Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czym czyscic pedzel po butaprenie??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ale czy wałkowanie przed położeniem ciężaru nie jest ok??

Skomentuj

tylko po co wtedy ten ciężar kłaść ?

Skomentuj

takero teraz to już sam nie wiem ale wcześniej tak czytałem wiec tak zrobiłem.
        Skoro artykuł na stronie głównej wprowadza w błąd to może niech ktoś go zmieni :?:

Skomentuj

Zamieszczone przez maxxx222
          Skoro artykuł na stronie głównej wprowadza w błąd to może niech ktoś go zmieni
          tam jest kilka niezlych bledow
          a zmieni sie jak ktos napisze nowy...
          pora brac sie za tego tutoriala :roll:

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
            pora brac sie za tego tutoriala :roll:
            ty już chyba coś piszesz od jakiegoś czasu
            może ja spróbuję tylko kupię klej kontaktowy w sprayu
            Takero polecał
            jak coś wyjdzie to napiszę
            tylko najpierw frezy
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz
              ty już chyba coś piszesz od jakiegoś czasu
              napisalem tylko wstep i ogolny zarys
              zrobilem fotorelacje do 3 tutoriali
              przy okazji frezowania kolumn dla kolegi (patrz budowanie na ekranie) nakrecilem maly video-tutorial o frezowaniu otworow okraglych...
              ale pisac mi sie odechcialo jak przyszlo do ukladania ok 400 zdjec w wordzie... :???:
              a z video musze powalczyc z montazem

Skomentuj

To zrób prezentację w Power Poincie wrzuć w download i będzie gites. Myślę że to łatwiejsze niz układanie 400 fotek w Wordzie.

Skomentuj

a zobacze jak to sie ulozy... o tym jeszcze nei myslalem

Skomentuj

O, super pomysł z wideo, juz dano tak należało robioć Link do youtuba i tyle :mrgreen:

Skomentuj

Skoro jestesmy juz w tym temacie to chcialbym sie jeszcze dowiedziec jakim walkiem najlepiej klasc lakier nitro??

Skomentuj

jakim walkiem najlepiej klasc lakier nitro??
                        bawełnianym, każdy inny albo puchnie albo się rozpuszcza

Skomentuj

ok zaczalem pedzlem malowac

Skomentuj

włosy zostawiał będzie na 90%, szczególnie jeśli to taki za 2zł jakich niektórzy do kładzenia kleju używają

Skomentuj

Ja też lakierowałem pędzlem, choć kupiłem raczej taki nieco lepszy niż za 2 zł. Włosów nie zostawiał wcale, lakierowanie przebiegło bez problemów i jestem zadowolony.Lakier- HartzLack półmat. Pierwszą warstwę mocniej przeszlifowałem, drugą tylko lekko papierem wodnym a po kompletnym wyschnięciu kolumn poszła 3 warstwa z mocniej rozcieńczonego lakieru, której wcale nie szlifowałem. Zależało mi na tym, by nie zalać porów lakierem i zachować strukturę naturalnego drewna.
                              Miałem welurowy wałek też, ale moim zdaniem lepiej wychodziło pędzlem.

Skomentuj

Zamieszczone przez marjano82
                                Miałem welurowy wałek też, ale moim zdaniem lepiej wychodziło pędzlem.
                                napewno lepiej bo niezostawial tyle kłaczków co velur :p

Skomentuj

Zamieszczone przez marjano82
                                  To zrób prezentację w Power Poincie wrzuć w download i będzie gites. Myślę że to łatwiejsze niz układanie 400 fotek w Wordzie.
                                  ani jedno ani drugie... word i PP zmieniaja w locie format fotek na bmp, a to przy tylu fotkach bedzie zajmowalo mase mb.... wrzuc to do worda i przerob na pdf... wtedy bedzie spokojnie do sciagniecia...

Skomentuj

Re: Czym czyscic pedzel po butaprenie??

Czy jest jakiś środek kory podoła wyczyścić pędzel do stanu sprzed użycia butaprenu??
                                    Rozpuszczalnikiem do butaprenu jest TOLUEN. Wystarczy wlać do słoiczka 0,5cm wstawić pędzel i same opary nie pozwolą zaschnąć klejowi :mrgreen: Można go też użyć do rozcieńczenia starego kleju, ODROBINA.

:!: Tylko wszystkie takie prace przeprowadzać w dobrze wentylowanych pomieszczeniach. :!: Wiadomo z jakiego powodu. :wink:

Skomentuj

Re: Czym czyscic pedzel po butaprenie??

Zamieszczone przez trzmiel
                                      :!: Tylko wszystkie takie prace przeprowadzać w dobrze wentylowanych pomieszczeniach. :!: Wiadomo z jakiego powodu. :wink:
                                      aj tam :) troche przyjemnosci nie zaszkodzi :twisted:

Skomentuj

A ja nie czyszcze pedzli, ja je tylko wacham az calkowicie odparuja... :mrgreen:

Skomentuj

Czaruję...
                                        X