Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Szlifierka Oscylacyjna - Warto ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kup sobie papier ścierny 60 ten w rolkach sprzedawany na metry, nabij na deseczkę odpowiedniej długości i będzie tanio i szybko. Deseczkę dotnij taką, żeby szlifowała całą powierzchnię, będzie wtedy równiutko. To na prawdę idzie szybko. Zauważyłem, że te papiery w rolkach lepiej zbierają materiał od tych w arkuszach.
    Polecam.

Skomentuj

pascal, ja sie posiłkowałem w takiej sytuacji grubym pilnikiem do drewna i poprawić na równo drobniejszym. Dobrze tez szło heblem ręcznym, nawet na wiórówce, ale skoro masz strug to nim spróbuj, tylko ostrzegam, że szybko noże pójdą jeśli to tani chińczyk.

Skomentuj

Zamieszczone przez pascal
        Zakupilem sobie do testow strog elektryczny, ale jeszcze nie testowalem.
        moje norze przypominaja niecke rzeki po wykonczeniu jednego suba :] z wiorowki oczywiscie, z mdf powinno sobie poradzic o wiele lepiej

Skomentuj

Jeśli masz frezarkę to można to bardzo fajnie i dokładnie wyrównać prostym frezem z łożyskiem. Łoysko prowadzisz po prostopadłej ściance a frez zbiera nadmiar materiału dokładnie do poziomu tej prostopadłej ścianki. Papierem ściernym owszem, da się to zrobić, ale zawsze wyjdzie Ci mniej lub bardziej ale jednak na okrągło

Skomentuj

a nie lepiej kupic uchwyt do szlifierki kątowej i miec to samo?
            sa takie uchwyty do tego papieru na rzepy

Skomentuj

Zamieszczone przez tom3kk
              a nie lepiej kupic uchwyt do szlifierki kątowej i miec to samo?
              sa takie uchwyty do tego papieru na rzepy
              Szlifierka kątowa pracuje na zupełnie innej zasadzie niż szlifierka mimośrodowa.
              Jeżeli nie widzisz różnicy, to kiedyś się zdziwisz, jak przytrzymasz o 0,5 sekundy za długo w jednym miejscu i zamiast forniru zobaczysz co się pod nim kryje :)

Skomentuj

Zamieszczone przez krzysiek191022
                Witam!

Fornir to ja sobie mogę już ręcznie przejechać papierkiem. Chodzi o to, że czasem w Castoramie rypną się z wymiarem nawet o głupie 3mm i już mam robotę żeby to wszystko wyrównać. A nie będę im robił awantur o 3mm , bo też bym nie chciał narażać paluszków, żeby wyciąć co do MM :mrgreen: No i w ogóle chcę sobie ułatwić robotę Podłącze sobie do niej odkurzacz i już trochę mniej sprzątania, a wszystkie czynności związane z DIY robię niestety u siebie w pokoju.

Pozdrawiam,
                Krzysiek191022.
                To kup frezarkę ;]

Skomentuj

Oczywiście, że warto inwestować w szlifierki oscylacyjne. Zwłaszcza, że nie kosztują one majątku. Szkoda zachodu na papier.

Skomentuj

Ale górnik z ciebie
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez krzysiek191022 Zobacz posta
                      Witam!

Fornir to ja sobie mogę już ręcznie przejechać papierkiem. Chodzi o to, że czasem w Castoramie rypną się z wymiarem nawet o głupie 3mm i już mam robotę żeby to wszystko wyrównać. A nie będę im robił awantur o 3mm , bo też bym nie chciał narażać paluszków, żeby wyciąć co do MM :mrgreen: No i w ogóle chcę sobie ułatwić robotę Podłącze sobie do niej odkurzacz i już trochę mniej sprzątania, a wszystkie czynności związane z DIY robię niestety u siebie w pokoju.

Pozdrawiam,
                      Krzysiek191022.
                      A co twoje palce mają wspolnego z partactwem lub slepotą?

Skomentuj

Ja mam takiego boscha zielonego, faktycznie jak papier z grubym ziarnem to mdf szybko znika więc można tak też wyrównać

Skomentuj

Panowie to odkopany temat z przed 5 lat
                          Sa w toolboxie przyklejone o narzędziach
                          Tam mozna pisać do woli
                          Bedzie łatwiej odnaleźć wasze wypowiedzi
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                          X