Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wiertarka - wkrętarka do 500zł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

wiertarka - wkrętarka do 500zł

Panowie co możecie polecić za ok 500zł?
    obecnie mam 2 na uwadze:
    http://allegro.pl/item981225320_wier...h_walizka.html
    http://allegro.pl/item964295812_maki...la_gratis.html

Od makity i bosh'a wg. mnie lepsze jest metabo
    Miałem na stanie w pracy wkrętarkę akumulatorową z metabo i miło ją wspominam
    Teraz mam makitę i to już nie to samo :/
    Np. http://allegro.pl/item945536164_meta...zaciskowa.html

Skomentuj

Zielonego Boscha bym sobie darował, bo to szmelc.
      Ta makita też zalatuje chińszczyzną.

Zainteresuj się jeszcze markami Dewalt i Hitachi(może wyglądają odpustowo, ale są dobrym sprzętem).
      Skill to stare bosche, nierzadko z wyższych serii w innej obudowie i za mniejsze pieniądze.

Skomentuj

Zamieszczone przez maxdila
        Zielonego Boscha bym sobie darował, bo to szmelc.
        ostatnio miałem zielonego bosha to chyba z 8 lat wytrzymał a może i więcej
        Zamieszczone przez cursor
        Zainteresuj się jeszcze markami Dewalt i Hitachi
        też myślałem o dewalcie...

Skomentuj

Zamieszczone przez csbiczek
          ostatnio miałem zielonego bosha to chyba z 8 lat wytrzymał a może i więcej
          Mam PSB400E bodajże(nie pamiętam dokładnie oznaczeń, ale już z 15lat), miałem w łapach PSB550E i nie ma co porównywać.

Skomentuj

csbiczek , bo to był wtedy jeszcze "Bosch" :wink:
            Też byłbym za Metabo-znam markę,gdyż z racji wykonywanych zajęć pracuję sprzętem troszkę o innym przeznaczeniu i muszę powiedzieć,że np.szlifierki kątowe Metabo są nie do zajechania ! bosch,makita,dewalt,czy nawet hilti są może dobre...ale dla gospodyń domowych :grin: .Nie wiem jak sprawa wygląda w asortymencie wiertarko-wkrętarek,ale marka jest pewna.

Skomentuj

Mam starą dużą metabo, jak się zatrzyma w ścianie to można się na niej kręcić jak na karuzeli :twisted: Miło by było jak by ktoś zapodał konkretny model który sam testował :twisted:

Skomentuj

csbiczek-nie wiem czy jeszcze dostaniesz-BSP 12 Plus wywierciłem nią z milion otworów i to nie w drewnie :wink: ...ma bodajże z 5 lat wtedy za ok.600zł i zjeździła ze mną z pół Europy :smile:

Skomentuj

Mam starą dużą Metabo, jak się zatrzyma w ścianie to można się na niej kręcić jak na karuzeli
                  To musiał być bardzo stary model. Od przynajmniej 10 lat wszystkie mocniejsze wiertarki Metabo mają sprzęgła.
                  Pytanie podstawowe, do czego ma służyć. Jeżeli chcesz pracować jedną ręką, to nie może być zbyt ciężka i środek ciężkości musi być przesunięty max. do tyłu. Jeżeli przede wszystkim do otworów w murze, betonie, to wybierz mocną, pneumatyczną.
                  Jak do wiercenia w drewnie, metalu i do wkręcania, to małą, krótką 500-600W.
                  Mam dwie starą wkrętarkę Metabo, Bosha i gdyby nie zużyte akumulatory, to po 12 latach jeszcze by można nimi pracować.
                  Obecnie mam wkrętarkę AEG 12V z lekkim litowym akumulatorem i jestem z niej bardzo zadowolony. Do wiercenia w metalu i drewnie używam niebieskiego małego Bosha GSB 13RE i uważam, że nie odbiega od podobnych Metabo.
                  Miałem, też młotek pneumatyczny Metabo 900W i nie było betonu, który by się oparł, niestety skradziono mi z bagażnika.
                  Miałem również starszą wiertarkę udarową Metabo 1000W z silnikiem tachometrycznym, utrzymującym, stałą liczbę obrotów niezależnie od obciążenia. Była również nie do zajechania i bardzo wydajna - praktycznie do pracy ciągłej, choć dość ciężka.

