Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

jak założyć strone ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

jak założyć strone ?

Witam
    Mam już wszystkie potrzebne pliki do założenia strony, i nie wiem co dalej. Chciałbym ją wrzucić na home.pl, jednak nie wiem co wybrac, czy strone, domene czy serwer? Ma to być stronka dla 1 osobowej firmy, prosta. Prosiłbym o wytłumaczenie mi po kolei jak to trzeba zrobic, jak sie zarejestrowac, co wybrac ( serwer, domena czy strona), jak wrzucić tam te pliki itd, poniewaz jestem zielony

założyć 'ż' ! Poprawiłem temat..

Potrzebujesz serwer - wtedy strona będzie miała adres np www.czarek.home.pl, jak zachcesz miec adres www.czarek.pl to musisz dokupić domenę. Strony WWW na home.pl nie kupuj bo przecież już ją masz.

Skomentuj

screen plików, ktore posiadam:

[ Komentarz dodany przez: Pawel S.: 2010-03-06, 11:49 ]
      na forum nie zamieszczamy zdjec szerszych niz 800pix :!:
      jezeli takie masz to zawsze zamieszczaj miniaturke

Skomentuj

Jest ok, kup tam serwer, zapłacisz do 7 dni, skorzystaj z promocji bo teraz jest chyba 0zł za pół roku. Potem wchodzisz w Mój Komputer i w pasku adresu wpisujesz ftp://twoj_login.home.pl/ z tego co pamiętam, wyskakuje okienko logowania i wpisujesz dane i wyskakuje Ci normalny folder - tam wklejasz swoje pliki i strona śmiga.

Skomentuj

jaki to jest ogółem koszt załorzenia serwera, pozniej domeny, i koszt roczny? Chodzi mi o adres np. czarek.radom.pl ?

UWAGI MODERATORA
          Forum ma funkcje ukazywania błędów w pisowni. Także korzystaj z tego, bo nie da się czytać Twoich błędów...

Skomentuj

Masz na stronie, w promocji domena pewnie 1zł na rok, serwer 0zł albo 50zł na pół roku. Później domena 122zł a serwer 366zł. Ogólnie droga firma, po okresie promocyjnym możesz poszukać czegoś innego.

Skomentuj

musisz poniesc koszt domeny w sklai rocznej, zalezy gdzie bedziesz rejstrowac - rozne promocje,
              potym jak bedziesz miec odmene a.k.a. 'swoj adres' w internecie, potrzebujesz hosting zeby to powiesic... ktory z kolei ma swoje wlasne oplaty/limity/ograniczenia etc.

co to masz za strone?
              ja ogolnie mam dobre serce, posiadam domene 'lutuje.se' cyzli moge CI zrobic subdomene 'cokolwiek.lutuje.se', jesli to jakies DIY czy cos to moglbym Ci ja wyhostowac za totalna darmoche (czytaj sygnaturka)

mozesz napisac na PM, musze dostac wiecej info,
              bo jak to ma byc jakis dziurawy PHP site to nie ide w to

Skomentuj

proszę o sprawdzenie mnie:
                Posiadam wyżej pokazane pliki, i tak:
                1. Rejestracja na home.pl i wykupienie serwera " hosting Unix" "business starter"- koszt za rejestracje 0zl, 300zl za rok.
                2. Rejestracja domeny regionalnej za 2,90zl i wykupienie na rok za 79zł (?)
                3. Wrzucam wszystkie wyzej pokazane pliki na serwer i koniec.

Prosze o poprawienie, jezeli cos zle napisalem, i o sprawdzenie.

btw. czy moja strona zrobiona takim schematem bedzie widoczna w google po wpisaniu tagu wczesniej wybranego, np. "specjalizacja firmy" lublin ( np. mechanik lublin) ?

Skomentuj

Tak, dobrze, tyle, że strona nie będzie widoczna od razu... pozycjonowanie itp...

Skomentuj

jak dla mnie to nie potrzebny Ci aż tak drogi serwer, 300zł za rok (jeszcze pewnie netto) to sporo a pewnie w życiu nie wykorzystasz transferu, rozejrzyj się za czymś tańszym np w ovh.pl
                    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

mozesz mi wytlumaczyc na czym to polega?

Skomentuj

home jest generalnie drogi, fakt - dają sporo, ale nie zawsze jest to potrzebne. Przykładowo w ovh masz serwer wirtualny, oferta 'personal' - niecałe 120zł rocznie brutto, w tym masz 10 kont e-mail, jedną bazę danych (której pewnie przy zwykłej stronie w ogóle nie wykorzystasz), transferu i miejsca od groma. Firma pewna (sam mam u nich serwer, tyle, że dedykowany). W home wykupujesz domenę, ovh podaje Ci serwery dns, na które przekierowujesz domenę i wszystko działa. Jak coś to pisz na gadu i Ci pomogę :)
                        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

jest sporo tanszych ofert, tego za 300zl to raczej nie wykorzystasz

widze ze to statyczna strona, moge Ci to za free wyhostowac w ramach pomocy DIYowca
                          mialbys adres w domenie 'lutuje.se', jesli interesuje Cie inna to musisz sobie wykupic ...

Skomentuj

Właśnie miałem napisać, żeby czarekp9 się do Ciebie odezwał. Jeśli tylko udostępnisz mu wpis na dns'ie.

Skomentuj

polecam http://www.hostpark.pl/ tanszego nie znalazlem, sam korzystam od ponad 3 lat i nie narzekam
                              transfer 240GB/rok, 4Gb miejsca na pliki, reszta bez ograniczen - 56zł brutto/rok

Skomentuj

Czaruję...
                              X