Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

AKUMULATORY ENELOOP

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

AKUMULATORY ENELOOP

Mam problem, nie bardzo wiem jak je ładować.Typ AAA 800mAh.Zazwyczaj producenci podaja na etykiecie akumulatora pąd i czas ładowania szybkiegi i standardowego.Na tych jest napisane:"Charge only with a Sannyo specifited charger."Gdzies wyczytałem,ze ożna je ładować jak zwykłe NI-MH ale pewnosci nie mam.Czy ktoś z Was wie może cokolwiek wiecej odnośnie ładowania tych akumulatorów?

Można je ładować w zwykłych ładowarkach NI-MH więc sposób ładowania będzie prawdopodobnie taki sam. Mam akumulatorki tego typu od Panasonica i ładuje je właśnie w zwykłej ładowarce NI-MH i nie ma z tym żadnego problemu.

Skomentuj

akurat dysponuje ładowarka do NI-CD.Moge regulować prąd ładowania w zakresie 100-1200mA i czas do 11h max(ładowarka z czujnikiem temperatury ).Czyli mozna je traktować jak zwykłe akumulatory NI-MH.Dzieki za info.

Skomentuj

Tylko jesli maja dlugo pozyc zalecam ladowanie niskim natezeniem pradu.

Skomentuj

Tylko jesli maja dlugo pozyc zalecam ladowanie niskim natezeniem pradu.
          to w moim przypadku by było 100mA przez 10h a nawet 11h

Skomentuj

z tego co pamietam przy akumulatorach AA ladowarka sanyo daje max. prad 500mA. niestety nie znam wartosci dla AAA.

Skomentuj

Czaruję...