Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Głośnik przenośny-POMOCY!!!

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Głośnik przenośny-POMOCY!!!

Właśnie robię głośni przenośny. Coś w stylu http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=17637 Na razie jestem na etapie elektroniki w tym dziele. Robie to z radiomagnetofonu. I tu moje pytania:

- czy jak radio ma wejście MIC (mikrofon) to mogę podłączyć tam np. mp4 czy tylko mikrofon jeśli nie to czy mogę to zrobić do wyjścia CD OUT ? (rdio samo w sobie ma już wbudowany odtwarzacz płyt CD )

- czy da się zrobić przejściówkę i jakiś uklad żębym mogl odpalić na tym muzykę z pendriva? (jeśli tak to w jaki sposób)

- radio jest na 9v (6 baterii 1,5) czy nic się nie stanie jeśli podłącze je pod akumulatorek 12v ?

Sory jak namieszalem, ale myślę że i tak napisałem to w miarę zrozumiale

czy jak radio ma wejście MIC (mikrofon) to mogę podłączyć tam np. mp4 czy tylko mikrofon jeśli nie to czy mogę to zrobić do wyjścia CD OUT ? (rdio samo w sobie ma już wbudowany odtwarzacz płyt CD )
    Tam pewno jest przedwzmacniacz mikrofonowy więc niezbyt. A jak chcesz coś podłączyć co daje sygnał do WYJŚCIA :?:

czy da się zrobić przejściówkę i jakiś uklad żębym mogl odpalić na tym muzykę z pendriva? (jeśli tak to w jaki sposób)
    Tak, na procesorach :grin: Musiałbyś praktycznie poskładać mptrójkę :lol:

radio jest na 9v (6 baterii 1,5) czy nic się nie stanie jeśli podłącze je pod akumulatorek 12v ?
    Myślę że tragedi nie będzie ale jeśli cenne radyjko to tak bym nie robił :cool:

Skomentuj

To będzie się dalo jakoś podlączyć mp4 pod któreś z tych wyjśc lub ewentualnie poprowadzić jakieś nowe wyjście ?
      Zamieszczone przez benek161
      Tak, na procesorach Musiałbyś praktycznie poskładać mptrójkę
      To jak to zrobić ?
      Myślę że tragedi nie będzie ale jeśli cenne radyjko to tak bym nie robił
      na czym miała by polegać ta "tragedia" ?

Skomentuj

Zamieszczone przez Seba727
        To będzie się dalo jakoś podlączyć mp4 pod któreś z tych wyjśc lub ewentualnie poprowadzić jakieś nowe wyjście ?
        Tak, na procesorach Musiałbyś praktycznie poskładać mptrójkę
        To jak to zrobić ?
        Myślę że tragedi nie będzie ale jeśli cenne radyjko to tak bym nie robił
        na czym miała by polegać ta "tragedia" ?
        Tragedia będzie polegała na spaleniu pewnych elementów radia.

Skomentuj

Umiesz programować? Sądze że nie. Na elektrodzie ktoś zrobił taką mp3 z karty pamięci. Poszukaj w DIY konstrukcje

Skomentuj

Umiesz programować? Sądze że nie. Na elektrodzie ktoś zrobił taką mp3 z karty pamięci. Poszukaj w DIY konstrukcje
            nie prościej kupić ? Dałem za taką dokładnie 25zł , zasilana z baterii AAA, na karty SD i działa już 2 lata...

Skomentuj

Czaruję...
            X