Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zakup kina domowego

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zakup kina domowego

Witam,
    Zostałem poproszony przez szefa o znalezienie mu nowego, czarnego kina domowego które będzie "wypaśne".
    Kompletnie się na tym nie znam - kiedyś u mnie był a ja jestem maniakiem "vintage audio" i mam niemałą kolekcję, stąd pewnie poprosił o to mnie.
    Ja się nie znam na tych skrótach hdmi, hd itp - nawet nie mam telewizora ...
    co polecacie ?
    założenia:
    czarne, nowe na gwarancji, najlepiej z głośnikami, "ma fajnie grać", ma obsługiwać "wszystko" i cena - raczej nieokreślona aczkolwiek zrozumiałem aluzję że fajnie by było jakby się zakręciła koło 2 kzł.
    z góry dziękuję i pozdrawiam,
    sk

Zamieszczone przez scut
    czarne, nowe na gwarancji, najlepiej z głośnikami, "ma fajnie grać", ma obsługiwać "wszystko" i cena - raczej nieokreślona aczkolwiek zrozumiałem aluzję że fajnie by było jakby się zakręciła koło 2 kzł
    Takie rzeczy to w ERZE :)

Zestawy Pionnera, Onkyo, w MM są po 2 klocki ;] jak ampli jeszcze sa ok to kolumny są podstawowe :) zagrać zagra ;]

- czarne - Yamahy http://www.euro.com.pl/zestawy-kolum...3-czarny.bhtml

lub Jamo za 800zł

Do tego Amplituner ... i TV ;] wiecej dokina nie potrzeba chyba ze projektor i ekran zwijany

Skomentuj

Nie wiem jak Te Yamahy grają ale słyszałem któryś model który można było kupić wraz z ampli Marantza za ponad 2000zł...grały jak mikro wieża z biedronki.

Fakt jest taki że za w miarę dobre ampli musisz wydać te 1000zł...nie ukrywajmy,dobre 5.0 nie zrobisz sam za kolejne 1000zł,to nie możliwe...dlatego jeśli zestaw 5.0 kosztuje mniej niż 1000zł to jest złożony na głośnikach kiepskiej jakości. Plus jest taki że jeśli na tych kolumnach będzie oglądał tylko filmy to nie zauważy większej różnicy w dźwięku,dlatego takie renomowane firmy robią też 5.0 za mniej niż 1000zł.

Skomentuj

powiedz mu że "wypaśne" i "za 2 kzł" to może sobie okulary przeciwsłoneczne kupić....

prawdopodobnie nawet będą czarne..... :mrgreen:

Skomentuj

kux, po co te zbedne komentarze nie wnoszace nic do dyskusji.
          a szef mial z czyms wzesniej doczynienia w swoim domu czy to jego pierwsze kino?

Skomentuj

wiesz może ci się nie podobac forma owszem....
            masz takie prawo...
            aczkolwiek co do wnoszenia do dyskusji to już się nie zgodzę....
            jakoś wypaśne i 2 kzł to mi się nijak z kinem domowym pokojarzyć nie chcę

Skomentuj

mam problemy z internetem, stąd dopiero teraz piszę.
              dzięki za rady, ze wstępnego rozeznania to widzę że ciężko i chyba namówię go na onkyo ampli+cd za ~ 2kzł i do tego kolumny jakieś ... z tym będzie gorzej - diy nie wchodzi w grę, bo ma być "na już" - słyszał ktoś jakieś sensowne 5.0 / 5.1 za przyzwoitą cenę jeśli chodzi o kolumny ?
              ploter - a to Jamo za 800 ? w MM jest ?
              slipknot1989 - raczej nie :)
              kux - owszem, mi się nie podoba forma i to że piszesz śmieci jak pytam poważnie

Skomentuj

http://www.euro.com.pl/zestawy-kolum...s3-wenge.bhtml

Co to warta to nie mam pojęcia..... ale za 2tysiące nic ciekawego nie ma.... jedź do MM lub EURO i posłuchaj, popatrz coś znajdziesz :P

Nad tym bym sie zastanowił ale to 4 Tysie

http://www.euro.com.pl/zestawy-kina-...v-c-mv-2.bhtml

Marantz + Missiony :P bez Suba...

Skomentuj

Sam posiadam kolumny Quadral Quintas 500 i jak dla mnie przyzwoicie graja. Tylko cena ich teraz troche odstrasza..... Rok temu byly po 800 zl a nawet taniej.

Skomentuj

Ja do kina mam podstawowy zestaw Jamo (5+1) nie pamiętam modeli.
                    Fronty 3-way, efektowe małe monitorki. Do kina w zupełności wystarczy. Ewentualnie suba poprawię.
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

kux, "wypaśnie" to pojecie wzgledne, dla jednego bedzie to wlasnie kino za 2k a dla drugiego juz nie, wiec prosze Cie.
                      scut, ostatnio bylem w media expercie i sluchalem kina 5.0 na kolumnach yamahy i ampli podajrze onkyo(cena ponizej 2k za calosc) i jak dla mnie do ogladania filmow dla nie osluchanego za bardzo klienta gralo to naprawde fajnie i sam zastanawialem sie nad wzieciem czegos takiego do salonu dla samych filmow, efekt calkiem przyzwoity. tylko ze modeli teraz nie jestem w stanie podac..wiec na pewno da rade skolowac takie cos.

Skomentuj

ok ok...
                        tu sie zgodzę....
                        sam byłem świadkiem kilka lat temu jak mój znajomy był po prostu zachwycony "brzmieniem" jakichś chińskich podłogówek maudio czy jakos tak za kilkaset złotych... i....
                        no cóż.... brzmiało to dosłownie bum, cyk bum cyk....
                        masa basu, ale wcale nie tego najniższego i do tego sssss...czzzzzzz...ssssss.... z wysokotonówek.....
                        no ale koleś był również miłośnikiem niebieskich diod w spryskiwaczach w samochodzie....

założyłem, że na tym forum przeciętne wymagania co do jakości dźwięku są wyższe niż wymagania przeciętnego polaka
                        i posiłkując sie tym stwierdzeniem dalej twierdzę, że za 2 koła to się nic porządnego zestawić nie da
                        tym bardziej że DIY nie wchodzi w grę

Skomentuj

http://www.allegro.pl/item1099729368...ywood_set.html
                          gdyby to byl ten zestaw co na pierwszym zdjeciu to bym powiedzial ze bedzie zadowolony w 100%
                          jednak tam tylko take sa fronty

Skomentuj

Czaruję...
                          X