Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

jaką nagrywarkę DVD polecacie (stacjonarną)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

jaką nagrywarkę DVD polecacie (stacjonarną)

przymierzam się do zakupu stacjonarnej nagrywarki DVD co moglibyście polecić
    cena jak najniższa i jak najmniej bajerów,
    ogólnie nagrywarka ma nagrywać (z TV i z video mam jeszcze trochę kaset, które chciałbym przegrać na DVD) i odtwarzać
    zastanawiam się nad LG RH-487H w Ceneo podają, że w Elektroworld stoi za 732 zł

a dlaczego najtańsza? parę lat temu tata kupił philipsa 3305 totalny badziew, przez okres gwarancji działał w miarę sprawnie, ale po gwarancji się posypał. dlatego nauczony doświadczeniem wolę kupić jak najtaniej, żeby jak najmniej stracić

Z mojego doświadczenia powiem ci że płyty DVD nawet te lepsze po 2-3latach połowa z nich nie działa oczywiście mówię tu o nagrywanych dlatego od pewnego czasu dałem sobie spokój z nagrywaniem i po prostu jak chce dany film to wrzucam go sobie do ściągnięcia z torrentów... Ostatnio widziałem fajny patent ale dosyć drogi chyba koło 1tyś PLN dekoder satelitarny HD z dyskiem 500GB czy ile tam chcesz bo wkładasz takie z kompa, sam dekoder miał kartę LAN i miał w sobie wbudowanego klienta torrenta i inne bajery typu youtube czy odtwarzanie divixów z napisami. Wg mnie taki dekoder i na nim nagrywał byś sobie ciekawe filmy z TV do tego można na nim przechowywać swoje zbiory bo 500gb trochę pomieści...

Skomentuj

Zamieszczone przez mihas66
      Z mojego doświadczenia powiem ci że płyty DVD nawet te lepsze po 2-3latach połowa z nich nie działa oczywiście mówię tu o nagrywanych ...
      2-3 lata? Skąd Ci sie to wzięło :evil:
      marcinsywala.pl
      Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Nie na temat...
        Tańsze nośniki, do tego nagrywane na max prędkości faktycznie umierają młodo (2-5 lat).
        W przypadku lepszych sytuacja się poprawia, choć nie tak znacząco.
        Prawdą jest, że nośniki są narażone na promieniowanie UV, a to destrukcyjnie wpływa na ich trwałość.

Mam takie wnioski wynikające z wieloletniego doświadczenia.

Pod koniec ery dyskietek 3,5" stały się one jednorazowe.

Skomentuj

RpLand, płyty CD też wg Ciebie mają taką małą żywotność?

Ciekawi mnie to, bo sam mam wiele płyt i nagrywanych przeze mnie i przez znajomych, które mają min. 7 lat i wszystkie są nie porysowane ( trzymam w etui ) odtwarza je "byle co". W dodatku to nie są jakieś firmowe płyty tylko takie kupowane 10 lat temu na giełdzie markiii esperanza :P

Skomentuj

jak trzymasz w etiu i dbasz o toby sie nie rysowały to jasne ze dłużej wytrzymają ....

chodzi o to ze "światłem" wypalasz materiał .....i od "światła" te płyty siadają .... tak jak ktos wyżej wspomniał ....

sam to tez zauważyłem sporo zdjęć wrzucam na dvd i te pierwsze płyty które nagrałem pare ładnych lat temu i są stare już nie w każdym czytniku chcą się otwierać hehe

swoją drogą do bardzo ciekawe

Skomentuj

Czaruję...
            X