Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

jaką/gdzie kupić obudowe do UniAmpa

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

jaką/gdzie kupić obudowe do UniAmpa

Witam
    Jako że mój Uni już od dłuższego czasu skończony, potrzebuje dla niego jakiejś obudowy. Przeglądałem oferty sklepów jednak w niskiej cenie nie ma niczego ciekawego. Obudowa musi mieć koniecznie otwory wentylacyjne(będą wentylatory), najlepiej metalowa.
    co sądzicie o takiej: http://sklep.monster.pl/Z-17-OBUDOWA...,35275%29.aspx
    można mieć w podobnej cenie coś lepszego?
    Dodam że radiatora który zamontuje w nowej obudowie też jeszcze nie posiadam, dlatego jeśli będzie jakaś obudowa o wysokości mniejszej od 10cm to prosiłbym również o podanie odpowiedniego radiatora.
    Jest w stanie ktoś polecić jakąś fajną obudowę powiedzmy do ok 30zł?
    Może ktoś ma jakąś niepotrzebna i chciałby oddać w rozsądnej cenie?
    pozdrawiam

ale ona jest plastykowa
    nie wiem czy to dobry pomysł
    mogę ci zaproponować obudowę aluminiową, właśnie będę taką robił. Mogę zamówić elementy na dwie. Zaczynam pod koniec tygodnia. Będzie coś ala Maxdilla. Zapewne widziałeś jego 3 konstrukcje na forum. Z boku radiatory góra, dół aluminium 2mm przód tył płaskownik 8mm lub 10mm.
    Trochę obrobić, wyciąć otwory, pomalować i gotowe.
    Tylko wyjdzie więcej niż 30zł.
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz
      Będzie coś ala Maxdilla.
      Tylko wyjdzie więcej niż 30zł.
      To lekko wyjdzie ponad 5 krotność.

lklukasz pochwal się co tam skrobiesz :)

Skomentuj

gigipawel, pochwalę się jak wykombinuję ale nie wyjdzie więcej niż 90zł na gotowo
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Kup najlepiej jakiegoś starego CD lub wzmacniacza, wywal bebechy i szukaj natchnienia na forum co do panelu przedniego :wink: lklukasz byłaby możliwość się podłączenia? Chętny byłbym na górę i dół (wszystko zależy od wymiarów i ceny) bo panel przedni mam

Skomentuj

Zamieszczone przez japycz1
            Chłam wyprodukowany ze zmielonych opon i kubków po jogurtach.
            Proponuje http://www.armel.pl/index2.php?id=oferta_obudowy

Skomentuj

w życiu nie wsadziłbym uniego w takiego plastyka, zrób tak jak ci koledzy doradzają, najprościej stary cdek albo tak jak ja uniego umieszcze po starym segmencie diory(tuner), ma wszystko co potrzeba-otwory wentylacyjne , no i jest aluminium :wink:
              nie mam tylko jeszcze do końca na panel czołowy? może ktoś podsunie pomysł?
              Zamieszczone przez benek161
              panel przedni mam
              możesz się pochwalić?
              lklukasz, a mógłbym się pisać na sam panel?

Skomentuj

http://www.allegro.pl/item1003227404...diy_audio.html taki jak tutaj, wykonanie całkiem OK, mi trafił się lekko draśnięty więc gość spuścił mi 20zł z niego :grin:

Skomentuj

benek161, widziałem już te panele, też mi się podobają ale nie za taką cenę , nie za stówe :cool:

Skomentuj

Chłam wyprodukowany ze zmielonych opon i kubków po jogurtach.
                    Proponuje http://www.armel.pl/index2.php?id=oferta_obudowy
                    w tym sklepie obudowa jaka by mnie interesowała kosztuje 118.00 zł. Za tyle można kupić działający wzmacniacz w nie najgorszym stanie. Coś tańszego?
                    Będę wdzięczny również za ciekawe linki do aukcji, uszkodzonych wzmaków, dvd itp.....

