Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jakie urządzenie wielofunkcyjne wybrać

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jakie urządzenie wielofunkcyjne wybrać

Rozglądam się za urządzeniem wielofunkcyjnym czyli drukarka/skaner/ksero. W miarę tanie. Może być używane. Najbardziej chodzi mi o tani wydruk, żeby tusz był tani albo żeby można było samemu doładowywać. Proste, bez żadnych bajerów i komplikacji. Co byście polecili w tej materii?

Osobiście niedawno kupiłem urządzenie wielofunkcyjne marki Hp model F2420 ponieważ moje poprzednie (też Hp) po kilku ładnych latach używania uległo awarii i nie opłacało się tego naprawiać
    Tego Hp'ka kupiłem w Media Markt bo był w promocji, bodajże 180zł.
    Jak narazie działa bezproblemowo, a trochę już nim podrukowałem (masa materiałów do matury).
    Polecam :razz:

Skomentuj

Jeżeli druk ma być tani, to celuj w urządzenia marki Brother, są do nich bardzo tanie zamienniki tuszy.

Skomentuj

Zamieszczone przez bingant
        Jeżeli druk ma być tani, to celuj w urządzenia marki Brother, są do nich bardzo tanie zamienniki tuszy.
        Też czytałem, że do tej marki są tanie tusze. Ale same urządzenia niestety drogie i mało dostępne. Na allegro tego jak na lekarstwo.

Skomentuj

zajrzyj do MM

Skomentuj

ja mam niestety niemiłe doświadczenie z brotherem, bo się zapchał może to wina użytkownika

hp jest solidne ale z tego co się orientuje o tanie tusze to canon

osobiście posiadam urządzenie hp na początku listopada za 25zl napełniłem pojemnik z tuszem i do dziś jeszcze go nie zużyłem, a drukowałem całkiem dużo
            wiadomo materiały do nauki na studiach...

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123
              ja mam niestety niemiłe doświadczenie z brotherem, bo się zapchał może to wina użytkownika

hp jest solidne ale z tego co się orientuje o tanie tusze to canon

osobiście posiadam urządzenie hp na początku listopada za 25zl napełniłem pojemnik z tuszem i do dziś jeszcze go nie zużyłem, a drukowałem całkiem dużo
              wiadomo materiały do nauki na studiach...
              A jaki model tego HP? Samemu napełniałeś pojemnik?

Skomentuj

ja mam Canon MP610, ale to jest troszkę droższa zabawka, też jadę na zamiennikach

Skomentuj

Tylko Brother

Skomentuj

Zamieszczone przez pegelmesser
                    Tylko Brother
                    Serwis tej firmy to porażka.

Pracuje w dużej hurtowni w PL (5 w PL jak dobrze pamiętam) statystycznie najmniejsza awaryjność to Samsung i HP. Serwis SAMSUNGA też jest bardzo dobry.

Kup SAMSUNGA z serii SCX. Tonery są tanie :)

Jeżeli ma być atramentowe urządzenie to Canon. Zamienniki tanie (najlepsze to InkJet, żadnych E5 i innych) oraz łatwe napełnianie. Robisz otworek, strzykawką wprowadzasz tusz, zatykasz metalową kuleczką i zaklejasz taśmą (wszystko w kicie do napełniania).

Skomentuj

Zamieszczone przez TommyG
                      Serwis SAMSUNGA też jest bardzo dobry
                      OO od kiedy? Czyzby sie poprawilo?
                      Dobrze ze to sie tak nie psuje, stad nie znam tego faktu.

Skomentuj

Zamieszczone przez pegelmesser
                        Serwis SAMSUNGA też jest bardzo dobry
                        OO od kiedy? Czyzby sie poprawilo?
                        Dobrze ze to sie tak nie psuje, stad nie znam tego faktu.
                        Miałem na myśli TELMARK - autoryzowany punkt serwisowy. Jest to dobry serwis, nigdy nie było problemów :)

Skomentuj

osobiscie uzywam juz kilka lat HP psc 1510 i jak narazie nie mogłem narzekać na moje urządzonko, fakt tusze nie należą do najtańszych ale jest duży wybór zamienników. pozatym serwis HP jest całkiem ok (wiem z doświadczenia- laptop)

Skomentuj

Ja rok temu kupiłem Epsona sx 105
                            http://www.allegro.pl/item962768107_...ze_gratis.html
                            , tusze do niej kosztują ok 4zł http://www.allegro.pl/item964539705_...400_sx115.html
                            Z zalet: tani wydruk dobrej jakości, dobre skany i łatwa obsługa
                            Wady: wolna, głośna, jak skończy sie jakikolwiek tusz blokuje sie aż do jego wymiany.

