Rozglądam się za urządzeniem wielofunkcyjnym czyli drukarka/skaner/ksero. W miarę tanie. Może być używane. Najbardziej chodzi mi o tani wydruk, żeby tusz był tani albo żeby można było samemu doładowywać. Proste, bez żadnych bajerów i komplikacji. Co byście polecili w tej materii?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Jakie urządzenie wielofunkcyjne wybrać
Collapse
X
-
Osobiście niedawno kupiłem urządzenie wielofunkcyjne marki Hp model F2420 ponieważ moje poprzednie (też Hp) po kilku ładnych latach używania uległo awarii i nie opłacało się tego naprawiać
Tego Hp'ka kupiłem w Media Markt bo był w promocji, bodajże 180zł.
Jak narazie działa bezproblemowo, a trochę już nim podrukowałem (masa materiałów do matury).
Polecam :razz:
-
ja mam niestety niemiłe doświadczenie z brotherem, bo się zapchał może to wina użytkownika
hp jest solidne ale z tego co się orientuje o tanie tusze to canon
osobiście posiadam urządzenie hp na początku listopada za 25zl napełniłem pojemnik z tuszem i do dziś jeszcze go nie zużyłem, a drukowałem całkiem dużo
wiadomo materiały do nauki na studiach...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez scythe1123ja mam niestety niemiłe doświadczenie z brotherem, bo się zapchał może to wina użytkownika
hp jest solidne ale z tego co się orientuje o tanie tusze to canon
osobiście posiadam urządzenie hp na początku listopada za 25zl napełniłem pojemnik z tuszem i do dziś jeszcze go nie zużyłem, a drukowałem całkiem dużo
wiadomo materiały do nauki na studiach...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez pegelmesserTylko Brother
Pracuje w dużej hurtowni w PL (5 w PL jak dobrze pamiętam) statystycznie najmniejsza awaryjność to Samsung i HP. Serwis SAMSUNGA też jest bardzo dobry.
Kup SAMSUNGA z serii SCX. Tonery są tanie :)
Jeżeli ma być atramentowe urządzenie to Canon. Zamienniki tanie (najlepsze to InkJet, żadnych E5 i innych) oraz łatwe napełnianie. Robisz otworek, strzykawką wprowadzasz tusz, zatykasz metalową kuleczką i zaklejasz taśmą (wszystko w kicie do napełniania).
Skomentuj
-
Zamieszczone przez pegelmesserZamieszczone przez TommyGSerwis SAMSUNGA też jest bardzo dobry
Zamieszczone przez TommyGSerwis tej firmy to porażka.
Skomentuj
-
Ja rok temu kupiłem Epsona sx 105
http://www.allegro.pl/item962768107_...ze_gratis.html
, tusze do niej kosztują ok 4zł http://www.allegro.pl/item964539705_...400_sx115.html
Z zalet: tani wydruk dobrej jakości, dobre skany i łatwa obsługa
Wady: wolna, głośna, jak skończy sie jakikolwiek tusz blokuje sie aż do jego wymiany.
Skomentuj
-
A ja polecam hp. Mam f4180 ma już z 3 lata jak nie więcej i jak dotąd nic się z nią nie działo. Tusze napełniam sam. Wydrukowała kilka ryz papieru i drukuje dalej. Tusze zainstalowane w mojej to hp21 i hp22. Pod naklejką przyklejoną u góry znajdują się otworki do wstrzykiwania tuszu, nie trzeba (chodź można i jest to bardzo łatwe) resetować poziomów tuszu.
Skomentuj
-
Mam tera HP F2280, non stop są problemy z softem, niemal za każdym razem jak chcę coś wydrukować to nic się nie dzieje, pliki są w kolejce ale wyskakują błędy o problemach z drukarką, najczęściej pomaga reset komputera. Sprawdzane na 3 komputerach więc to raczej nie wina sterowników ani systemu.
Z poprzednim modelem było to samo.
Do tego seryjne sterowniki zajmują wiele miejsca, nie wspominając o dodatkowym oprogramowaniu które domyślnie instaluje się automatycznie, waży 0,5Gb i wcale nie ułatwia pracy.
Ogólnie uważam HP za jedną z wiodących marek, ale kolejnej drukarki czy urządzenia wielofunkcyjnego od tej firmy nie kupię.
Wcześniej miałem Lexmarka (wielka krowa), zero problemów, szybciutki, sterowniki zajmowały kilkanaście Mb.
Z drukarek mam Szajsunga ML-1640, żadnych kłopotów, "bezproblemowe" sterowniki (ok 60Mb), niestety niski koszt zakupu jest obarczony drogą eksploatacją. Następnym razem przy zakupie drukarki będę się kierował głównie kosztami eksploatacji (człowiek się uczy na błędach).
Skomentuj
-
Z drukarek mam Szajsunga ML-1640, żadnych kłopotów, "bezproblemowe" sterowniki (ok 60Mb), niestety niski koszt zakupu jest obarczony drogą eksploatacją. Następnym razem przy zakupie drukarki będę się kierował głównie kosztami eksploatacji (człowiek się uczy na błędach).
nawet te atramentowki do ktorych tusz kosztuje 4zl sie chowaja bo trzeba zaplacic ok 2,5gr/strona....
Skomentuj
-
Zamieszczone przez DanielDhA ja polecam hp. Mam f4180 ma już z 3 lata jak nie więcej i jak dotąd nic się z nią nie działo. Tusze napełniam sam. Wydrukowała kilka ryz papieru i drukuje dalej. Tusze zainstalowane w mojej to hp21 i hp22. Pod naklejką przyklejoną u góry znajdują się otworki do wstrzykiwania tuszu, nie trzeba (chodź można i jest to bardzo łatwe) resetować poziomów tuszu.
A co sądzicie o Canon Pixma MP210?
Skomentuj
-
HP kijem nie ruszać... to są według mnie wredne urządzenia jeśli chodzi o drukarki itp. zawsze coś im nie pasuje, miałem kontakt z trzema albo czterema modelami i najlepsza okazała się gratisowa do neostrady, poza tym drogie tusze...
Ja bym wybrał coś z Epson'a, nie lubią zamienników, ale poza tym przyjemna w obsłudze i eksploatacji osobiście posiadam model DX6000, przy wydruku fotograficznym nie zarobi się na tusze, ale można kupić osobno każdy z 4 kolorów, choć i tak bardziej opłaca się kupić komplet czterech cena chyba coś koło 110zł
Skomentuj
-
F2180 tusze HP21 HP22
uzupełniam idąc do firmy i oni uzupełniają
trzeba uważać bo poprzednie uzupełnienie było o kant tyłka (rozmazywało, szybko się zużył) więc warto uzupełniać w profesjonalnym serwisie
co do zacinania to zacina się jak się za bardzo przekombinuje takie same miałem doświadczenia ze starą drukarka HP podłączana pod LPT, z tą nową jest lepiej
jeżeli sie daje komendę po komendzie i nić się nie kombinuje to chodzi bezproblemowo
tym bardziej że jest to najtańsze urządzenie tej firmy
Skomentuj
Skomentuj