Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

tonsil 20/80/2 z allegro (oryginalny ???)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

tonsil 20/80/2 z allegro (oryginalny ???)

Witam
    Nabyłem niedawno na allegro "okazyjnie" głośnik tonsil 20/80/2. Jednak mam spore obawy apropo jego oryginalności. Z tego co widziałem głośniki te mają czarne kosze i błyszczącą membranę - w moim przypadku kosz jest stalowy a membrana wydaje mi się matowa. Proszę osoby mające kontakt z oryginalnym tonsilkiem o skomentowanie zamieszczonych zdjęć.
    Załączone pliki

mozliwe ze to tonsil ale chyba membrana i kopulka sa STX'a
    to tylko moje zdanie. zrob jeszcze foto spodu magnesu.

Skomentuj

oryginalny tonsil 20/80/2 ma polipropylenową membrane , a to jest chyba papierowa membrana stx

Skomentuj

Wodac pewne niedorobki przy regeneracji.
        Kosz i kolor membrany bywaja zroznicowane ale material jest do odroznienia.

Skomentuj

To jakiś papier jest, nie oryginał raczej - a swoją drogą - miałem takiego tonsila na szafie do wzięcia za 100PLN i doprosić się nie mogłem żeby ktoś z forum wziął....

Skomentuj

ten głośnik kosztował 79 zł + koszty przesyłki ( mam za swoje ) Właśnie wysłałem do sprzedawcy maila w sprawie zwrotu głośnika - mam nadzieje ze nie będzie z tym problemów :)

Skomentuj

oj trzeba było od razu go prosić aby wysłał ci fotki. ja kupiłem regenerata ale byłem tego całkowicie swiadomy. nieprawidłowy materiał membrany, zła kopułka, slady klejenia kopułki i przy zawieszeniu dolnym. typowa ręczna robota. na moim "tonsilu" sądokladnie te same ślady regeneracji tyle ze ja mam użyte oryginalne części naprawcze. oddaj go szybko i napisz od kogo kupiłeś coby inni nie popełnili tego samego błędu. pozdr

Skomentuj

kupilem od tej osoby http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=2050266

Skomentuj

Gadalem chyba kiedys z tym gosciem co to sprzedawal i jakos malo zorientowany byl.

Skomentuj

Zamieszczone przez MarekW
                    Gadalem chyba kiedys z tym gosciem co to sprzedawal i jakos malo zorientowany byl.
                    to, ze malo zorientowany to nie wszystko... jakis czas temu meczylem go troche na temat GDN20/100/3 (chcialem ustalic czy to ten model, o ktorym ktos mowil na innym forum). kiedy zapytalem go o jakies konkrety nt. budowy (cholera, do tego nie trzeba wiedzy, wystarczy popatrzyc na glosnik) to mnie olal i przestal odpowiadac... jego sprawa, nie zalezy mu na klientach to jego sprawa...

Skomentuj

Ej a moze to poprostu jakas starsza wersja?
                      no boten magnesik i kosz nie pasuja ale Tonsilowe wykonanie....

Skomentuj

to że tam pisze gdn 20/80/2 to nie oznacza że to jest tonsil nie ma bitej marki, wogóle spód magnesu jest inny i nabiegunnik, podbne przypadki były na allegro z gtc11/100 tam także nie było infomacji że to jest tonsil wszystko wskazuje na to że to podróba, albo regenraacja z jakiegoś innego modelu tonsila i wbity inny numer

Skomentuj

na moim 20/80/2 nie jest napisane na magnesie Tonsil A jest orginalny nadal jestem za tym ze to stary model

Skomentuj

To raczej 20/80 a nie 20/80/2
                            Zupelnie inny glosnik.

Skomentuj

głosnik orginał ale nie tonsila.. pochodzi od pryw wytwórcy mam takie na sklepie....szkoda słów..ale o tym ciiiiiiii

Skomentuj

Wczoraj wlasnie dostalem z hurtowni w Rybniku oryginal (wlasnie dlatego walczylem zeby miec naprawde z pierwszej reki).Roznice widac gloym okiem.To jakas wersja eksportowa (pieczatka jest inna i z napisem made in Poland), magnesior polerowany, membrana wiadomo i zawieszenie gumowane szerokie.

Skomentuj

Czaruję...
                                X