Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Dziwne zachowanie głośnika

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Dziwne zachowanie głośnika

Witam was mam kolumny tonsil lotus dlatego dałem ten temat do off jak tu nie pasuje to go przenieście.
    Problem polega na tym ze średni powyżej pewnej głośności zaczyna strzelać coś jak by cewka o coś waliła a jak wezmę jeszcze głośniej to przyłącza się do tego głośnik z drugiej kolumny. Czy to może być po prostu koniec tych głośników ich granica, mogą się spalić?
    Słyszałem że w tych kolumnach jest strasznie kiepska zwrotnica, jeśli ktoś ma plany na lepszą i nie drogą to może je zapodać.

głąśniki to
    niskie-gdn 17/50 komora ok 30 litrów lekko wytłumiona, strojenie ok 50Hz rurką o średnicy 7cm i długości 9 cm

średnie- gdn 11/35 z strasznie dużymi wychyłami większymi niż niskie

wysokie- gdwk 8,5/50

Jeśli możecie to pomóżcie coś małymi kosztami (jak najmniejszymi)
    Z góry dzięki

Jeśli gdn 11/35 ma większy wychył to wygląda mi na to że komora dla niego jest rozczelniona i ciśnienie z gdn wypycha mębrane a w skutku z zwiększeniem mocy wzrasta ciśnienie i cewka gdm zaczyna ocierać o magnes.
    To mi przychodzi do głowy na teraz.:)

Skomentuj

Czytałem kiedyś że w tych kolumnach ten średni tak lata przez zwrotnice czy jakiś filtr, chyba na elektrodzie skarżyło się parę osób. Ale ma ktoś może jakieś plany lepszej zwrotnicy do tych kolumn? Jeszcze jedno pytanie czy ja docisnę głośnik i on niema prawie siły to znaczy że jest spalony?

Skomentuj

tak jest możliwość, że filtr górnoprzepustowy dla gdn 11/35 kopnął w kalendarz i gdn 11/35 gra basem a to jest mały głośnik więc dużej mocy nie przyjmie

Skomentuj

Czaruję...
        X