Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Internet w Play - ma ktoś?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Internet w Play - ma ktoś?

Witam!

Ma ktoś z forumowiczów internet Mobilny w Play'u ? Mam zamiar wziąć sobie 5gb, 1mb/s, za 45zł miesięcznie, ale mam jedno pytanko. Jak to chodzi ? Wart swojej ceny ?

Pozdrawiam,
    Krzysiek191022.

Jeśli nie masz innej alternatywy to nie jest najgorszy, tylko nie bierz modemu wyglądającego jak pendrive(kupa straszna), lepiej dopłać i weź taki na kablu(piszę ogólnikowo bo nie znam modelów). Sam net chodzi ok ale modemy te tanie to porażka(dziewczyna używa go)

Skomentuj

Może zapytaj, czy jest możliwość wzięcia go na próbę, bodaj na miesiąc można było, a przez ten czas możesz sobie spokojnie go potestować.

Skomentuj

Witam!

Przejrzałem stronę Play'a i nie znalazłem u nich, innych modemów niż te co wyglądają jak pendrive :???: Może Ty wiesz ile one mogą kosztować i czy w ogóle Play ma takie w swoich ofertach?

Pozdrawiam,
        Krzysiek191022.

Skomentuj

kiedys PawelS pytal o internet, w ktoryms poscie w tym temacie napisalem jak to jest z moim Play Online ;-)

Skomentuj

Ja mam internet mobilny w plusie. Limit 1gb. Po jej przekroczeniu zmniejszają prędkość transferu. A owa prędkość zależy od zasięgu w jakim się znajdujesz. Czyli np w opolu jak złapałem zasięg 3G to prędkość podchodziła pod 1,8mb/s a w domu mam 256 kb/s :cry:

Skomentuj

prędkość tego internetu to do 1Mb/s
              a działa tylko tam gdzie jest zasięg 3G. Jeśli go nie ma zapomnij o internecie.
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Witam!

Chyba wezmę od nich na próbę ten Play Online i zobaczę jak to jest w Łodzi ;-) Chyba będzie to najlepsza opcja by się przekonać, jak naprawdę jest ;-)

Pozdrawiam,
                Krzysiek191022.

Skomentuj

możesz sobie wziąć na próbę ich internet na kartę. Jak będzie ok to podpiszesz umowę.
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Jest możliwość wzięcia na próbę tylko nie pamiętam czy na miesiąc czy 2 tygodnie.
                    Ja używam od października 10GB 1Mbit/s za 45zł i nie narzekam. Były małe problemy (rwało połączenia co pół godziny przez ~ tydzień ale naprawili). Jeśli nie masz innej alternatywy to nie jest zły. Ale jeśli masz okazje przetestować to skorzystaj.

Zapomniałem dodać, że mam modem "który wygląda jak pendrive", najtańszy za 1zł, i nie ma z nim żadnych problemów. Możesz zawsze dokupić router z wejściem USB

Skomentuj

Witam!

Muszę zmienić internet, bo Toya która jako jedyna jest w moim bloku, jest po prostu za droga. Nie mam im zamiaru płacić 80zł za 1mbit/s. Teraz kupuję laptopa, więc Mobilny byłby tutaj niezły ;-) Po drugie w wakacje wyjeżdżam zazwyczaj na działkę , a tam innego neta mieć nie mogę , a czasem warto popatrzeć co się dzieję na Diyaudio.pl :-P

Zamieszczone przez Staszku
                      Ja używam od października 10GB 1Mbit/s za 45zł i nie narzekam.
                      W play'u ? Dlaczego tak tanio ? Masz u nich telefon + internet , czy jak?

Pozdrawiam,
                      Krzysiek191022.

Skomentuj

Zamieszczone przez krzysiek191022
                        Po drugie w wakacje wyjeżdżam zazwyczaj na działkę , a tam innego neta mieć nie mogę , a czasem warto popatrzeć co się dzieję na Diyaudio.pl :-P
                        działa tylko tam gdzie jest zasięg 3G. Jeśli go nie ma zapomnij o internecie.
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Witam!

Przeczytałem to, nie pomijam wiadomości :lol: Na 100% wiem, że na mojej działce jest zasięg, bo Szwagier kiedyś przyjechał z laptopem i internetem w Play'u i zasięg był ;-)

Pozdrawiam,
                          Krzysiek191022.

