Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Naprawa odtwarzacza mp3

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Naprawa odtwarzacza mp3

Czy ktoś z was przerabiał taki temat ? Dokładniej to upadła mi Vedia v39 i niestety nie działa teraz panel dotykowy. Wyświetlacz i wszystko inne jest sprawne, tylko nie da się nim sterować. Jakoś tak szkoda mi tego odtwarzacza :smile: Po za tym, znany jest z bardzo dobrej jak na sprzęt o takich gabarytach jakości dźwięku oraz bardzo dobrym zgraniem z moimi słuchawkami sony ex-85. Jest to model już nieprodukowany, serwis Vedii jest podobno bardzo kiepski i na 99% nic z tym nie zrobią. Nie chciałbym ładować kasy w jakiś szajs, który tylko ładnie wygląda, bo niestety aktualnie tej kasy nie mam dużo. Więc pytanie, czy da się to naprawić i ile ew. może to kosztować ?

poza serwisem to nie wiem kto może ci pomóc, zależy co poszło jeżeli powłoka dotykowa to takiego drugiego cuda nie dostaniesz, jeżeli coś się rozłączyło to wtedy może i sam byś zrobił

tez do końca nie znam się na tym ale na pewno taka część to nie jest normalnie do dostania

Skomentuj

mi w nawigacji lark (podobny krzak) pękł ekran , takich uszkodzeń nie naprawiają na gwarancji, a że z natury jestem kłótliwy... to mam teraz sprawną nawigacje więc radzę pomęczyć ich serwis jednak, czasami się udaje, zrzuć na niechlujny montaż itp, postrasz rzecznikiem praw konsumenta i zgłoszeniem sprawy do prasy branżowej i raczej wymiękną.

Skomentuj

Zamieszczone przez jaromas
        postrasz rzecznikiem praw konsumenta
        rzecznik praw konsumenta nic wiecej nie zrobi niz napisze pismo do producenta. wiec czym tu straszyc ?: )

Skomentuj

z kontekstu wyrywasz i cwaniaczysz... wystarczy odpowiedni ton wypowiedzi i jak trafisz na mieczaka to wyłudzisz nawet nowy sprzęt wystarczy troche pokrzyczeć :cool:

Skomentuj

pracowałem w sklepie internetowym. jak ktoś zaczynał straszyć rzecznikiem praw konsumenta to od razu wywoływał uśmieszek, to właśnie typowe straszenie jak ktoś nie ma pojęcia co gada. zrobić coś może uokik, a rzecznik doradzi, pisemko z gotowca podsunie i tyle. inspekcja handlowa to już w ogóle porażka, zaproponować mogą mediację, na którą sprzedawca nie musi się zgodzić. a wejść do sklepu czy serwisu z gębą od progu to wierz mi, że zrobią wszystko żeby nie pomóc!

część na pewno nie jest typowa, ale w serwisie nie muszą wiedzieć, że upadł, po prostu przestało działać i tyle, niech naprawiają albo udowodnią, że to twoja wina.
            ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

Zamieszczone przez amdr
              pracowałem w sklepie internetowym. jak ktoś zaczynał straszyć rzecznikiem praw konsumenta to od razu wywoływał uśmieszek
              A poniżej pasa trząsł portkami.....
              Juz z wieloma takimi wygralem i z podkulonym ogonem nagle znajdywaly sie pieniadze, sprawny sprzet itp i przeprosiny. No i przechlapana opinia na ceneo i bog wie jeszcze gdzie....

Skomentuj

zawsze zaczynam rozmowę grzecznie, ale jak to nie daje rezultatu to hmm... puszczają mi nerwy i wierz mi lub nie w większości wypadków było po mojej myśli :) czepiliście się rzecznika a to leci w pełnej wiązance z resztą, najbardziej stawia ich do pionu prasa branżowa a w ostateczności upierdliwość - dzwonisz po kilku oddziałach, robisz zamieszanie po serwisie, dziale reklamacji i wkońcu trafisz na kogoś kto się osra. Ja zawsze prosze o nazwiska, fajnie się wtedy jąkają. DObra przyznam się lubię gnębić serwisy . Ostatnio byłem w serwisie gigabyta gdzie nie wpuszczają klientów indywidualnych... a takim właśnie jestem i zgadnij co? mam teraz kartę graficzną o połowę droższą od tej co wcześniej

części elektroniczne które nie podlegają reklamacji też zwracałem, ostatnio sprawdzałem sobie przepływomierz w aucie i okazał się dobry stary, więc nowy oddałem, szamba było co nie miara ale 450zł w kieszeni

Skomentuj

Widze moje metody stosujesz brawo!