Skomentuj

1grzecho, to spróbuj zrobić coś takiego na własną rękę, nie dość że pojedyńczych sztuk zakład nie chce robić, z materiałem odpowiednim do anody też nie najlepiej to nawet jak się podejmie to weź chodź za tym i pilnuj...
                      japycz1 ciężko taniej coś takiego PORZĄDNEGO za mniejszą cenę, a na allego pełno jest szrotu, do wyboru do koluru :wink:

Skomentuj

benek161, tak wiem ale to zdecydowanie zadrogo! mój aktualny pomysł to dać na panel przedni 3mm plekse koloru czerni fortepianowej, na allegro docinają co do milimetra a koszt rzędu 15zł

Skomentuj

Co komu się podoba, mnie zawsze podobały się takie grube, aluminiowe fronty :wink:

Skomentuj

http://obrazki.elektroda.net/97_1273689259.jpg
                            ja chcę zrobić tak
                            tylko na froncie będzie jeszcze selektor i volume
                            włącznik będzie przeniesiony na bok

góra i dól z blachy alu 2mm
                            front i tył z płaskownika 8mm x 100mm lub 10mm x 100mm (grubość x wysokość) szerokość całkowicie do wyboru
                            ew tył też cienki do wyboru
                            całość montowana na kątownikach alu

płaskownik jest zaokrąglony na górze i na dole z boku trzeba to zrobić samemu
                            samemu też trzeba wyciąć otwory pod potki i on/off ale to żaden problem

mogę się zająć zamówieniem- nie ma problemu
                            tylko musimy ustalić rozmiary, grubości itd

btw: mam nadzieję, że autor tematu nie ma nic przeciwko naszym rozmowom na ten temat
                            jakby co to założymy nowy
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

ja zostaje jednak przy swoim pomysle
                              lklukasz, przełącznik taki jak z Twojego linku juz zakupiłem, tylko ze niebieski :grin:

Skomentuj

1grzecho, a widziałeś, że on jest zasilany 12V?
                                japycz1, wstępnie chciałem użyć takiej obudowy do mojego uniego i tylko dokupić gruby front. Ale wycofałem się z tego pomysłu. Te są metalowe. W tym sklepie ich nie ma ale są w avt. Może to ci coś pomoże.

[ Dodano: 2010-05-18, 21:53 ]
                                Zamieszczone przez 1grzecho
                                3mm plekse koloru czerni fortepianowej, na allegro docinają co do milimetra a koszt rzędu 15zł
                                plus przesyłka
                                koszt surowego alu na front to ok 30zł
                                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

lklukasz, świetnie a czy byłaby możliwość tylnego płaskownika h=80mm? Chcesz to malować, anodować? Dal mnie byłoby w sumie obojętne czy czarne czy srebrne ale najbardziej góra i dół by mnie interesowały

Skomentuj

czy byłaby możliwość tylnego płaskownika h=80mm?
                                    tak tylko nie wiem czy w taki gruby wejdą gniazda rca i głośnikowe
                                    Chcesz to malować, anodować?
                                    to do wyboru
                                    malowanie to już można we własnym zakresie, anodowanie z tego co się wstępnie dowiadywałem to ok 10zł od takiego małego elementu. Jeszcze zapytam o czernienie.
                                    najbardziej góra i dół by mnie interesowały
                                    to koszt ok 40zł w zależności od wymiarów (2 razy 30X30cm)
                                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

widziałeś, że on jest zasilany 12V?
                                      Tak widziałem bo mam juz go w domu, niestety jeszcze niepodłączałem
                                      koszt surowego alu na front to ok 30zł
                                      w takim razie uderze do Ciebie w piątek wieczorem(do piątku nie ma mnie na necie)

Skomentuj

czy byłaby możliwość tylnego płaskownika h=80mm?
                                        tak tylko nie wiem czy w taki gruby wejdą gniazda rca i głośnikowe
                                        No właśnie, najbardziej odpowiadałby mi grubości 2-3mm, wysokości właśnie 80mm a długości jakieś 400mm

to do wyboru malowanie to już można we własnym zakresie, anodowanie z tego co się wstępnie dowiadywałem to ok 10zł od takiego małego elementu. Jeszcze zapytam o czernienie.
                                        to koszt ok 40zł w zależności od wymiarów (2 razy 30X30cm)
                                        To w takim bądź razie pisałbym się na te dwa elementy, raczej anodowane. Ale jak będziesz wiedział wszystko to podam dokładne wymiary. :grin:

Skomentuj

Czaruję...
                                        X