Skomentuj

to ma być dość uniwersalny sprzęt, ale do betonów mam tą starą metabo i jeszcze jedną jakąś ruską wiertarkę... Bardziej mi zależy na tym żeby był poręczna, ale też dość uniwersalna(od czasu do czasu też jakiś otwór w betonie)...

Skomentuj

To polecam Bosha, którego sam używam http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=972403045 Dość lekka, poręczna, krótka, precyzyjny uchwyt, udar, moc w większości zastosowań wystarczająca. No i dość tania.

Skomentuj

Z tanich wiertarek bosch ma solidniejsze od makity, natomiast szlifierki kątowe odwrotnie bosche kiepskie a makity niezłe.Metabo mamy w firmie i jest to naprawdę solidny sprzęt ale do drobnych prac mi nie pasuje bo jest strasznie ciężka, w metalowej obudowie.

Skomentuj

To polecam Bosha, którego sam używam http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=972403045 Dość lekka, poręczna, krótka, precyzyjny uchwyt, udar, moc w większości zastosowań wystarczająca. No i dość tania.
                          zamówiona :wink: Dzięki za sugestie:)

Skomentuj

Swoja droga jeśli Makita wygląda Wam na chińszczyznę to widać że nie pracowaliście urządzeniami tej firmy i oceniacie sprzęt po wyglądzie.
                            W pracy na co dzień "katujemy" wkrętarki akumulatorowe tej firmy, wiercenie w profilach, wkręcanie, wykręcanie i naprawdę zero problemów. Akumulatory ładują się bardzo szybko bo około 30-40 min.
                            Gdy pobierałem nowy sprzęt z narzędziowni dostałem walizeczke a w niej dodatkowy akumulator, ładowarka (inaczej być nie mogło), instrukcję obsługi, bit-a PH2.

Skomentuj

Zamieszczone przez IoNcs
                              Swoja droga jeśli Makita wygląda Wam na chińszczyznę to widać że nie pracowaliście urządzeniami tej firmy i oceniacie sprzęt po wyglądzie.
                              Mówimy o niedrogiej wiertarce a nie o profesjonalnej wkrętarce których ceny zaczynają się od 1200zł i też wiem że są bardzo solidne.

Skomentuj

Zamieszczone przez funiax1
                                Zamieszczone przez IoNcs
                                Mówimy o niedrogiej wiertarce a nie o profesjonalnej wkrętarce których ceny zaczynają się od 1200zł i też wiem że są bardzo solidne.
                                No to pardon :)
                                ale ogólnie firma jest dobra i nie produkuje "chińskich" plastików
                                Pozdrawiam !

Skomentuj

Panowie jeszcze jedno, żeby nie zakładać tematu:
                                  Interesuje mnie jeszcze taka piła:
                                  http://allegro.pl/item979502769_pila...160_bosch.html
                                  W podobnej cenie, co możecie polecić?

Skomentuj

Nie na temat...
                                    Panowie jeszcze jedno, żeby nie zakładać tematu:
                                    Interesuje mnie jeszcze taka piła:
                                    http://allegro.pl/item979..._160_bosch.html
                                    W podobnej cenie, co możecie polecić?

Skomentuj

paldo, coś w tym stylu... Bardziej to wygląda tak że zakupy były odwlekane i się tego trochę nazbierało :smile: W trochę dalszym terminie będę się rozglądał za kompresorem :wink:

Skomentuj

Czaruję...
                                      X