Wklejam to apropo tego, co wrzucił raven- czytałem kiedyś wywiad z Greenwoodem (gitarzysta radiohead), w którym było napisane, że do stworzenia tej piosenki zainspirowała ich twórczość Steve Reicha. Chodzi właśnie o ten efekt przesuwania się względem siebie dwóch instrumentów, który jakośtam się specjalnie nazywa, ale nie pamiętam jak :P
Poza tym:
Raven, tak się czasami zastanawiam, czy Ty te wszystkie kapele faktycznie znasz, czy masz jakąś "podpowiadajkę klimatyczną"
Wiesz, czytając ten temat (temat "Nutek...") odnoszę wrażenie, że koniecznie musimy kiedyś na jakiegoś wspólnego browara wyskoczyć... Może jeszcze Racjonalnego uda się namówić (w końcu "podobne regiony" naszego pięknego kraju... - choć Racjonalny to pewnie "na soczek" tylko wstąpi ). A jako że jestem "pośrodku" może uda się Was namówić na wizytę w Wadowicach... tak sobie myślę, że jak już zajrzycie do "moich" Wadowic, zjecie kremówkę... "papieskie miasto", "papieskie kremówki"... może się i nawrócicie na "jedynie słuszną opcję"
Jakiś czas temu (właściwie to kilka miesięcy temu to było...) wspominałem o zakupionym bilecie "na Opetha" w warszawskiej Stodole... No i byłem, pobyłem, posłuchałem... Planuję "opis wrażeń" - ale było ich tyle i były tak skrajne (ale poniekąd "pozytywnie skrajne"), że muszę to "mocniej opracować"
Raven, tak się czasami zastanawiam, czy Ty te wszystkie kapele faktycznie znasz, czy masz jakąś "podpowiadajkę klimatyczną"
wszystkich to ja nie znam mam za mało pamięci :P Słucham średnio po kilka h dziennie czymś trzeba karmić mpetrójnik. Przeglądam dość regularnie doom-owe strony, blogi itp zakamarki których linki czasami strach wpisywać w pasek adresowy , czasem ktoś mi cosik podrzuci.
Skomentuj