Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jakie nutki aktualnie goszczą w waszych umysłach?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

dolphin123 to powinno ci podpasowac
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie na temat...
      Hmm, wiesz bebok dyskutować o sprawach ważnych, nie zaś błahych z prozą życia związanych lubię, nawet bardzo. I to bez używania wielkich pompatycznych słów, bo wtedy sprawy ważne stają się same sobie karykaturą, a i wszak wysublimowana myśl może jedynie dusić się w ciasnym gorsecie słowa. Jednak obawiam się, że zostałbym tu zlinczowany, wiele osób poczuło by się osobiście tekstem dotkniętych mimo, iż nie taki byłby przecież mój zamiar, obsypany zostałbym dalece idącą krytyką i zraził do siebie wielu użytkowników, którzy wykreowaliby w oparciu o ten tekst błędne mojej osoby wyobrażenie...Dłuższy już czas temu opracowałem pewien dość obszerny "elaborat" na potrzeby polemiki dot. kwestii wiary. Kopiowane fragmenty można nawet znaleźć na wielu forach internetowych, choć całości nie opublikowałem. Jest to tekst niełatwy i obrazoburczy, stojący w silnej opozycji do ogólnie przyjętych i praktykowanych w Polsce i nie tylko zachowań społecznych, czy różnorakich wytycznych stojących w sprzeczności z wolnością człowieka. Pomysł takiego tu tematu był dość luźną propozycją, jednak sądzę, że taka dyskusja nie jest potrzebna użytkownikom, bo nie każdy za sprawy ważne uważa te związane z istotą stworzenia, słodko-gorzką świadomością przemijania, czy pytaniami, które człowiek potrafi sobie zadać, a na które nigdy nie będzie w stanie odpowiedzieć i wszelkich z tym związanych powikłań w postaci...nie dokończę:). Wiesz, to że ja i ty jesteśmy chętni, nie oznacza, że powinienem tym męczyć innych :). No chyba, że będzie więcej głosów, wtedy się szarpnę na odwagę i przyjmę lincz jaki we mnie uderzy:). Na szczęście inkwizycja to już historia, więc życia za swoje poglądy nie stracę :)
      Last edited by Racjonalny; 30.08.2011, 20:37.

Skomentuj

Nie na temat...
        Na mój rozum, to rozmawiać można, tylko jak się znajdzie jakiś fanatyk jednej, czy drugiej strony, to się temat rozpadnie, tak jak piszesz.
        Dla mnie byłoby to ciekawe, bo sam czytałem różnorakie opracowania np słynnego Danikena i nie powiem, część rzeczy, o których on pisze nawet się trzyma kupy.

Ale spam robimy Jakby nic z tego nie wyszło, to wyślesz mi ten twój "obrazoburczy" tekst?

Żeby nie było, że durch spam robię , to zapodam utwór (nawiązujący niejako do powyższego offtopu):
        http://mates666.wrzuta.pl/audio/a6rY...hunter_-_osiem
        AVE
        Last edited by Bebok; 30.08.2011, 21:05.

Skomentuj

Nie na temat...
          Zakładajcie temat w offtopie, chętnie poczytam co macie do powiedzenia, możliwe, że nawet się trochę poudzielam. Śmiało, mamy wolność słowa, kto nie chce, niech nie pisze i nie czyta..

Skomentuj

Nie na temat...
            Racjonalny z doświadczenia powiem że takie dyskusje kończą się... krew leje się strumieniami.

Skomentuj

Nie na temat...
              no wlasnie...
              jeszcze okaze sie, ze ktos tu z PIS-u jest

---------- Post dodany o 22:43 ---------- Poprzedni post o 22:40 ----------

to teraz trochę po polsku

Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Coś spokojnego :)

Skomentuj

raven1985, mógłbym powiedzieć "fajne kawałki"... ale to takie oczywiste, hehe

A skoro lecimy po spokojności to:
                  Saturnus - I Love Thee http://www.youtube.com/watch?v=41ZEbJnHEf0

Skomentuj

Leci w kółko w mojej głowie :).

Skomentuj

Ja już dobrze wiem, co ci po głowie chodzi, bo na pewno nie nutka, tylko "zwierzątka" o zacnych kształtach Mnie zresztą też :p

Skomentuj

Nie na temat...
                        Gdyby nie ta nutka, atrakcyjność tych "baranków" spadłaby o przynajmniej 50% :).

Skomentuj

Nie na temat...
                          djbuh, ok, ok, rozumiemy... http://www.youtube.com/watch?v=nfZTm...eature=related

Skomentuj

Skomentuj

Apro po tytułu "Rzeka". Jest pewnie kawałek o tym tytule, który pamiętam z młodych lat i który ciągle mnie "rusza". Tekst, wokal i solówki gitarowe niektórzy mogą uznać za zbyt posągowe, czy przerysowane, ale to właśnie swego rodzaju prostota przekazanej treści w rozbudowanej formie są moim zdaniem dużą wartością tego utworu. Jak byłem młod(sz)y, to nawet zdarzało mi się przy tym łezkę wzruszenia uronić :P. Hmm...I jak dla mnie jest to najlepszy kawałek tego zespołu, a o dziwo mało popularny, bo kapela znana jest z innych.

Oddział Zamknięty - Rzeka: http://angelu5.wrzuta.pl/audio/9nbcv...kniety_-_rzeka

Skomentuj

Coś innego :)

Skomentuj

A tego pana znacie?

Devin Townsend - Down and under:

Skomentuj

mi od czwartku krąży po głowie stary utwór IRON MAIDEN:
                                    http://www.youtube.com/watch?v=eDd-GXkMrJs
                                    i z tej samej płyty tytułowy:
                                    http://www.youtube.com/watch?v=7mHe6...eature=related

Skomentuj

Oj tam, oj tam :)
                                      Wrathchild i The Trooper zamiatają nimi podłogę.

---------- Post dodany o 19:46 ---------- Poprzedni post o 19:45 ----------

Zamieszczone przez Racjonalny Zobacz posta
                                      A tego pana znacie?

Devin Townsend - Down and under
                                      Oczywiście, że tak, nawet paręnaście stron temu coś jego puszczałem.
                                      No i oczywiście SYL też jest nierozerwalnie związany :)

Skomentuj

ktoś to jeszcze pamięta?
                                        niestety w słabej jakości
                                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

A jak można nie pamiętać.. no niestety teraz to już nie tak IRA..

Skomentuj

Czaruję...
                                          X