Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pomoc z kosztorysem

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pomoc z kosztorysem

Hej,
    dostałem propozycję wykonania po godzinach w pewnej małej firemce sieci komputerowe i telefonicznej na 5 stanowisk (5 gniazdek komputerowych i 5 telefonicznych).
    Telefon obsługiwać będzie centralka 2 linie zewnętrzne (chyba Platan Prima Mini), a dostawcą internetu jest obecny Routerek.
    Sprowadza się to do zawieszenia centrali i routera w "serwerowni" na ścianie (bez szafy) rozciągnięcia kabli w korytkach.
    Korytek będzie ułożonych ok. 50m, kabla zużytego (biorąc pod uwagę, że do telefou też będzie skrętka) około 200 - dziś to dokładnie wymierzę.
    Wszystkie materiały zakupuje osobiscie, oni zwracają koszty, wiec materiałów nie biorę pod uwagę.

Nie wiem, ile pieniążków powiedzieć za robocizną.
    Macie jakeś pomysły, jak to wyliczyć?

Moje plany oscylują w okolicy 1000pln.

Teoretycznie można przyjąć około 30-35 zł za roboczogodzinę - przynajmniej w podobnych granicach przyjmuje się to w kosztorysach budowlanych więc będzie to w miarę realna cena i nikt nie powinien się rzucać. Jeśli robisz to sam i zejdzie Ci pewnie ze trzy dni to ten 1000 zł to nie jest wcale za dużo.

Aha, te 30-35 zł za r/g budowlaną to oczywiście cena netto

Skomentuj

wez pod uwagę gdzie to będzie robione.... dlaczego o tym pisze ..
      ano kiedys robilismy okablowanie strukturalne w urzędzie miasta w Przemyslu ....są to ładne..zabytkowe budynki dostaliśmy "planny" instalacji i się okazało ze nie wszystko było na nie naniesione, skutkiem czego druga dziura pod korytko i na piętrze nie ma pradu bo był przewód ..tam gdzie miało go nie być ;p ...

odrazu uprzedzę ...lokalizator przewodów w scianach można było sobie wsadzić ....
      to stare austryjackie budynki i metal tam jest prawie wszędzie...

później uwzględnialiśmy takie przypadki losowe, oraz kto za takie sprawy jest odpowiedzialny przed rozpoczęciem prac ;p
      oczywiscie problemu nie ma ...gdy są to nowe budynki ...

Skomentuj

Czaruję...
      X