Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowe zawieszenie

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nowe zawieszenie

Yo. Na początku powiem tylko że sie nie znam. Dobra; mam głośnik Infinity RSDS 12", głośnik ogólnie wygląda zajebiscie tylko górne zawieszenie troche (masakrycznie) popekało. Głosnik narazie gra dobrze nawet z tym defektem, ale wiem że po jakims czasie tej pianki wogóle tam nie będzie. Czy jest sens naprawienia tego, czy da się wymienic tylko tą piankę.

...musiałbyś mieć identyczną, żeby podatność nowego zawieszenia była taka sama jak kiedyś... a tak w praktyce, to największy wpływ na podatność ma zawieszenie dolne. Możesz wymienić, ale zrób to starannie, no i zmierz potem parametry... W takim stanie jak teraz nie ma szans na szczelną obudowę.

Skomentuj

Jacu, moze sz wymienic tylko gorne zawiesz nie jest to wcale takie proste ale jak sie przylozysz to ci sie pewnie uda

pozdro

Skomentuj

dolny jest w idealnym stanie a co do górnego to na czym polega ta trudność, na precyzyjnym przyklejeniu czy jak; aha jeszcze jedno pytanie : czy zamiast pianki moge wstawic gume

Skomentuj

nio mozesz efekt bedzie troche inny
          jesli chcesz wymienic sama pianke bez membramy to bedziesz musial sie troszke nagimanastykowac zeby spasowac zawieszenie z membramo i zeby to sie dobrze trzymalo

Skomentuj

:)
            Załączone pliki

Skomentuj

szybko sie przepala jak sie gasi w na membranie fajki

Skomentuj

TatoTurbo, Stara dobra fotka to jeszcze na starym forum chyba było
                pozdro

Skomentuj

a może jakieś wskazówki ; jak najlpeiej przykleić najpierw do membrany , kosza czy jednoczesnie i jaki klej polecacie

Skomentuj

kup sobie klej przeznaczony do tych celow lub budapren lekko rozrzedzony

Skomentuj

a jak sie zwie ten klej przeznaczony specjalnie do tych celów, nie moze to byc np kropelka :) ?????

Skomentuj

kropelka się w żadnym wypadku nie nadaje do naprawy zawieszeń, chyba ze w samochodzie:) Po zastygnięciu jest twardy jak kamień i nie elestyczny. zawieszenie po 5minutach uległo by wykruszeniu. na początek dobr bedzie budapren lub klej szewski.

Skomentuj

no ale gdzies tu czytałem ze butapren i gąbka to raczej złe połączenie

Skomentuj

okej może sie pomyliłem. wiec szukaj kleju który po zastygnięciu bedzie elastyczny i najlepiej bezbarwny

Skomentuj

kolega Vikolem kleił :)

Skomentuj

Możesz śmiało kleić budaprenem!!!!!! Sprawdzone!

Skomentuj

butaprenem tez kleiłem :)

Skomentuj

Nie moge patrzec... Jak mozna tak traktowac glosnik!....

Skomentuj

Jeśli nie masz pewności jak ci wyjdzie, możesz skleic lepszym silikonem, a w razie jak by ci sie nie udało za pierwszym razem, to raczej bez problemu mozesz spowrotem oderwać zawieszenie i przykleic jeszcze raz.

Skomentuj

Silikon to chyba kiepski pomysl - ponoc jego opary rozklejaja zawieszenie, ale ja tam nie wiem. Najlepszy butapren - polecam zwlaszcza w malych i slabo wentylowanych pomieszczeniach.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X