Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

prosba o wykonanie projektu w CADzie

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

prosba o wykonanie projektu w CADzie

witam
    Prosiłbym o zaprojektowanie kolumn, tylko i wylacznie do zobrazowania, nie do celow komercyjnych itp. :
    Wymiary to: 100/21/27, front wykonany z 2x19mm mdfu o dlugosci ok.70cm,nakładany na kolumne jak na obrazu ( wystający). , czarny półmat, całość fornirowana jesionem, kolor taki czerwonkawy brąz, cos w ten deseń, nie za ciemny, to na czerwono zaznaczone to fazka 45stopni na fonirze, nie froncie, ok 0,5cm. Zapomnialem dorysować podstawki dolnej, ale ma ona być prostokątna, wykonana z 19mm mdf, z kazdej strony o 2cm wieksza od kolumny. Wymary glosnikow to 10 i 18cm , br o sr.7cm. Nie podaje dokladnych wymiarów skosów bo ciezko wyliczyc, prosze zrobic tak mniej wiecej jak na rysunku w skali. Z góry dziękuje

Uploaded with ImageShack.us

Na szybko :)

[ Dodano: 2010-05-22, 20:26 ]
    cd...

Skomentuj

Nie na temat...
      nowy1, w jakim programie wykonałeś projekt
      marcinsywala.pl
      Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Kolego Nowy1 czy możesz na szybko zrobić prostą wizualizację kolumn (proste linie) o wymiarach wys: 35cm, szer: 20cm, głęb: 36cm (pod głośniki STX GDWK-10-250-8-AK+GDN-17-140-8-SK)

Skomentuj

Zamieszczone przez malutkiz
          Zamieszczone przez hermes
          nowy1, w jakim programie wykonałeś projekt
          typuje na Inventor 2010

mylisz sie

solidworks

na tym pracuje zawodowe jak i na 3demax

Skomentuj

Zamieszczone przez Altaner
            wys: 35cm, szer: 20cm, głęb: 36cm (pod głośniki STX GDWK-10-250-8-AK+GDN-17-140-8-SK)
            wg mnie zdecydowanie za glebokie
            zrobilbym je szersze i dodalbym sciecia zeby to nie wygladalo na duze...

Skomentuj

Może ktoś zasymulować jak by wyglądały podłogówki na 14SK i PJ ? Bo w sumie taniej wyjdzie mi MDF na podłogówki niż na monitory + podstawki.

Skomentuj

Znacie jakiś program 3D gdzie wystarczy wpisać wymiary i naszym oczom ukaże się bryła ?

Skomentuj

Nie ma póki co takiego programu, trzeba choć ciut go znać. Pobaw się Inventorem Autodesku, jest stosunkowo prosty. Jak jesteś studentem to poszukaj na uczelni czegoś.

Skomentuj

Nie wiem jak to się sprawuję ale bardzo fajna alternatywna do piratów :
                    http://sketchup.google.com/

Ja ze swojej strony troszkę liznąłem SolidWarksa (studia na wydziale mechanicznym) i raczej na nic się innego nie przerzucę w najbliższym czasie.

Skomentuj

Ponawiam prośbę :) możecie zaproponować jakieś wymiary, aby kolumny miały odpowiedni stosunek ścian i nie wyglądały koślawo ?

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoken
                        Ponawiam prośbę możecie zaproponować jakieś wymiary, aby kolumny miały odpowiedni stosunek ścian i nie wyglądały koślawo ?
                        http://pawel.lutuje.se/2xARN150+D27.PDF tylko pozmieniaj wnetrze i otwory
                        robilem to kilka razy i proporcje bardzo ladne

Skomentuj

Zamieszczone przez Shasen
                          Znacie jakiś program 3D gdzie wystarczy wpisać wymiary i naszym oczom ukaże się bryła ?
                          Google sketchup
                          W dwóch ruchach myszki (a zarazem kliknięciach) masz sześcian (np.100x20x30cm)

Skomentuj

Shasen,
                            Zamieszczone przez ir0nhide
                            Google sketchup
                            @Yoken,
                            180 x 250 x 1000(S x G x W)

Zrobione na szybko w Sketchupie.
                            Zapomniałem o BR.

Skomentuj

Czaruję...
                            X