Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Hardcore Techno a zachowanie się subwoofera

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie na temat...
    W naszym kraju zaczyna się dopiero moda na ten styl.
    I miejmy nadzieje, że szybko się skończy.

Skomentuj

Zamieszczone przez tomq88
      Cytat

Nie ma to jak być miłym i tolerancyjnym

Proponuje zrobić na nowych stxa-ch i tyle

Skomentuj

Dla mnie też było by to wygodne, przychodzili by ludzie którzy wiedzą o co chodzi w tej muzyce. Dalej w Polsce jest przekonanie że Techno to tylko głupi "łomot".
        Ale ludzie którzy tak uważają są bardzo ograniczeni, lub po prostu nie edukowani muzycznie. Muzyka elektroniczna bo tak powinno określenie, ma kilkaset gatunków i każdy wybierze coś dla siebie, mniej lub bardziej ambitnego. Ludzie którzy zazwyczaj mają obycie w muzyce elektronicznej to ludzie po przejściach którzy już przeszli długą drogę od metalu czy punku do np. breakcore czy IDMu.

A tu przykład tzw. "inteligentniejszej elektroniki " Breakcore taka odmiana tej łupanki która przedstawiałęm wyżej:
        Venetian Snares - Szamár Madár (polecam cały album Venetian Snares - Rossz Csillag Alatt Született połączenie muzyki klasycznej z mocną elektroniką)
        http://www.youtube.com/watch?v=2PBeK...eature=related

A tu offtopic :)

Przedstawię idee teknivali : głownie Francuzi lub Czesi pracują sobie 10-9 miesięcy w roku aby zarobić kasę na swoje Audio DiY i z tym sprzętem przez całe lato jeżdżą rozbijając sobie w dowolnym miejscu i urządzając tam darmowe party tzw. Freetekno.

A tu zdjęcia kilku systemów z wakacyjnego Polteku koło Kielc. Było sobie koło 30 SoundSytemów od 2 od 40 KW mocy :)
        Większość użytkowników tego fora byłą by zachwycona widząc taka ilość samoróbek :)

Skomentuj

A ja nie lubie metalu bo metale sie nie myjom i brzydko patrzom.

Skomentuj

gigipawel, o widzę że kolega był na Centerteku. No już się nie popisuj zdjęciami :razz:

Trochę osób tutaj słucha elektroniki, nie musisz nam tłumaczyć co to jest A to że nie wszystkim się podoba to już inna sprawa

Ale z tym breakcorem jako inteligientną elektroniką to trochę przesadziłeś ) bo to jeden z najbardziej popiepszonych gatunków muzyki klubowej, no ale dobra :cool:

Skomentuj

Nie na temat...
              A ja nie lubie metalu bo metale sie nie myjom i brzydko patrzom.
              Ja się myję i do tego patrzę bardzo ładnie :razz:

Nie ma się co kłócic o muzykę bo można się niechcący zniżyć do poziomu polityków... Muzyka powinna łączyć a nie dzielić

Skomentuj

Peace :) Sex,drunks and Rock&Roll

No i chyba wybrałem projekt który będę próbował realizować :)
                http://audiomania.info/viewtopic.php...0702cfdd266b6b

Tylko nie wiem czy na tych wysokotonówkach. Co polecacie z Tesli na wysokotonówki ?

No i teraz pytanie czy duża jest różnica w dźwięku miedzy :
                ARN 150-03/4 a ARN 150-05/4 ?

Skomentuj

gigipawel, eh, ja bym sie skłaniał jednak do nowej serji stx-a, Tesla się nie umywa

W tej cienie to stx lub tonisil to najlepsze rozwiązanie

Skomentuj

tylko jest lekki problem bo 120zł kosztuje jeden awx :| więc nie wiem jak chcecie się zmieścić w 250zł

Skomentuj

Dobra na podłogówki mogę wydać trochę więcej, ale to musi być sprawdzony i konkretny projekcik :) ten z ARN-150-03/4 wydaje mi się dość niezły i mieszczę się jeszcze w kasie.

Skomentuj

Zamieszczone przez gigipawel
                        Dobra na podłogówki mogę wydać trochę więcej, ale to musi być sprawdzony i konkretny projekcik :) ten z ARN-150-03/4 wydaje mi się dość niezły i mieszczę się jeszcze w kasie.
                        No, jak byś chciał ten budzet przekroczyć, no to na pewno różnica była by juz znaczna. Jak nie to strasza wersja stxa, no ewentualnie ten arn. Polecił bym ci może coś na szerokopasmowcu, ale to raczej nie do tej muzy.

Skomentuj

4xARN 150-03/4 + 2xARV 104-04/4 to już 250 zł :/
                          + zwrotnice sporo tylko czy wrobią się z taką muzyką ? Co najwyżej pozostanie mi ten Dubstep :)

Skomentuj

Arn-y raczej nie są wybitnie dynamicznymi głośnikami, ale jakoś to zagra.

Kurde, w sumie można by nad arztem też pomyśleć... Tyle że to by sie przydało subem wesprzeć. Chyba że 2 drogi, arz i arn, albo jakis tonsil...

Skomentuj

No i zmieniałem 100razy już wszytko (uwarunkowanie zagracenia w domku sprzja podłogówką):/
                              A co powiecie do takie muzyki na taki zestaw ?
                              GDN 22-140-8-SCX, GDM-14-150-8-SCX, GDWK-10-200-8-PJ
                              Wydałbym na same głośniki 300 zł ale na pewno przez kilka miesięcy radowałbym się zestawikiem jak małe dziecko :mrgreen:

Skomentuj

No pewnie spoko, ale jak za taką kase to lepiej zrobić lepsze 2way, niż 3way średniej klasy (no bo stx to średnia klasa przecież).

Dużej różnicy miedzy 3way a 2way na ty6ch samych głośnikach nie będziesz miał

Skomentuj

Czaruję...
                                X