Skomentuj

krzysiek191022, no to spoko :mrgreen:
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

ja mam play za 45 zeta juz ponad rok, i jesli porwnac do innych firm tego typu to sprawdza sie nadzwyczaj dobrze...
                              to stacjonarnego to nie ma co porownywac szybkoscia i cena bo to inna liga...

przylacze sie do zdania ze modemy na usb to shit, czesto sie psuja, porty usb w kompach sie wyrabiaja i nie lacza pozniej, a dwa ze za kazdym razem trzeba go wkladac do portu usb, w torbie sie go zniszczy....

ja mam modem na pci-e choc jest z przejsciowka na express card jesli ktos nie ma, dalem za niego w playu 120 zl rok temu, i od swieta go dotykam

Skomentuj

Mam iPlusa ponad 1,5roku czyli trochę go poznałem i to jest ten sam shit co play... Ogólnie jeśli z neta korzystasz okazjonalnie czyli przez 1h dziennie tylko do przeglądania tego forum;p itp to może to i da rade ale jeśli myślisz jak ja na początku czyli net min 5h dziennie czasem jakieś mp3 czy youtube to masakra limity można wykończyć przy dobrym zasięgu w max tydzień przez same zdjęcia na allegro... Całość chodzi fatalnie przez chwilowe problemy z zasięgiem chociaż mieszkam niedaleko lublina i na mapce mam 7.2mbps a w rzeczywistości rzadko kiedy, w niedziele po południu i inne godziny natężeń ruchu zapomnij o necie bo to chodzi jak krew z nosa... Jak już musisz brać to bież modem z możliwością podłączenia anteny zewnętrznej to wtedy będziesz łapał to hsdpa... Lecz jak mieszkasz w mieście to nawet głupia neostarda 512 jest cudem podług tego shitu... Wg mnie internet komórkowy jest najgorszym gównem które musimy brać gdy nie mamy dostępu do żadnego kablowego...

DO maxxx222!!!

zapewne masz iplusa za 60 zł a umowę podpisałeś rok temu jak ja przy starym limicie, teraz za 60zł jest aż 3gb;p i limit ten możesz sobie za darmo zwiększyć dzwoniąc do BOK lub w salinie firmowym obejmuje to wszystkie taryfy po prostu popatrz czy aktualnie są większe limity, ja już 2 razy zmieniałem raz na 1,5gb a teraz na 3gb...

Skomentuj

Witam! Miałem przez rok internet mobilny w Play i szczerze odradzam. Pomimo tego, że mieszkam w centrum Bydgoszczy (pełen zasięg) jakość połączenia była mierna. Bardzo często zrywało połączenie lub czasowo nie można było się połączyć. Transfery też nie za ciekawe. Przed południem jeszcze było znośnie ale po 13-stej transfer zaczynał spadać. Po godzinie 18-stej przepustowość łącza spadała na poziom modemu analogowego. Ogólnie to moje problemy mogły być związane ze zbytnim zagęszczeniem użytkowników oraz kiepską wydajnościa nadajników, nie wszędzie może być tak samo jak u mnie. Radze sprawdzić mapę zasięgu internetu Play bo z tym było jeszcze dosyć niedawno kiepsko.
                                  Podsumowując lepiej sprawdź jeszcze oferty mobilnego internetu innych dostawców.

Skomentuj

2 moich znajomych ma Playa w Warszawie i działa to marnie

Skomentuj

mihas66, ja mam orange everywhere i warszawie działa dobrze. U mnie internet chodzi cały czas 24h na dobę a kompa nie wyłączam nawet na chwile. Raz miałem podłączenie ponad tydzień i nie było problemu. Prędkość w czasie "spokoju" to ponad 2mB/s. W dzień gorzej bo ok 1. Ale da radę wytrzymać. Można ściągać mp3 i chodzić po stronach.
                                      Sąsiad ma iPlusa i ma jeszcze lepiej, Tam zwykła prędkość to ok 2-3. A "na mieście" dochodzi do 5. Więc dla mnie rewelacja.
                                      Zamieszczone przez mihas66
                                      na mapce mam 7.2mbps a w rzeczywistości rzadko kiedy
                                      chyba nigdy. Bo to jest max prędkość połączenia jakie może ogarnąć modem. A to się nie zdarza.
                                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Ja również od 1,5 roku mam iPlusa i nie narzekam na prędkość a mieszkam ok 6km od Torunia . Mam limit 3gb-60zł .W czerwcu kończy mi się umowa i będę ją przedłużał , ciekawe jakie warunki mi zaproponują :o\
                                        Internet Play mi odradzano z powodu lipnego zasięgu ale ceny maja fajne

[ Dodano: 2010-02-27, 21:45 ]
                                        Ja również od 1,5 roku mam iPlusa i nie narzekam na prędkość a mieszkam ok 6km od Torunia . Mam limit 3gb-60zł .W czerwcu kończy mi się umowa i będę ją przedłużał , ciekawe jakie warunki mi zaproponują :o

Skomentuj

Czaruję...
                                        X