Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Internet w Play - ma ktoś?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

ja mieszkam w Gorzowie, i nie narzekam, wiadomo to nie jest stacjonarny net, ale cos za cos... albo mobilnosc albo szybkosc, do przegladania neta i raz po raz sciagniecia muzy z serwerow wystarcza spokojnie, na film raczej szkoda transferu,
    ja siedze na necie w pracy i w domu, i jeszcze nie zdarzylo mi sie przekroczyc te 5 Gb limitu....
    nawet pod gorzowem gdzie teoretycznie na mapce nie ma zasiegu to poza budynkiem go lapie, jak krew z nosa ale idzie....

co do godzin i przepustowosci to wina operatora i przeciazenia sieci...z czasem wymienia na szybsze...

Skomentuj

Mam neta z Play jakieś6 miechów już i powiem tak: W poznaniu pięknie latał w centrum miasta, transferu brakowało (5GB - tak szybko chodziło), w szczecinie na wojska polskiego (obrzeża miasta) zasięg taki sobie, a u mnie w domu w okolicach Żar - lubuskie tragedia, nie ma zasięgu w ogóle :/ a umowę mam jeszcze na jakieś12 miesięcy, czyli płacę za free choć dostępu nie mam... Jeśli ktoś ma na to sposób bez płacenia kar itp to proszę o info

Skomentuj

umowę mam jeszcze na jakieś12 miesięcy, czyli płacę za free choć dostępu nie mam...
        trzeba było sprawdzić czy jest zasięg 3G
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

mam PLAY i tylko że mam pendriwe modem i powiem że mam ten niby leprzy i szybkość łącza to 7.2 Mb/s
          co mogę dodać to to że na osiedlu którym mieszkam ( Strzeszyn Grecki) internet z kablówki to żenada, łączność telefoniczna 3G nieosiągalna w Plusie ale internet w PLAY-u ma nieraz wahania ale to bardziej wynika już z racji wieku komputera
          pod Czaplinkiem dokładnie Stare Drawsko na wakacjach jest wystarczający na takim bezludziu
          więc nie ma co się sugerować opiniami że ten czy tamten to samo dno
          bo warunek podstawowy to
          jaki model miało się kiedyś i aktualnie jakie istnieją
          bo co mam narzekać na wcześniejsze modele do połączeń z iPlus-ie skoro tylko takie były i prędkość 1,2 to wtedy był szał
          a dzisiejsze modele już są na pewno już szybsze od tego co mam aktualnie
          ps
          a jeszcze abonament jest ważny bo według niego mamy transfer

[ Dodano: 2010-03-10, 00:28 ]
          i jeszcze jedno
          u każdego operatora jest możliwość wypróbowania modemu
          ale pamiętajcie o jednym by nie rejestrować modemu inaczej jesteście już skazani na tą kartę sim i modem a rezygnacja to kary umowne, mało kto o tym wie lub nie słucha co mówią sprzedawcy

Skomentuj

włacz se mapke rodzajów sygnałów na terenie Polski. Ja mieszkam ( widać gdzie:P ) i chodzi do dupy...

Skomentuj

Zamieszczone przez BOX47
              szybkość łącza to 7.2 Mb/s
              maksymalną szybkość modemu to i mi po połączeniu pokazuje 7,2
              a w rzeczywistości jest ok 1-2 w centrum Warszawy (gdzie do przekaźnika mam 500m)
              a włącz jakiś internetowy pomiar prędkości np:
              www.dsl.cz
              lub
              http://www.speedtest.pl/
              i po pomiarze zrób screenshot-a to ci uwierzę
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

tylko że mapki potrafią kłamać bo robią je oczywiście operatorzy komórkowi i nie są w żaden sposób potwierdzone przez niezależne instytucje

właśnie przykład między telefonem a internetem u 2 różnych operatorów

do centrum Poznania mam równe 6km (do szpicy zegarowej przy Targach Poznańskich) i w telefonie mam 2G a internet HSDPA
                telefon w PLUS-ie
                internet PLAY-u

nie wiem jak by to się miało odwrotnie
                i jeszcze jedno, nie wiem jak w ORANGE by było ale sąsiad np ogląda mecze z neta

Skomentuj

Czaruję...
                X