Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Problem ze stroną Pobieraczek.pl

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Problem ze stroną Pobieraczek.pl

Witam
    Panowie mam problem, zalogowałem się ok 1.5 miesiąca temu na stronie Pobieraczek.pl żeby coś pobrać, nie czytając regulaminu zaakceptowałem go. Po 10 dniach okazało się, że mam do zapłaty coś koło 100zł. Poszukałem trochę na necie i z tego co wyczytałem ta strona naciąga ludzi na koszty i grozi sądami. Oto e-mail który od nich dziś otrzymałem:

Szanowny Panie km,

Ze względu na nie wywiązanie się przez Pana do dzisiaj z zawartej z nami umowy z dnia 08.05.2010 będziemy zmuszeni wystąpić przeciwko Panu na drogę sądową w celu wyegzekwowania przysługujących nam wymagalnych należności. Na podstawie ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. Nr 144 poz. 1204) doszło do zawarcia wiążącej obie strony umowy.

Pozew przeciwko Panu zostanie skierowany do właściwego miejscowo sądu przez współpracującą z nami kancelarię prawną na podany przez Pana podczas zawierania umowy adres:

km km
    26-021 daleszyce
    Suków 11111

Przypominamy, że podawanie fałszywych danych osobowych mających na celu wprowadzenie w błąd drugiej Strony umowy stanowi przestępstwo oszustwa zagrożone karą pozbawienia wolności od 6 miesięcy do 8 lat. Jeżeli podczas rejestracji podali nam Państwo fałszywe dane osobowe (otrzymamy wtedy zwrot listu z pozwem) o popełnionym przestępstwie niezwłocznie zawiadomimy właściwe organy ścigania. Do identyfikacji posłuży nam adres IP, z którego nastąpiło zawarcie umowy oraz jej dokładny czas i data. Polscy usługodawcy internetowi mają obowiązek zapisywania, który z klientów o danej porze korzystał z danego adresu IP, właśnie na wypadek ewentualnych przestępstw lub wyłudzeń dokonanych przez klientów.

Pana adres IP użyty podczas zawierania z nami umowy z dnia 08.05.2010 to 79.191.131.88. W związku z powyższym zastrzegamy sobie prawo do wykorzystania zgromadzonych o Panu danych w celu wyegzekwowania należności wynikającej z zawartej umowy oraz ewentualnego przekazania ich właściwym organom ścigania w przypadku podania fałszywych danych.

Niniejszym pragniemy poinformować, że wyznaczamy Panu ostateczny termin na dobrowolną spłatę zaległości. Jeżeli usługa Pobieraczek5 nie zostanie opłacona w przeciągu 3 dni od dnia otrzymania tej wiadomości, wówczas zainicjujemy czynności prawne opisane wyżej, co wiązać się będzie dla Pana z dodatkowymi kosztami (sądowymi i windykacyjnymi) oraz w wypadku podania fałszywych danych zawiadomieniem właściwych organów ścigania i poniesieniem związanych z tym konsekwencji.

Zaległą kwotę w wysokości 94,80 PLN należy zapłacić w ciągu 3 dni od dnia otrzymania niniejszej wiadomości. Istnieją dwa sposoby opłacenia należności:

1. Poprzez usługę Dotpay dostępną pod następującym adresem: https://ssl.dotpay.pl/?pid=CY12NK198...R4R48HRUHYK9EZ
    Prosimy postępować zgodnie z instrukcją wyświetlaną na ekranie oraz podanie adresu email użytego przy rejestracji w serwisie Pobieraczek.pl.

2. Poprzez przelew bankowy na następujące dane:
    Nazwa odbiorcy: Eller Service S.C.
    Numer rachunku: 36 1600 1303 0004 1002 2832 0150
    Tytuł przelewu: Pobieraczek5 - karol13m@gmail.com
    Gotowy blankiet wpłaty możecie Państwo wygenerować pod adresem http://www.pobieraczek.pl/przelew.ph...VKJ7LLrGKvZTkH

W razie pytań prosimy o kontakt z biurem obsługi klienta pod adresem bok@pobieraczek.pl

Z poważaniem,
    Zespół Pobieraczek.pl

Aha, na stronie podałem fałszywe dane...

Miał ktoś już problem z tą stroną?
    Panowie poradźcie... :roll:

Tak, tysiące osób przed Tobą miało taki "problem".

Jest jednak skuteczny sposób na pobieraczka: olej ich. Na tym sprawa się zakończy

Skomentuj

http://www.youtube.com/watch?v=jfwOZUmjzG0
      http://www.youtube.com/watch?v=8tjMQVQu1QQ
      Znalazłem coś takiego, wystarczy obejrzeć drugą część od połowy i już wszystko wiemy.
      Widać jak Reporter się dopytuje, ile zgłosili spraw do sądu, to odpowiedz jest: Ta informacja jest objęta tajemnicą przedsiębiorstwa :lol: :lol:
      Policja nie miała żadnych zgłoszeń z tej strony, tym bardziej sąd, czy komornik. Więc olewam sprawę :mrgreen:

Skomentuj

Temat byl przerabiany na forum juz rok temu...

Skomentuj

sprawa dla reportera :)
          problem był omówiony w TVP1 :)

stałeś się ofiara nacaigczy
          teraz beda przychodzic ponaglenia od komornika :)
          bodajze z niemiec :)

wyslij im rozwiazanie omowy
          i olej sprawe :)

Skomentuj

Nic im nie wysyłaj, olej zapomnij. Ściema, przerabiałem to ja i znajomi.

Skomentuj

Shiver, ma racje, po co mam się bawić w rozwiązywanie umowy, jak oni tylko "grożą" a nic nie działają. Oby tak zostało...

