Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Starszy generator funkcyjny, warty uwagi?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Starszy generator funkcyjny, warty uwagi?

Szukam czegoś, niedrogiego i bez bajerów. Upatrzyłem jednego i teraz czy warto go brać?

http://www.allegro.pl/item947518511_...eratronik.html

Destination: głównie elektronika audio.

do audio by wystarczył ale sprawdz jakie ma zniekształcenia sygnałów.Najlepiej jak najmniesze oczywiscie; czyli tak przynajmniej 0,0..%.Dobrze gdy taki generator ma cyfrowy odczyt częstotliwości.Bardzo ułatwia prace .

Skomentuj

bardzo dobry generator

Skomentuj

a jak sprawdzić mam zniekształcenia? mam tylko karte dzwiękową.

djrobo miałeś do czynienia z nim?

Skomentuj

bardzo porządny sprzęt polecam, produkcja lata 70-siąte i 80-siąte XX wieku , kiedyś jak pracowałem w laboratorium telekomunikacyjnym to mieliśmy mn takie generatory na wyposażeniu pracowni.

Skomentuj

a jak sprawdzić mam zniekształcenia?
            poowinny być podane w instrukcji obsługi.Często parametry mozna znależć opisane na obudowie.Wypytaj sprzedajacego.

Skomentuj

dzieki wszystkim za podpowiedzi, cały czas go pilnuje okiem :twisted:

co do zniekształceń, to odczytać z instrukcji nie problem, bardziej mnie martwi utrzymanie tych parametrów po tylu latach, bo w końcu na elementach dyskretnych, generator, jest zbudowany.

Skomentuj

w wiekszosci laboratoriow na wydziale elektroniki politechniki wroclawskiej ich uzywamy bo nowe produkty na rynku maja niewiele lepsze parametry. co do ich utrzymania z biegiem lat to ciezko mi powiedziec , nasz sa konserwowane i kalibrowane.
                do czego chcesz go wykorzystac? bedziesz mierzyl znieksztalcenia z jego pomoca? jesli tak to czego?

Skomentuj

tez jestem W4 PWR :) 4 sem, bede go uzywał do elektroniki audio, czyli jakis gigaherców nie potrzebuje

Skomentuj

El_liero, to teraz powinienes miec chyba uklady, a na drutach tez byly te generatory nie? ja juz na szczescie koncze studia...

Skomentuj

dokładnie układy są. Ale tych generatorów w pracowni nie mam, nowsze są.
                      Zreszą nie o to chodzi. Koniec off topa :)

Do ilu złotych warto licytować waszym zdaniem?

Skomentuj

Też mam oko na ten generator :)

Skomentuj

raven1985, to El_liero, go wytropil wiec bys honorowo sobie odpuscil

Skomentuj

djrobo, a jaką masz pewność, że raven1985 nie wytropił go wcześniej tyle, że nie pytał się o nic , tudzież nie chwalił na forum bo po prostu zna wartość tego sprzętu...
                            Poza tym...Allegro to portal aukcyjny i wygrywa ten kto jest w stanie dać więcej...i tyle w temacie :!:
                            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

I dodatkowo zakładanie tego tematu na forum spowoduje ze cena bedzie diametralnie wyzsza ze wzgledu na wzmoznone zainteresowanie. Potencjalny kupujacy sam sobie robi pod gorke rozglaszajac wszem i woebec o checi jego zakupu. Niestey nie tedy droga. Juz jest 700 wejsc na aukcje, i pewnie kilkadziesieciu obserwujacych. No i ten generator jest juz którys raz juz wystawiony, mimo ze juz byl kiedys sprzedany. Dziwne no nie?

Skomentuj

brencik masz racje, ale nie martwie sie tym co napisałeś, bo jak ktoś szuka to i tak go znajdzie.
                                raven1985 to czeka nas WALKA . eheheheh

Czy ktoś może się wypowiedzieć na temat utrzymywania się parametrów w tego typu urządzeniach po tylu latach ?

Skomentuj

El_liero, pomierzysz sobie go w laboratorium UE albo sie usmiechniesz do technikow zeby Ci go obejrzeli

Skomentuj

I jak kupilśta go czy nie?

Skomentuj

i h•• poszedl za 300zl, uwazam ze za duzo jak za ten sprzet. Poluje na kolejny...
                                      pozdro wam wszstkim
                                      :thx: :diy:

Skomentuj

Ja też z pasowałem nie wart dla mnie więcej niż 200PLN.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X