Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Telewizja N - nagranie

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Telewizja N - nagranie

Witam,
    Tak może pytanie nie zbyt pasuję do tego forum ale jak off topic to off topic
    Wie ktoś może czy nagrany film można później przerzucić na komputer ?
    Dekoder posiada wejścia usb i ethernet...
    Pozdrawiam.

z tunera ktory otrzymales od tv N to sie nie da ;p ----chyba nie sadzisz ze to by bylo takie prosciutkie i ogolnie dostepne .....
    a przynajmniej ja nie slyszalem o takim sposobie a troszke sie tym interesuje :)

zreszta kazdy tuner ktory daje ci jakakolwiek platforma jest dobrze przemyslany i okrojony by nie kombinowac z nim za bardzo (wyjatkiem sa stare poczciwe philipsy 3010/6010 i pioneery ale juz dawno wycofane z oferty C+)....dlatego ...........

kup sobie dreamboxa ;p na nim to juz cuda mozna robic ja jestem z nigo zadowolony na maxa :) pozatym ten tuner spełnia np role serwera sharingu dla pcta z tunerem SAT i dla kilku tunerow w rodzince ;p
    do tego streamingi, itp sprawy :)

jak chcesz duzo wiecej sie na ten temat dowiedziec to przegladnij sobie forum.dvhk.pl
    to portal przede wszystkim zwiazany z tematyka TV SAT

Skomentuj

Devils, nie da się.
      Mam dwa czarne dekodery i nie da rady. Zresztą ten biały też miałem. Myślałem, że chociaż turbo dekoderze da się coś zrobić a tu lipa.
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

a czy da się nagrywać z dekodera? tzn np na dvd-recorderze lub na kompie w trybie 1:1?

Skomentuj

a co wyżej napisałem ....jasne ze sie da ALE NIE DA SIĘ NA ŻADNYM TUNERZE KTORY DOSTAŁEŚ OD PLATFORMY ....
          (kiedys kumpel probowal inaczej po prsotu wyjscie sygnalowe z tunerak podlaczał pod kompa zeby "obraz" lecial na urzadzenie które może nagrywac ale to bylo z svideo i jakosc tak nagranego obrazu byla kiepska po prostu)
          dzisiaj mamy HD ciekawe czy sa jakies nagrywarki Blue-ray albo DVD ktore mają wejscie HDMI, i z tego wejscia by zrzucaly obraz na nosnik ;p )

jak sam sobie kupisz tuner np dreamboxa (polecam ;p) albo jakiegoś humaxa czy Katherine (ewentualnie tuner w PC) to sie da co ci sie zywnie podoba robic......inaczej sie NIE DA to przecież oczywiste i jasne ! kto by ci na to pozwolił ? ...
          problem nie lezy bezposrednio w tunerze bo ich mozliwosci techniczne pozwalaja na spoooro wiecej niz wielu sie wydaje,
          bajer polega na tym ze tunery robione przez producentow dla platform TV maja specjalnie blokowane wiekszosc funkcji oraz maja blokowane mozliwosci np zmodyfikowania w nich softu ... by to co puszcza platforma nie wyplywalo w zaden sposob poza "twoj TV" ....
          ewnetualnie VOD, i time-shift ...ale to ciągle nie moze wyplynąc poza twoj tuner i o to wlasnie dbają mocno platformy

wlasnie dlatego jak chcesz sie bawic do woli, to kupujesz jakis tunerek niezalezny

zreszta nie ma za bardzo sensu tutaj o tym gadac to wszytko jest opisane na miliony sposobow juz wczesniej pisalem zerknijcie sobie na laki.dvhk.pl
          i na forum.dvhk.pl

Skomentuj

kolega ma dekoder, który nagrywa na dysk zewnętrzny podłączony do dekodera (ale nagrywa w jakim dziwnym formacie) i wtedy można go odtworzyć bez problemów ale tylko przez dekoder. Ale on nie ma nic wspólnego z n.

Jak potrzebujesz to jutro wypytam dokładnie...
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez bawolek
              a co wyżej napisałem ....jasne ze sie da ALE NIE DA SIĘ NA ŻADNYM TUNERZE KTORY DOSTAŁEŚ OD PLATFORMY ....
              (kiedys kumpel probowal inaczej po prsotu wyjscie sygnalowe z tunerak podlaczał pod kompa zeby "obraz" lecial na urzadzenie które może nagrywac ale to bylo z svideo i jakosc tak nagranego obrazu byla kiepska po prostu)
              dzisiaj mamy HD ciekawe czy sa jakies nagrywarki Blue-ray albo DVD ktore mają wejscie HDMI, i z tego wejscia by zrzucaly obraz na nosnik ;p )
              O czym Wy tu wszyscy piszecie?

Ależ akurat z wszystkich dekoderów n-ki od zawsze można było sobie zgrywać obraz i to nawet w HD, bez straty jakości. Można go zgrywać z wyjść YPbPr, gdzie wszystkie nboxy wypuszczają obraz w pełnej rozdzielczości. Jedynym wyjątkiem jest to co otrzymujesz w n-ce w ramach oferty VoD, która na YPbPr ma ograniczoną rozdzielczość.

Skomentuj

J.S., szkoda, ze nie mam odpowiedniego kabla to bym odrazu sprawdzil
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                X