Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

laptop za ok 2500zł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

A ja zakupiłem Packarda za 800 i jestem szczęśliwy :)/ jak nówka/ 1 dzień na wgrywanie wina i programów i jest pełen wypas.

Co do osób co mają wypchany pulpit ikonami to polecam zainstalowanie Fences. Używam tego na wszystkich kompach. Standardowo mam utworzone dwie przestrzenie na pulpicie - foldery i pliki. Jak coś ściągam na pulpit to automatycznie wrzuca do wybranej grupy/ a ikony ustawione są jako niewidoczne, pojawiają się dopiero po najechaniu myszą.

Skomentuj

Odkopię temat jeszcze raz:) Ogólnie bardzo podoba mi się propozycja z500:
      http://allegro.pl/brazowy-laptop-len...349595632.html
      tylko pytanie czy warto dopłacić 280zl i zamiast i5 wziąć i7?

Skomentuj

A ma być do gier? Bardziej byłbym za wstawieniem używanego ssd (może być mały/ na sam system) zamiast napędu dvd.

Skomentuj

Zamieszczone przez ruffpl Zobacz posta
          A ma być do gier? Bardziej byłbym za wstawieniem używanego ssd (może być mały/ na sam system) zamiast napędu dvd.
          Do gier sporadycznie. Rozwiń temat tego dysku ssd zamiast dvd bo w planach byl ssd ale jako glowny a magazyn jakis zwykly dysk zewnetrzny. Da sie zamiast dvd wrzucuc 2 dysk?

Skomentuj

Kupujesz laptop taki jak np ten co podales. Masz w nim 1000gb/ calosc moze isci na magazyn ( dysk D). Dokupujesz na aukcji (czasem idzie dostać kolo 100- 150 zl dysk ssd/ kingston,intel,corsair itp.) ssd - zalezy co bedziesz mial wgrane/ jak sam Win + podstawowe programy to 30 gb powinno starczyc). Kupujesz (nie wiem czy sa w polsce ale sa na ebayu) przejsciowke na miejsce dvd np taka http://www.nhl.pl/index.php?showtopic=57676 i w to dajesz ssd (pamietaj aby dysk i przejsciówka pasowały). Minus jest ten ze nie masz dvd, ale zawsze mozesz miec dvd na usb. Ja nigdy nie uzywam plyt, nawet jak instalka systemu to przez usb.

Ps majac taki pojemny dysk instalujesz sobie Acronisa i robi ci automatyczny backup co np. tydzien.

Skomentuj

No to już jedna niewiadoma rozwiązana:)

---------- Post dodany o 15:15 ---------- Poprzedni post o 13:44 ----------

Chyba do codziennego użytku gdzie gry to 5-10% nie ma sensu dopłacać do i7? Tak się cały czas zastanawiam bo lap to zakup na dłużej a żeby cokolwiek w nim zmienić to trzeba się nagimnastykować albo się nie da najzwyczajniej.

Skomentuj

Klamka zapadła:) Zdecydowałem się na i7
                http://allegro.pl/bialy-lenovo-z500-...351678492.html
                W międzyczasie zamówię jakiś ssd ok 60gb, pewnie OCZ bo juz kiedyś miałem od nich dysk i mam zaufanie do tej firmy, ale jeśli jestem w błędzie proszę poprawić:)

Skomentuj

Bedzie Pan zadowolony. Bardzo cenie Lenovo. Do tej pory przeszlo przez moje rece z 7 ich sztuk i sprawują sie wysmienicie. Teraz mam W530 i tez jest super
                  marcinsywala.pl
                  Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

No ja aktualnie siedze na Dellu Studio 1555 poleconym przez chłopaków ponad 2 lata temu i też nie mogę złego słowa powiedzieć. Do przesiadki pchnął mnie fakt że mam tu błyszczącą matrycę co jest baaardzo uciążliwe, do tego przyszła chęć na coś nowego no i wybrałem to co poleciliście

Skomentuj

Lap dotarł, ogólnie jestem zadowolony z zakupu. Nie widzi mi się tylko to że po prawej mam 2 wyjścia usb i sluchawkowe co za tym idzie z 2 stron kable które będą przeszkadzały:/ No i mam 1 problem, po podłączeniu głośników słychać zakłócenia tj lekki pisk i trzaski delikatne(głównie jak się rusza myszką) - jakieś rady?

Skomentuj

Spróbuj na stałe włączyć zasilanie na wszystkich USB w opcjach zasilania. Miałem podobny problem i po tym zabiegu zniknął.

Skomentuj

Nic nie dało:/
                          BTW, szkoda że nie ma tu e-saty, fakt że ejst usb 3.0ale e-sata czesto mi sie przydawala przy serwisowaniu kompow

---------- Post dodany o 15:37 ---------- Poprzedni post o 13:13 ----------

Temat ogarnięty Winny był wzmak(dziwne bo na poprzednim lapku było ok) a z racji że dziś dotarł nowy nabytek(Teac A-H500i) wsio jest jak należy, ba nawet mniej szumów jest niż na poprzedniej
                          Last edited by csbiczek; 10.07.2013, 12:24.

Skomentuj

Znów odświeżę:P Ogólnie laptop miodzio, w ogóle po wrzuceniu dysku ssd, różnica kolosalna, aż chce się na nim pracować:) Teraz potrzebuję kolejnej porady:) Potrzebuję obudowy na dysk 2,5" na usb 3.0 i huba na usb 3.0, możecie polecić coś ciut lepszego niż te wynalazki po 20zł? Może da się kupić 2w1?:)

Skomentuj

Czaruję...
                            X