Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Parkiet

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Parkiet

Witam forumowiczów. Mam pewien problem do rozwiązania i piszę tu bo być może ktoś miał do czynienia z czymś podobnym. Ale do rzeczy.

Chodzi mi o naprawę parkietu. Jako, że mam szczeniaka, który nie zawsze trafiał na pieluchę (myśli że jak stoi już przednimi łapami na niej to tylne też są :)) co spowodowało poczernienie parkietu w niektórych miejscach (foto) oraz jego lekkie zdeformowanie.
    Muszę jakoś to doprowadzić do porządku. Jak się do tego zabrać? Czy są jakieś środki, które rozjaśnią te poczernienie?

A może jak byś go wyszlifował i pomalował jeszcze raz lakierem ?? ... ja tak kiedyś jak pracowałem w jeden firmie tak robiliśmy coś podobnego koleś miał jest to trochę roboty bo ten lakier jest naprawdę twardy

Skomentuj

No tak zamierzałem zrobić. Ale nie wiem czy to pomoże na te poczernienia

Skomentuj

Cykliniarka potrzebna...
        + wpierw jakiś środek to wyczyszczenia tego, nie znam takich które można w tesco kupić, ja używam "eliminatora" ew środka z nanotechnologią.

Skomentuj

Songokan, najpierw go dobrze wysusz a później dopiero przeszlifuj i dopiero lakieruj.
          Najlepiej jak byś lakierował takim samym lakierem bo inaczej będzie widać różnicę. Albo po prostu polakieruj cały przedpokój.
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Parkiet jest suchy. Tylko po prostu tak poczerniał w miejscach gdzie zaciekało. A te środki do czyszczenia to stosować po zeszlifowaniu lakieru?

Skomentuj

Songokan, wydaje mi się, że jak jest czarne to jest jeszcze mokre. A dawno ten pies tam narobił? Drewno dość długo schnie więc może jeszcze poczekaj.
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Pierwszy raz widzę, by uczyć psa sikać na pieluchę:) Z dwojga złego to bym mu ją już na tyłek założył:) W ten sposób psina nauczy się, że trzeba sikać w domu. Ale każdy ma swoje metody...

Skomentuj

-wysuszyć
                  -cyklinarka
                  -lakierowanie
                  -pies na dwór:)
                  I tyle

Skomentuj

Są takie specjalne podkłady dla szczeniaków (ja to nazywam pieluchami) żeby załatwiały się w jednym miejscu w domu jak są jeszcze małe i nie mogą wychodzić na dwór (okres inkubacji między szczepieniami). W ten sposób pies nie robi Ci po kątach tylko zawsze w jednym miejscu. Teraz już pies robi na dworze.

Skomentuj

Czaruję...
                    X