Skomentuj

Przerabiałem również, tylko trafiłem poprzez jakiś link do downloadu. Oczywiście fałszywe dane, itp. Zdziwko jak przyszedł jeden mail po 10 dniach, wertowanie for i wszystko jasne. Dostajesz w sumie 3 maile i kontakt się urywa, kilka osób wygrało sprawy. Żerują na tych, co się przestraszą i im zapłacą. EOT. :)

Skomentuj

a mi to sie chce śmiać ....z samych ludzi, kurde zaznaczacie jakieś pierdoły nie czytacie regulaminu, przecież tam wszystko na tej stronie pisze jak byk .... wiec na jaka cholerę zgadzacie sie i tam rejestrujecie ? bo tego to niestety pojąć nie mogę ...

niektórym się wydaje że w sieci sobie porobią jaja z takich serwisów... .... innym sie wydaje ze sobie zakupy na allegro dla jaj zrobią ... a jeszcze inny na forum cos posprzedaje a potem spier...a gdzieś i ma wszystko gdzieś ....

ludzie trochę opamiętania... internet widzę nie jest dla każdego ....

Skomentuj

bawolek, już widzę jak czytasz wszystkie regulaminy oraz licencje programów przy instalacjach/rejestracjach na stronach. Zresztą na początku nie było żadnej informacji na stronie a ich regulamin był niezgodny z prawem. Strona startowa wprowadzała w błąd. Żerowanie na cudzym pośpiechu/niedbalstwie/głupocie/naiwności jest trochę nieetyczne. Dodam więcej - to zwykłe k******o jest. To coś jak z handlarzami samochodów.. A Ty, jak widzę dodatkowo podciągnąłeś pod ten temat sprawy z forum.

Skomentuj

pewnie ze podciagnałem ... co do czytania regulaminów.... a wyobraź sobie że jeżeli jakakolwiek witryna wymaga odemnie wpisywania swoich danych osobowych by później je przetwarzać, lub prowadzą jakąkolwiek działalność płatną to czytam bardzo dokładnie ten regulamin, przykład: ostatnia zmiana regulaminu naszej klasy jasne ze odrazu zlikwidowałem tam konto ....a to ze masa nieczytających regulamin gimanzjalistów lub własnie takich, którym sie wydaje ze to nic nie znaczy....i w ciemno akceptują regulaminy i ich zmiany......no cóż, dla mnie są frajerami i naiwniakami, założę się że w niedlugim czasie znowu będą ciekawe "sprawy rozczeniowe" ... o ktorych będzie głośno, ......i będa durne tłumaczenia "nie doczytałem, nie wiedziałem" takie może troche mam zboczenie ze wzgledu na działalność jaką sam prowadzę bo to najzwyklejsze dbanie o własny zafajdany interes... czy to po stronie klienta... czy to po stronie firmy ;p......

a czy ty w to wierzysz czy nie ...to akurat mnie... g..o obchodzi ...pobieraczek.pl działa sobie własnie na takich troche frajerskich ludziach, którym się wydaje że są cwaniaczkami, a tymczasem trafili na troszkę grubszego cwaniaczka......

dla ciebie trochę nieetyczne jest "zerowanie" na glupocie czy tam niedbalstwie...ale pobieranie nielegalnych utworów, programów itp już nie jest nieetyczne ? ....
                      nosił wilk razy kilka.... ponieśli i wilka....

wiesz jest takie przysłowie ... "nieznajomość prawa......"

co do pobieraczka akurat im nic nie zrobią ..zresztą UOKIK zbłaźnił się wybitnie pisząc że: "w internecie pobieranie plików PRZEWAŻNIE jest darmowe..." heheh przecież to jest po prostu idotyzm i niekompetencja urzędasów ...

zamieszanie stworzyło się tylko i wyłącznie przez nagonkę na forach itp ludzi nieuwaznych i nieodpowiedzialnych i taka jest prawda.......

oni sobie działają i dalej będą działać..

co do mieszania sprawy z forum oczywiście że to pomieszałem .... tak samo jak zabawy na allegro i innych serwisach internetowych bo do tego się to sprowadza...

Skomentuj

Zamieszczone przez bawolek
                        ale pobieranie nielegalnych utworów, programów itp już nie jest nieetyczne ?
                        Cóż, mogę tylko rzec, że nie wszystko na pobieraczku jest nielegalne. A ogólnie to sobie ktoś wymyślił sposób na biznes i kroi jak leci. Jakby nie było ja się w sumie cieszę, że takie coś mi się przytrafiło bo zacząłem zwracać uwagę na takie pierdoły. Do tej pory czytałem rzeczy istotne: umowa z bankiem, z operatorem kom., umowa na neta, regulamin Allegro :P itp.

Skomentuj

http://www.komputerswiat.pl/blogi/bl...eraczekpl.aspx zachęcam do lektury

Skomentuj

W takim wypadku można sie powołać na "wadę oświadczenia woli"...

Skomentuj

Zamieszczone przez bawolek
                              co do czytania regulaminów.... a wyobraź sobie że jeżeli jakakolwiek witryna wymaga odemnie wpisywania swoich danych osobowych by później je przetwarzać, lub prowadzą jakąkolwiek działalność płatną to czytam bardzo dokładnie ten regulamin
                              Po przeczytaniu trochę na necie, dowiedziałem się, że prawnikom przeczytanie dokładnie tej umowy zajęło kilka godzin. Więc kto ma tyle czasu/cierpliwości aby czytał tą całą umowę, przeanalizował itp.

Skomentuj

nie przeczytaniu ....tylko zinterpretowaniu z literą prawa ;p ...a to spora różnica

Skomentuj

Czaruję...
                                X