Skomentuj

Dlaczego zakładacie, że odtwarzacz jest na gwarancji jeśli to model nieprodukowany? Autor nic nie wspomina o ważnej gwarce, więc nie ma co nastawiać się na kłócenie z serwisem lub sprzedawcą.

Straszenie rzecznikiem to jak "bo powiem mamie żeby cię brzydko nazwała" - tylko pokazuje, że gość nie zna swoich praw. Rzecznik to jedynie instytucja doradcza. A opinie na ceneo to wierz mi, jak wystawia ją byle pajac to się olewa to, a negatyw nawet zwiększa wiarygodność opinii o sklepie, nie mówiąc o sensownej odpowiedzi.

Oczywiście nieraz sprzedawca olewa prawa klienta i jak widzi, że klient nie daje się spławić to ma motywację i wtedy może coś się wykłóciłeś, ale wystarczy jedno pismo, bez nerwów i sklep musi coś zrobić jeśli masz do tego prawo. Koleś mi wstawiał szybę do samochodu, po tygodniu pękła i jego odpowiedź "producent nie daje gwarancji". Możesz iść się kłócić, a ja z rzecznikiem napisałem pisemko niezgodności towaru z umową, zaniosłem typowi, nie chciał podpisać że dostał coś takiego, więc poinformowałem go że zaczynam nagrywać na komórkę, że otrzymał pismo i nagranie będzie dowodem, że pismo otrzymał, albo że odmawia przyjęcia. Wnerwa miał gość solidnego (ja zresztą też, ale 440zł wydałem i płacenie kolejny raz choćby 340zł bez robocizny mi się nie uśmiechało) i po kilkunastu dniach oddzwonił, że nie ma czasu chodzić po sądach i mam nową szybę, 1,5 roku używam i jest ok.

No ale to już takie polskie podejście, jeszcze nie wie co powie serwis, a już nastawia się na wparowanie z gębą i robienie zadymy.

Skomentuj

przeczytaj proszę jeszcze raz mój post ze zrozumieniem tym razem, czepiłeś się tego rzecznika ...

Skomentuj

Gwarancja jeszcze jest ważna. Model nie jest już w sprzedaży, wyszedł z produkcji. Z tego co wyczytałem, to gdy ktoś z takim samym problemem dzwonił do serwisu, powiedziano mu, że nie posiadają już części do tego modelu więc naprawa jest raczej niemożliwa. Nie wiem jak to potoczyło się dalej. Sam jutro zadzwonię do serwisu i dowiem się więcej. Jeżeli nie podejmą się naprawy to prawdopodobnie sam go rozbiorę ( i to pewnie będzie oznaczało całkowitą śmierć playera :razz: ) i spróbuję coś podłubać, a producenta też nie zaskodzi troszkę przycisnąć.

Obiło mi się też o uszy, że rolę panelu dotykowego odgrywa jakaś folia, która najprawdopodobniej się przerwała. Oczywiście nie jest to zwykła folia :roll:

jaromas, Vedia to nie taki straszny krzak - polska firma :smile: Osobiście stawiam ją wyżej od larków itp. Chociaż do poziomu najlepszych trochę jej brakuje.

Skomentuj

Nie naprawią to muszą dać ci nowszy, nie gorszy model. Nie twój problem :) Próbuj, w razie czego ciśnij.

Vedia ma fajne odtwarzacze, bardzo nowoczesne, a miewali też zajedwabiste słuchawki. Śmiało konkuruje z creative, sandiskiem.

Skomentuj

Powinni wymienić na nowy :) Ja miałem creative stone, długo czekałem, ale wymienili na nowy z wyświetlaczem zen stone plus. Dawałem bez opakowania i papierków, okazało się, że padła płyta główna. W zamian dostałem nowy komplecik, aktualnie 2x droższy.

Skomentuj

taki on polski jak w chinach produkowany, sam miałem Vedia A10...
                              Ale za to słuchawki na prawdę super SRS-300 można dostać za 20zł a biją lekko sennheisery za 50zł

Próbuj gwarancji. Musisz być wytrwały. Tylko szkoda, że te serwisy tak leniwie realizują te reklamacje... ;/

Od lekkiego upadku raptem z pół metra na dywan kiedyś połamał mi się battery pack od MuVo, gdzie kumpla spadł ze schodów i nic nie było. Serwis nie uznał reklamacji, napisałem do pomocy technicznej, wymienili mi na nowy tylko stary battery pack musiałem im odesłać.

Skomentuj

Czaruję...
                              X