Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Prezydent RP nie żyje

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Prezydent RP nie żyje

Nigdy jakoś nie przepadałem za naszym prezydentem, ale w obliczu tej tragedii nie patrzę na niego jako na prezydenta a człowieka i coś w środku się ściska.....

Taa, i zaraz znajdzie się ktoś kto będzie knuł teorie spiskowe na temat przyczyny (że niby ruskie, UFO czy Bóg wie co)...

Skomentuj

benek161 moglbys sobie podarowac w takim momencie swoje wlasne insynuacje..........

to tragedia, nie bylo chyba w historii żadnego panstwa która uwaza sie za rozwinięte takiej tragedii, swoja drogą jak patrze na listę pasażerów to zastanawia mnie jak to jest ze oni wsiadają do 1 maszyny wiedząc jeszcze przed startem ze nawet w normalnych warunkach lotnisko to nie jest przystosowane do przyjmowania maszyn tego typu (pas lotniska o 400m krótszy) .....

a co dopiero gdy warunki nie sprzyjają ....

współczuję rodzinom bo to tragedia rodzinna, oraz jest to tragedia dla Polski ....

Skomentuj

Może nie teorie spiskowe, ale fakt faktem że Polacy to do Rosji szczęścia nie mają... To nie pierwsze łzy wylane z powodu krwi Polskiej przelanej na ziemi Rosyjskiej...

A ja go nawet lubiłem... Szkoda mi ich córki...

Skomentuj

Najgorzej to chyba czuje się teraz rodzina pilota - wiele wskazuje na błąd ludzki.

Szkoda ludzi i rodzin..
          Oby Państwo sobie teraz poradziło.

Skomentuj

Może nie jestem jakimś wielkim zwolennikiem teorii spiskowych, ale atak wojskowy na nasz kraj w dniu dzisiejszym zaowocowałby niezłym chaosem :/ Szczyt piramidy dowództwa polskiej Armii nie żyje... Wielki żal tych wszystkich ludzi. Na rozliczanie winnych trzeba poczekać.

Skomentuj

Zamieszczone przez mor den siur
              Najgorzej to chyba czuje się teraz rodzina pilota - wiele wskazuje na błąd ludzki.
              Słyszałem że była już taka sytuacja że pilot nie zgodził się wylądować w pewnym miejscu pomimo nalegań prezydenta (który się spieszył) i ten pilot miał potem problemy bo wolał bezpiecznie wylądować. Kto wie jak teraz to wyglądało... Jednak ostatnie zdanie powinien mieć pilot bo on odpowiada za ludzi. I powinien on nawet wbrew prezydentowi zadbać o bezpieczeństwo.

Skomentuj

Słyszałem że była już taka sytuacja że pilot nie zgodził się wylądować w pewnym miejscu pomimo nalegań prezydenta
                No i niby skąd to wiadomo? Bo co, ktoś z samolotu, kto tam obok nich siedział Ci powiedział, czy co? Bo nie rozumiem takiego rozumowania....

Skomentuj

cudny90, wiadomo, bo była nagonka na człowieka (tego pilota), a Kaczor bluzgał na niego w TV

Skomentuj

"17:17 Załoga samolotu, którym podróżowała polska delegacja z prezydentem Lechem Kaczyńskim na czele, kilkakrotnie nie wykonała poleceń kontrolera lotów na lotnisku w Smoleńsku. Taką informację przekazał zastępca szefa sztabu rosyjskich sił powietrznych generał Aleksandr Aloszyn"

Skomentuj

Jezu,wszyscy płaczą,będzie następny,nie minie kilka dni jak wszyscy zapomną.Szkoda ludzi,owszem,ale na tych ludziach w pewnym okresie cały naród psy wieszał.Więc po co ta farsa?

