Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki sklep on-line z rezystorami i kondami ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaki sklep on-line z rezystorami i kondami ?

Kończę robić wzmaka słuchawkowego OTL, i chcę jeszcze zrobić bufor lampowy według: http://sklep.avt.com.pl/photo/_pdf/AVT2690.pdf
    Znacie jakiś sklep online gdzie zamówię rezystory + kondy ? W sklep avt są tylko kondy, wymaganych rezów nie ma, a po co 2x płacić za przesyłkę :/

albo przepłacisz w jednym miejscu za elementy albo zapłacisz za kilka wysyłek... Taka parwda :wink: ja zawsze robię zakupy od kilku osób z allegro i często biorę coś na zapas

Skomentuj

Widzę jesteś z wawy więc HFO_PL. Mają swoją siedzibę na nałęczowskiej. Ceny naprawdę dobre i można osobiście się przejechać:-)

Skomentuj

Zamieszczone przez benek161
        HFO_PL
        między innymi u nich kupuję, dobry asortyment i ceny :wink:

Skomentuj

A czemu nie na Allegro? Jest bardzo wielu sprzedawców, np. Javoreczek

Skomentuj

No i lipa, nie mają wymaganych rezystorów lub diody prostowniczej 1n4001 :/ chyba będę polował na jakieś małe sklepy elektroniczne w moim mieście, ale zazwyczaj mają sam szrot i nie potrzebne duperele.

Skomentuj

Nie mają 1N4001, bo tej diody nikt od lat nie widział - jest słabsza od 1N4007, a w takiej samej cenie. Bierz 1N400x, wszystko jedno z jakim numerkiem zamiast "X"

Skomentuj

to wez 1n4002 lub 1n4003 itp :)

Skomentuj

http://seguro.pl/sklep/

Skomentuj

Zamieszczone przez K0Mii
                    http://seguro.pl/sklep/
                    O to jest to, tylko ja nie potrafię chyba znaleźć tego co chcę. Mają sporo rezystorów, ale nie mają tych do kitu avt. Może są jakoś inaczej oznaczone, a nie "rezystor 470kΩ" ?

Skomentuj

Po prostu 470K.

Masz zamiast np 470kΩ - 470K, zamiast 470Ω - 470R

Skomentuj

Dzięki ! Lepiej brać węglowe czy metalizowane ?

Skomentuj

Lepiej nie zadawaj takiego pytanie bo Cię zaraz tu zajadą że nie ma różnicy itd :mrgreen: Ja porównywałem takie i takie na jednym układzie, fajna zabawa-słychać różnicę :grin:

Skomentuj

jak dokładność to proponuje metalizowane.
                            Zamieszczone przez benek161
                            Ja porównywałem takie i takie na jednym układzie, fajna zabawa-słychać różnicę :grin:
                            grające rezy... hmmm, ciekawe, kiedyś sprawdzę, bo aktualnie mnie to śmeiszy hehehe:P

Skomentuj

Metalizowane mają lepszą stabilność temepraturową - nie "rozjedżają się" pod wypływm wydzielanej na nich mocy, mają mniejsze szumy termiczne i nie szkodzi im tak bardzo jak węglowym zbyt długie nagrzewanie grotem lutownicy. Na pewno nie graja, moga co najwyzej dobrze trzymac punkt pracy wzmacniacza.

Caston, zamów sobie u Javoreczka na allegro 20 typowych wartości rezystorów metalizowanych, paczka 100szt. coś koło 2zł-3zł kosztuje i bedziesz miał spokój "do konca swiata". Bo tak do kazdego projektu zamawiac 2 szt rezystorów po 20gr/szt to robota głupiego.

Skomentuj

Czaruję...
                              X