opędzić, bo ile tych budżetówek można robić? :razz:

PS. A najlepsze jest to że takero sam kiedyś pytał się Pawła po co mu tyle tych tanich głośników haha :lol:

Skomentuj

Najciekwasze tutaj są chyba tylko Vifa XT i StX 15-100, reszta to... lepiej sprzedać i kupic coś konkretnego, a nie ciągle Tesla i Tesla..

Skomentuj

Zamieszczone przez piku16
                            lepiej sprzedać i kupic coś konkretnego, a nie ciągle Tesla i Tesla..
                            czasami mam ochote budowac po to zeby budowac. i wtedy nawet tesle wystarcza

Skomentuj

takero, znalazł byś dla mnie 2szt. ARZ 8" ?

Skomentuj

Zamieszczone przez kombo
                                ja też kupiłem 3 pary vif z ebaya i już myślę żeby parkę-dwie opędzić, bo ile tych budżetówek można robić? :razz:
                                Chetnie przygarne ta parke, nie bede musial sciagac z ebaya :smile: poszla pw

Skomentuj

Zamieszczone przez kombo
                                  To ja spytam: po co Ci to wszystko? wykupiłeś cały sklep tesli? :lol: Nie lepiej mieć/robić tego mniej ale coś lepszego?
                                  Chyba rzeczywiście nie wiesz po co mi to ;]
                                  Tu nie chodzi o problematykę typu lepsze gorsze kino czy lepsze stereo bo jest i kino i jest też niezłe stereo, a te głośniki mają jeden cel - mają służyć do testów.
                                  I gwarantuję że wiele, naprawdę wiele osób zdziwiłoby się jak potrafi zagrać taka tesla 5614...

Zamieszczone przez piku16
                                  Najciekwasze tutaj są chyba tylko Vifa XT i StX 15-100, reszta to... lepiej sprzedać i kupic coś konkretnego, a nie ciągle Tesla i Tesla..
                                  Tesla i tesla , a kto tu miał 5688 w TL ? Miał ktoś ?
                                  piku - są i vify, są i peerlessy i parę innych ciekawych też jest, nie martw się

Zamieszczone przez marian
                                  takero, znalazł byś dla mnie 2szt. ARZ 8" ?
                                  były, ale się sprzedały :(
                                  Choć powinienem mieć gdzieś jeszcze parkę...

Ogólne wnioski - jest wiele tanich głośników na które mało kto patrzy przychylnym okiem bo nie są pięknościami, nie mają alu koszy i membran z kosmicznych materiałów, ot takie zwykłe celulozowe są...
                                  Jednak sam jestem nieraz zaskoczony jak takie byle co potrafi zagrać ;]
                                  Szczególnie w nietypowych obudowach i w nietypowych konfiguracjach.

Skomentuj

takero, ok, ale po co aż 95 sztuk :?: Życia Ci nie wystarczy żeby to "przerobić". :wink:

Skomentuj

Normalnie poczekałbym do wakacji , nawet przyszłych, bo z niektórymi głośnikami naprawdę ciężko się rozstać...
                                      No ale cóż - nie będę ze sobą kartonów głośników targał, mam nową wizję mieszkania i swojego pokoju, a nie ma tam miejsca na szafki powypychane głośnikami ;]

Skomentuj

mam nową wizję mieszkania i swojego pokoju, a nie ma tam miejsca na szafki powypychane głośnikami ;]
                                        to poszukaj pracowni :P

Skomentuj

Czaruję...
                                        X