Skomentuj

A ja polecam hp. Mam f4180 ma już z 3 lata jak nie więcej i jak dotąd nic się z nią nie działo. Tusze napełniam sam. Wydrukowała kilka ryz papieru i drukuje dalej. Tusze zainstalowane w mojej to hp21 i hp22. Pod naklejką przyklejoną u góry znajdują się otworki do wstrzykiwania tuszu, nie trzeba (chodź można i jest to bardzo łatwe) resetować poziomów tuszu.

Skomentuj

Mam tera HP F2280, non stop są problemy z softem, niemal za każdym razem jak chcę coś wydrukować to nic się nie dzieje, pliki są w kolejce ale wyskakują błędy o problemach z drukarką, najczęściej pomaga reset komputera. Sprawdzane na 3 komputerach więc to raczej nie wina sterowników ani systemu.
                                Z poprzednim modelem było to samo.
                                Do tego seryjne sterowniki zajmują wiele miejsca, nie wspominając o dodatkowym oprogramowaniu które domyślnie instaluje się automatycznie, waży 0,5Gb i wcale nie ułatwia pracy.

Ogólnie uważam HP za jedną z wiodących marek, ale kolejnej drukarki czy urządzenia wielofunkcyjnego od tej firmy nie kupię.

Wcześniej miałem Lexmarka (wielka krowa), zero problemów, szybciutki, sterowniki zajmowały kilkanaście Mb.

Z drukarek mam Szajsunga ML-1640, żadnych kłopotów, "bezproblemowe" sterowniki (ok 60Mb), niestety niski koszt zakupu jest obarczony drogą eksploatacją. Następnym razem przy zakupie drukarki będę się kierował głównie kosztami eksploatacji (człowiek się uczy na błędach).

Skomentuj

Z drukarek mam Szajsunga ML-1640, żadnych kłopotów, "bezproblemowe" sterowniki (ok 60Mb), niestety niski koszt zakupu jest obarczony drogą eksploatacją. Następnym razem przy zakupie drukarki będę się kierował głównie kosztami eksploatacji (człowiek się uczy na błędach).
                                  przeciez proszek do tonera kosztuje ok 10zl, do tego startowa kaseta tonera wytrzymuje ok 5-6 napelnien (moja przy 4 ma ledwo co odczuwalne mniejsze zaczernienie), czyli za 10zl mozna wyfrukowac ok 800-900 stron *6, czyli za nim bedzie trzeba cos drozszego do niej dokupic to za 60zl mozna wydrukowac prawie 5000 stron (1,2gr/strona)

nawet te atramentowki do ktorych tusz kosztuje 4zl sie chowaja bo trzeba zaplacic ok 2,5gr/strona....

Skomentuj

Zamieszczone przez DanielDh
                                    A ja polecam hp. Mam f4180 ma już z 3 lata jak nie więcej i jak dotąd nic się z nią nie działo. Tusze napełniam sam. Wydrukowała kilka ryz papieru i drukuje dalej. Tusze zainstalowane w mojej to hp21 i hp22. Pod naklejką przyklejoną u góry znajdują się otworki do wstrzykiwania tuszu, nie trzeba (chodź można i jest to bardzo łatwe) resetować poziomów tuszu.
                                    Hmm... Ciekawa to urządzonko. A jak się restartuje te poziomy tuszu?

A co sądzicie o Canon Pixma MP210?

Skomentuj

HP kijem nie ruszać... to są według mnie wredne urządzenia jeśli chodzi o drukarki itp. zawsze coś im nie pasuje, miałem kontakt z trzema albo czterema modelami i najlepsza okazała się gratisowa do neostrady, poza tym drogie tusze...

Ja bym wybrał coś z Epson'a, nie lubią zamienników, ale poza tym przyjemna w obsłudze i eksploatacji osobiście posiadam model DX6000, przy wydruku fotograficznym nie zarobi się na tusze, ale można kupić osobno każdy z 4 kolorów, choć i tak bardziej opłaca się kupić komplet czterech cena chyba coś koło 110zł

Skomentuj

F2180 tusze HP21 HP22
                                        uzupełniam idąc do firmy i oni uzupełniają
                                        trzeba uważać bo poprzednie uzupełnienie było o kant tyłka (rozmazywało, szybko się zużył) więc warto uzupełniać w profesjonalnym serwisie

co do zacinania to zacina się jak się za bardzo przekombinuje takie same miałem doświadczenia ze starą drukarka HP podłączana pod LPT, z tą nową jest lepiej
                                        jeżeli sie daje komendę po komendzie i nić się nie kombinuje to chodzi bezproblemowo
                                        tym bardziej że jest to najtańsze urządzenie tej firmy

Skomentuj

Czaruję...
                                        X