Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

płyty fornirowane

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

płyty fornirowane

kto ma doswiadczenie z plytamie fornirowanymi? zastanawiam sie nad kupnem takich w http://www.meblar-system.pl/produkty,id_10.html
    zeby to zlozyc trzeba scianki przyciac pod katem 45 stopni , a te sie lubia rozjezdzac przy skladaniu. czy ktos mial z tym doswiadczenia?

Kolega Bartuś ma zrobione kolumny tą techniką, zobacz w dział konstrukcji. Widziałem je na żywo i wyszło nienagannie. Na pewno jakość tego cięcia pod kątem ma kluczowe znaczenie.

Skomentuj

djrobo, wiadomo że musisz zamówić od razu docięte pod kątem, poszukaj sklepu gidze oferują taka opcję

Wiem że w forpłycie jest taka opcja w cenie normalnego cięcia, 3zł

Skomentuj

tylko, że w forpłycie trzeba kupić całą płytę
        a poza tym forpłytu nie ma we wrocławiu
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz
          tylko, że w forpłycie trzeba kupić całą płytę
          No oczywiście że całą

Zamieszczone przez lklukasz
          a poza tym forpłytu nie ma we wrocławiu
          Fakt, właśnie sprawdziłem. Ale za to w lublinie jest :razz:

Zresztą to był tylko przykład. We wrocławiu mają też swoje "forpłyty:" zapewne :mrgreen:

Skomentuj

a ja się może zapytam ile kosztuje taka cała fornirowana płyta?
            jakiś przykład np wenge i jakie są jej wymiary?
            orientuje się ktoś?
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

lklukasz, wiesz co, nie wiem jak z mdf-em, ale dowiadywałem się ile kosztuje wiurówka. Eh mam kiepską pamięć do liczb, ale było to jakieś 200zł (w granicach 180-220 za najmniejsza płytę, to jest 2m/130cm (około). Sporo taniej wychodzi surowy mdf, no ale tu masz już ofornirowane.

Acha, mówię o 1,9 oczywiście. Z tym że tam gdzie pytałem mają tylko polskie forniry.

Skomentuj

to muszę napisać do forpłytu
                oni mają inne różne grubości mdf
                http://www.forplyt.pl/index.php?gID=92
                jak by ktoś był chętny to by można zrobić grupowe zamówienie
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Jakie mają ceny z cięciem wiórówki za m2? Taniej wychodzi niż w jakimś sklepie typu oBI?

Skomentuj

Songokan, no jasne że taniej! To chyba pytanie retoryczne było

Skomentuj

ale wysylka nie wchodzi w gre - przeciez krawedzie sie uszkodza i juz nie bedzie sensu robic tego na 45*

Skomentuj

Nawet w samochodzie ciężko to przewieźć żeby nie uszkodzić.

Skomentuj

Pawel S., wysyłka nie wchodzi w grę chociażby dla tego, ze sama przesyłka wyjdzie drożej niż ten mdf :mrgreen:

Skomentuj

no to w takim razie ludziska z wawy musimy dogadać się co to forniru i zamawiać :mrgreen:
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Ja polecam firmę PłytPol ze słupna pod Warszawą.
                              Sam się u nich zaopatruje bo zajmuje się montażem mebli i powiem tak dla tych ludzi nie ma rzeczy niemożliwych...
                              Mają bardzo duży wybór fornirów.
                              Fornirują na wybranym materiale ( wiórówka, MDF, płyta stolarska).
                              Docinają pod dowolnym kątem.
                              I są stosunkowo niedrodzy.
                              A w Forpłycie pracowałem przez 4 lata przy fornirach ( na Grodzieńskiej) i często przychodziły płyty porysowane.
                              Co do cięcia w Forpłycie to też nie było to super dokładnie zrobione...

Skomentuj

Zamieszczone przez mariuszb
                                Ja polecam firmę PłytPol ze słupna pod Warszawą.
                                Sam się u nich zaopatruje bo zajmuje się montażem mebli i powiem tak dla tych ludzi nie ma rzeczy niemożliwych...
                                Mają bardzo duży wybór fornirów.
                                Fornirują na wybranym materiale ( wiórówka, MDF, płyta stolarska).
                                Docinają pod dowolnym kątem.
                                I są stosunkowo niedrodzy.
                                A w Forpłycie pracowałem przez 4 lata przy fornirach ( na Grodzieńskiej) i często przychodziły płyty porysowane.
                                Co do cięcia w Forpłycie to też nie było to super dokładnie zrobione...
                                Nie polecam stolarzy do wycinania pod 45 stopni,bo barany nie wiedzą że jak pochyla piłe to sie wymiary nie zgadzają tym co na culadze

generalnie jest wielki problem z dokładnością wystarczy walnąć sie na wymiarze 3 mm i będzie szpara .

Zjadłem na tym zęby i wydałem kupę kasy na "stolarzy" by wycinali mi pod 45 stopni zawsze coś było

Skomentuj

mariuszb, widzę że te słupno nie jest wcale tak daleko Więc spoko, daje radę. Można się wybrać.

Znasz może przybliżony cennik, np surowy mdf 22 po ile? Albo skleja 6mm? I po ile cięcia?

Jak jest taniej niż w forpłycie to czemu nie

Skomentuj

Zamieszczone przez nowy1
                                    generalnie jest wielki problem z dokładnością wystarczy walnąć sie na wymiarze 3 mm i będzie szpara .
                                    :lol:
                                    3mm to wielka dziura a nie szpara :P

Skomentuj

Znasz może przybliżony cennik, np surowy mdf 22 po ile? Albo skleja 6mm? I po ile cięcia?
                                      Kiedyś miałem od nich cennik ale muszę poszukac.
                                      Cięcie mają chyba po 3 zł.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                                        3mm to wielka dziura a nie szpara :P
                                        Może chodziło mu o 0,3 mm :mrgreen:

Zamieszczone przez mariuszb
                                        Cięcie mają chyba po 3 zł.
                                        Czyli tak jak forpłyt niestety...

Ale jak same płyty dużo tańsze to można myśleć o tym

Skomentuj

Czaruję...
                                        X