Skomentuj

Fakt, jest to straszna tragedia, ale porusza nas to tylko dla tego że dotyczy ludzi powszechnie znanych do tego VIPów. Żeby w tym samolocie lecieli cywile wszystko poszło by w niepamięć już po paru dniach. Pamiętajcie, przed Bogiem wszyscy sobie równi....

Skomentuj

Zamieszczone przez umberto
                          Jezu,wszyscy płaczą,będzie następny,nie minie kilka dni jak wszyscy zapomną.Szkoda ludzi,owszem,ale na tych ludziach w pewnym okresie cały naród psy wieszał.Więc po co ta farsa?

Jesteś w tym wieku i nie wiesz ?

bo o zmarłych mówi się tylko dobrze !

Skomentuj

o Hitlerze tez mowisz dobrze?

Skomentuj

Zamieszczone przez pajol112
                              o Hitlerze tez mowisz dobrze?

Dorośnij człowieku

nie będę zniżał się do twojego poziomu .

Skomentuj

Dobra spokojnie nie chce sie z nikim klucic jest to tylko wylacznie moje zdanie, jesli ktos umarl pomimo ze zaszedl tak daleko jak Lech, to nie znaczy ze musimy mowic o nim samych superlatywach.
                                Przepraszam jesli kogos obrazilem!

Skomentuj

Kaczyńskiego za bardzo nie lubiłem, ale nigdy nie życzyłem mu śmierci. Bądź co bądź większość ludzi go wybrała jako prezydenta, więc pewien szacunek mu się należy. Poza tym nie tylko on zginął tylko jeszcze trochę ludzi. Nikt nie zasługuje na taką śmierć czy to prezydent, sprzątaczka czy Doda. Jest tragedia, więc się o niej mówi, poziomu niektórych dziennikarzy, stacji tv czy radiowych nie będę komentował. I nikt tutaj w samych superlatywach nie wspomniał i nim.

Skomentuj

Sprawa wygląda tak że większość ludzi śmiała się z jego postawy, wyglądu itd. Dzisiaj wszyscy nagle nie wiadomo jak za nim płaczą. Zginęli ludzie tragedia, trudno. Na każdego kiedyś przyjdzie czas. Dodawanie zdjęć na nk albo pisanie "[*]" nikomu już z nich nie pomoże...
                                    W afryce z głodu co jedną sekundę umiera 2 niewinnych dzieci!
                                    Było minęło i już...

PS: Nie zdziwiłbym się jakby jakiś kraj nas teraz zaatakował tak ot :razz:

Pozdrawiam.

Skomentuj

Zamieszczone przez mor den siur
                                      Oby Państwo sobie teraz poradziło.
                                      Polska sobie da radę. to nie dyktatura czy monarchia, że śmierć króla, wodza = koniec. Weźcie pod uwagę, że prezydent to ma bardzo nikłe uprawnienia, gdyż cała władza wykonawcza należy do rządu a ustawodawcza do sejmu, także pisanie że bez prezydenta Polska sobie nie poradzi jest delikatnie mówiąc oderwane od rzeczywistości. wiadomo, że w dłuższym okresie było by trochę ciężko (ktoś musi podpisywać ustawy), ale przez te 2 miechy spokojnie można bez niego żyć.
                                      a uprzedzając mam na myśli brak prezydenta jako urzedu państwowego a nie jako określonej osoby

Skomentuj

PS: Nie zdziwiłbym się jakby jakiś kraj nas teraz zaatakował tak ot
                                        Żartujesz? niby jaki kraj miałby to zrobić? Chyba jedynym groźnym jest Rosja, tylko jaki sens miałoby wprowadzanie żałoby na znak solidarności z jakimś krajem a potem atak na ten sam kraj. Białoruś w takim ataku nie miałaby większych szans, zresztą bez zgody Rosji i tak nic nie zrobią. Do tego jest jeszcze NATO, ONZ UE oraz kilka innych którzy nie dopuścili by do takiej sytuacji!

Skomentuj

Czaruję...
                                        X